• Erbjudande på Husbilsklubben.se

  Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
  Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
  Medlemskapet gäller för kalenderåret 2023 samt nu även 2024.
  Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny
  Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Vilken cirkus!
Lördagen den 28 september lämnade vi Orust. Efter besök hos barnbarnen med lilla Julafton på kvällen, åkte vi vidare på söndag till Malmö för att hälsa på en god kompis, Miss Sophie, med husse & matte (Tack för senast! M. & Ch.).
Måndag strax efter tolv körde vi över Sundet, Stora Bältet och hamnade sent på kvällen på ställplatsen i Celle där det för övrigt var gott om plats för både cirkus och ett femtiotal husbilar. Efter många sena kvällar och nätter i rad, var vi nu ganska trötta och vaknade när alla andra husbilar redan hade gett sig av, frukosten blev en lunch. I går valde vi bort Autobahn efter Elbetunnel och den nordliga tillfartsvägen till Celle höll på att byggas om och var en katastrof. ”Går det så fort att komma till Albanien”? Undrade vi.
När vi startade från Celle på eftermiddagen hördes skrapet redan som blev värre och värre vid varje inbromsning. För sent upptäckte vi att bromsbelägget på ene klossen höger fram var borta, en rejäl repa i bromsskivan. Andra belägget var fortfarande 10mm och bromsbeläggen inspekterades runtom för en vecka sedan! Vi körde försiktigt ytterligare 25 km på småvägarna till Fiatverkstaden i Braunschweig där den vänliga personalen ville hjälpa oss direkt men hade tyvärr ingen bromsskiva hemma. I morgon kl. 7 skulle de ta itu med reparationen men de vägrade att byta endast på en sida. Vi fick stå säkert på deras inhägnade och låsta parkering. Tisdag kl.6 var vi uppe med tuppen. När hände det senast? Kl.7 kördes husbilen in och före kl.9 kom hon ut igen! Nya skivor och nya belägg, bara 630€. Vi tackade för oss och körde vidare, inte glada (man kan göra roligare saker för 6000 kronor ur resekassan) men ändå upprymda, det kan alltid hända värre saker!
Mellan Braunschweig och Magdeburg på A2 till Berlin hade de hänt en olycka, 30 km ”Stau” i tre filer! Sträckan tog tre timmar. Efter Magdeburg söderut på A9, gick det undan och tidig eftermiddag stod vi på den mycket trevliga ställplatsen (Nr. 2 på Topplatzlistan) i Marktleuthen. http://www.husbilsklubben.se/forums/posts/316510
Här träffade vi ”Hjulnissarna” (Tack för senast, L&B!), som kommer från Grekland och vi skall dit! Fast de hade bråttom hem emedan vi behöver en vilodag innan vår röda Ferrari klättrar över Alperna vid Felbertauern och Plöckenpass,
. . . . . . med nya bromsar!
Om några dagar bör vi vara i Trieste! Ni kanske vill höra mera då?

Grekland! Vi är på väg!
Julian
Gr131003-03.JPG
Cirkus i Celle
Gr131003-04.JPG
Känn på min andedräckt!
Gr131003-07.JPG
Stau på A2
Gr131003-12.JPG
Höst i Bayern
Gr131003-13.JPG
Ställplats Marktleuthen
 
Senast ändrad:

carina jk

HBK Medlem
Inlägg
67
Kommun
Uddevalla
HBK-Nr
9061
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Väntar spänt på fortsättningen. Vi kom hem från Grekland i Slutet av Juli och längtar ner igen. Vi fick problemet med servostyrningen i Greklands och ett ofrvilligt men trevlig verkstads (camping) på 4 dagar med eget vaktbolag och otrolig glada och hjälpsamma verkstadspersonal till våran glädje.
Hoppas att det inte blir mer problem med bilen för er.
Kommer ni att köra upp genom Albanien?
Kan starkt rekommendera det, helt otroligt.
Ha en fortsatt trevlig resa.
Hälsningar Christer och Carina :)
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Kommer ni att köra upp genom Albanien?
Ja, genom Albanien skall det bli! Vi skall följa vår ursprungliga plan som ändrades några gånger pga. formaliteter. Men det går långsamt! Just nu har vi fastnat i andliga Altötting!
Någon tror sig tydligen ha kraften att omvandla oss! Förra året ville försynen att vi skulle stanna i Fatima, Portugal. Idag råkade vi hamna i den mest besökta helgedomen i Tyskland, Altötting. Egendomligt, vi är ateister! Men vackert är det och tankeväckande.
I morgon skall jag försöka skicka några bilder. (postar från telefonen)
See you, feel you, heal you!:)
Julian
 
Senast ändrad:
F

F.d. 29925

Guest
Sv: Amstel i Grekland

Tråkigt när det händer "haverier när man är på "rulle". Men rent generellt så gjorde man nog rätt när man bytte båda sidor, alternativet kunde bli ojämn bromsverkan. Vad jag reagerade på var nog priset 6000:-, i saftigaste laget tycker jag.
Ett par bromsskivor till min bil med bromsbelägg kostar 1500:- i runda svängar hos axel-augustin. Om det tar mer än en timma att göra jobbet då är det nog tyvärr ingen effektiv verkstad.
Men jag vet ju inte vilka skivor som sitter på eran bil just nu, men jag tror inte de valde bland de dyraste.
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Vad jag reagerade på var nog priset 6000:-, i saftigaste laget tycker jag.
Ack ja, ca. 25 utemiddagar färre på ett halvt år är väl inte hela världen?
Det kändes tryggt, nedför, vid Felbertauern och Plöckenpass! Vad är väl 25 utemiddagar mot trygghet i nedförsbackarna?:D Motorn varvade bra i alla fall men nu är vi nere och här är det genast mycket varmare, värmen i husbilen går på sparlåga i Tarcento vid södra foten av Alperna.
Julian
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

En sammanfattning!
Dags att utvärdera den första reseveckan, vecka 40:
I lördags när vi åkte hemifrån fick vi leka Tomte i Stenungsund.
I söndags fick vi hälsa på Miss Sophie i Malmö.
I måndags träffade vi en söt cirkuskamel i Celle.
I tidags fick vi väldigt dyra, nya bromsar i Braunschweig.
I onsdags träffade vi europas trevligaste ställplatsägare/-föreståndare i Marktleuthen.
I torsdags fick vi samla krafter och stannade kvar i Marktleuthen.
I fredags blev vi helade och slängde pillerburkarna i andliga Altötting.
I lördags klättrade vi över Alperna och fick äntligen möta värmen i Tarcento.
I söndags fick vi se både Grado och Trieste.

Grado imponerade inte och Trieste gör verkligen skäl för sitt namn.
Samma dag, på eftermiddagen forsatte vi in i Slovenien till Izola.
Där hade man varit så korkat att lägga en husbils ställplats för fem husbilar alldeles intill den mest trafikerade vägen på en i övrigt mycket stor parkeringsplats. Inte tänkte vi ligga kvar med huvudet två meter från den relativt intensiva trafiken. Visst kunde vi ha vänt bilen för att minska det värsta oljudet men då hade vi fått ”klossa” för att få rätt lutning för att slippa refluxen under natten, fast den borde ju vara borta nu efter Altötting? Tänkte inte på det! Nåväl, I övrigt fanns alla faciliteter inkl. el för det facila priset av 15€. Nu råkade jag ha en ACSI-camping i beredskap i Novigrad för 14€ och det tar endast en och en halv timme dit. ”Goodbye Slovenia!” Efter en redan sen middag, i husbilen:oops:, blev det en kort mörkerkörning till Novigrad. Förvånade blev vi när vi fick visa upp passen först för Slovener och sedan för Kroater. Det tog en bra stund att fiska upp dem ur kassaskåpet. ”Aren’t we in the European Union?” frågade Stina bekäftigt när hon äntligen överlämnade dokumenten. Den kroatiska unga damen gränspolis, blev så förvånat att hon, tillsynes något skamsen, snabbt lämnade tillbaka passen utan att titta i dem. Jag misstänker dock att de har någon sorts scanner som hon snabbt förde passen över eller så har hon någon form av röntgenögon, för hon öppnade aldrig passen. Hon hade faktiskt vackra ögon, jag såg in i dem! Så jag antar att passen scannas.
Således står vi nu, tio meter från stranden, på en vacker camping i Novigrad, utan en enda Kuna, med långsam Wifi, med ljudet som vi somnar bäst till: inrullande bränningar från havet, havstempen är 22 gr.C, utetemperaturen vid midnatt 15 gr.C, det duggregnar lite lätt av och till, det har varit molningt mest hela dagen men humöret är lagom gott.
Vecka 41 börjar alltså med att vi stannar här en dag och en natt till, innan vi fortsätter söderöver. Jag vet inte om det beror på de nya bromsarna :confused: men det går lite för långsamt, enligt planen, men vad gör väl det när vi har hela 25 veckar kvar att resa! Det jobbigaste är faktiskt de där 25 sakade utemiddagar fast två är redan räddade, vi har nl. inte kört någon betalmotorväg ännu och inte heller köpt Vignetter, varken i Österrike eller Slovenien. Själva tycker vi att det är väldigt duktigt gjort så vi kanske skall belöna oss och äta ute imorgon?:D
Visst blir det en fortsättning!
Hälsningar från Stina, Bonnie och Julian.
 
Senast ändrad:

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

" inte heller köpt Vignetter, varken i Österrike eller Slovenien" Vågade ni planka, det hade inte jag vågat!
Det finns andra vägar än motorvägar, de flesta är faktiskt kanska bra! Dessutom ser och upplever man så mycket mer. Vignetter är inget måste! Vi skulle aldrig ens komma på tanken att "planka" men motorvägar undviker vi där vi kan och vi kan för det mesta!
Julian
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

En bild säger mer än tusen ord!
Ett femtiotal bilder i ett bildspel till föregående resereferat finns nu på vår hemsida, här: http://amstel.se/Gr/wk/1340.html
Det kan dock ta lite tid att ladda ner bildspelet för den som har dålig bandbredd.
Obs. att bildspelet går att stanna och att det därefter går att bläddra bland bilderna.

VH Julian
 
Senast ändrad:

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

7/10 Novigrad visade sig vara en mycket trevlig fiskeby som i modern tid även har fått en stor yachthamn men fisket pågår ännu och ett tiotal fiskebåtar låg i hamnen i byns centrum. Här provianterade vi och åt middag. Många turister, främst tyskar men även danskar är kvar och kommersen pågår för fullt denna måndag trots ett ständigt återkommande duggregn som växlar med regnbyar. Vi går för det mesta med utfälld paraply när vi är ute.
På den stora husbilscampingen, Camp Sirena, står ca. 20 bebodda husvagnar och ett trettiotal husbilar. Campingen har nu vattensjuka tomter och gatorna är 1,5m smala, man kan med några cm tillgodo, köra mellan träden som kantar gatorna. En mycket olämplig husbilscamping.
Ingen badar i det 22-gradiga havet, regnandet kyler väl för mycket. Vi har heller ingen lust. Dagen förflyter med tvätt, städning, läsning och ”surfning”. Bonnie vägrar gå ut när det regnar, hundpromenaderna blir få och korta med undantag av promenaden till byn på eftermiddagen.

8/10 Om dagen var sur igår så är den ännu surare idag. Vi hade tänkt att köra runt på hela Istria, ända ner till Pula men det strilar mest hela dagen, därför siktar vi på en genväg över Istria, via Pazin till Rijeka. Vi ”syndar” genom att köra en tollväg från Pazin och genom 7km tunnel till Rijeka. Allt vi har sedd av Istria på tre dagar är Novigrad, som är sevärt, ett regnigt landskap som liknar det svenska en regnig sensommardag och många dimhöljda berg. Nej, inga gorillor nu heller!
Efter Rijeka slutar äntligen regnandet men då börjar det blåsa kraftigt istället.
Straks före mörkrets inbrott stannar vi för natten vid Senj på Kamp Skver som redan finns i HBK-listan. Här står ca. trettio husbilar nära vattnet, för 90 Kuna/dag alla faciliteter finns, även ström och gratis Wifi. Vi behöver dock inget annat än en Pplats med havsutsikt och WiFi. Det är redan mörkt när vi har ätit middag, hur det ser ut här, kan jag berätta en annan gång.
SB&Julian
Några stämningsbilder:)

1341-001.JPG

1341-002.JPG

1341-003.JPG

1341-004.JPG
 
Senast redigerad av en moderator:

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

9/10 Cavtat
Igår var det helgdag, självständighetsdagen, med mycket regn. Idag börjar med sol och bra torkan i luften. Nattemperaturen var 14 gr. och på morgonen kryper den mot 18. Bonnie är nog gladast av alla, så snart hon kommer på utsidan gör hon ifrån sig så en St. Bernard skulle skämmas. Hon äter bra men hatar regn, då kan det bli så här. Vi går en strandpromenadrunda i Senjs hamn och efter 11-kaffet ser vi att molngränsen närmar sig igen. Väderutsikterna lovar inget gott, tråkigt för vi hade tänkt ta kustvägen men det får bli en annan gång. Vi kör upp i bergen för att komma till motorvägen mot Zadar.

Det finns två tillfällen då vi föredrar att köra motorväg. Då vi pga. tidsbrist blir tvungna att köra långa sträckor på natten eller då man ser mycket lite på dagen pga. det dåliga vädret.
Idag är det gråare än mitt skägg, därför väljer vi, mot vår önskan, att köra motorväg. Kroatien får ursäkta oss men vi börjar få ångest för att resan går för långsamt, enligt vår ”script”. Det var aldrig meningen med sightseeing i Kroatien. Det är Grekland som hägrar inklusive ett veckobesök i Albanien.
I höjd med Zadar börjar det regna igen, vi stannar på motorvägen mot Split. Gröntklädda böljande vågberg och några riktigt djupa dalar. I dessa oändliga, till synes obefolkade områden, skall det finnas både varg och björn. Innan Sibenik går den högklassiga motorvägen på höga broar över de vackra havsvikarna vid nationalparken Krka. ”Hit skulle vi seglat!” utropar Stina. ”Man vet aldrig, det är inte för sent än!” svarar jag.
I höjd med Split regnar det än värre så vi fortsätter mot Dubrovnik. Skägget finns fortfarande runt omkring oss men det framträder nu även små, små ljusare öppningar i söder. Det är mycket hög standard på hela motorvägen, nästan ända fram till Dubrovnik. ”Hög standard! Va’ fan är hög standard?” skulle Peps P. sjunga men idag är det viktigt för oss, denna gråmulen dag. Närmare Dubrovnik skingrar sig molnen långsamt men det är snart mörkt. Vi äter middag på en vacker rastplats och lämnar motorvägen. I en egen EU-fil kör vi med öppna pass som vi håller upp, rakt genom två gränskontroller genom Bosnien-Hercegovina, gränspolisen vinkar glatt. I mörker kör vi till vår tänkta nattparkering i Cavtat. Straks innan fick vi se Dubrovnik by night.
Idag körde vi ca. 550 km. Dieseln kostar här ca. 12kr. litern och 350 km (hög standard) motorväg A1, nära Senj till Vrgorac, kostade 238 Kuna.
Tjohopp! På morgonen i Senj, på kvällen 20 km från Montenegro. Bra jobbat, trots skitvädret! Eller är det tack vare?
Julian


Lite bilder genom framrutan

1341-001.JPG

1341-002.JPG

1341-003.JPG

1341-004.JPG

1341-005.JPG

1341-006.JPG
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

10/10 Barbullush
Det var mörkt när vi körde förbi Dubrovnik igår och det kändes fel, därför och för att fylla tanken och kylskåpet, körde vi tillbaka till den södra utsiktsplatsen, för att ta några vackra bilder. ”Vi har sett Dubrovnik!” kan vi säga nu.
Tullkontrollen ut ur Kroatien och in i Montenegro, i egen EU-fil, var endast en formalitet. Av en macho, otrevlig gränspolis i dyr uniform fick vi ett fint Montenegrinskt stämpel i passen med ett sådant stort stämpelverktyg som ger ifrån sig det karakteriska klick-klack-ljudet.
Stina hade svårt att hålla sig för skratt, det var som en sketch i Monty Pyton. Efter någon timme var vi framme vid färjeläget Kamenari-Lepetane, färja över Kotorsjön, som förkortar resvägen med 60 km på dåliga vägar och kostar 9€. Inte någonstans, någonsin har vi sett så många bilar / bilförare tränga sig fram och före i både bilkön och biljettkön.
När vi hade stannat vid stoppsträcket i bilkön, ställde sig flera bilar framför oss. När den ena hade gått fylldes platsen snabbt av en annan bil. Likadant i biljettkön, de vräker sig fram före, för att köpa en biljett. Alla skulle på samma färja och det var gott om plats! Endast biljettförsäljaren i luckan var en glad och trevlig, skojfrisk man som talade god engelska. De övriga resenärerna var ohyfsade, brutala, griniga bergsmän. Det förklarar namnet ”Montenegriner”. Beklagligt att vi fick detta negativa intryck. Vi har säkert fel och hade bara otur!
Jag är inte klar ännu! Vi skulle av färjan också! Vi stod i mitten, den kön som skulle av först. Samma beteende, alla tutar tränger sig före, ställer bilarna snett framför oss viftar med armarna att vi skall försvinna samtidigt som bilarna bakom och snett bakom oss, tutar för att vi inte kör, vilket vi inte kunde, för att bilar från höger och vänster hade nöjet att blockera oss. De gormar, skriker, tutar och viftar med armarna mot Stina som långsamt kör framåt, av färjan. ”Aporna på Gibraltar uppför sig bättre!” säger hon. Montenegrinerna måste vara europas sämsta bilförare. De parkerar dubbelt hur som helst och utan hänsyn, dörrar slängs upp utan att se trafiken som kommer bakifrån. Alla skall ha förtur överallt även om de lagligen inte har det. Folk vi möter när vi stannar är buttra, griniga, vill inte / kan inte varken prata eller förstå ett endaste ord engelska.
Kan det vara krigssyndromet som har gjort dem så bittra och arga?
Vägsystemet har sett sina absolut sista dagar utan att vi ser någon märkbar förändring på gång. Landet förhandlar för närvarande om inträde i EU! Lycka till!
Utefter den kustvägen vi kör finns också några mycket vackra ställen och vacker natur.
”Jag vill ut ur detta land fortast möjligt!” säger Stina och det gör vi.
Den albanska gränspolisen är trevlig och glad, frågar väldigt mycket men hälsar oss samtidigt välkommen till Albanien. Han undrar till och med ”Hovvarjo!” på glad engelska.
Jag skakar hand med honom. Våra pass, reg.bevis och gröna kortet scannas / kopieras av hans kollega. Vi får fortsätta exakt kl.18.00 in in Albanien där det står en ko och betar i rondellen efter gränsen. Vägarna är bättre och ofta nyasfalterade. Längre fram på vägen är bönderna på väg till stallet med sina kor eller åsnor, alla går mitt i gatan. Folk skrattar och är glada, de är nyfikna och vill gärna prata och hjälpa oss hitta vägen. Mera kreatur på vägen, även fjäderfä och alla dessa slöa hundar som inte gärna vill flytta på sig. Men alla verkar så glada!
Det är becksvart när grinden öppnas för oss på Camping Albania.
De har en stor pool! Risk att vi stannar här längre än en natt!
SBJ / Julian

1341-010.JPG

1341-011.JPG

1341-012.JPG

1341-013.JPG

1341-014.JPG

1341-015.JPG

1341-016.JPG
 

Bilagor

 • 1341-002.JPG
  1341-002.JPG
  214,2 KB · Visningar: 30
 • 1341-017.JPG
  1341-017.JPG
  534 KB · Visningar: 25
Senast ändrad:

carina jk

HBK Medlem
Inlägg
67
Kommun
Uddevalla
HBK-Nr
9061
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Helt underbar läsning . Och samma trevliga bemötande fick vi också av gränspolisen till Albanien och våran tyckte det var otroligt roligt att vi hade så många barn med oss 4 st, samt att han var väldigt noga att förklara kursen för oss.
Har aldrig fått ett sådant bemötande vid en gränsövergång tidigare.
Ha en fortsatt trevlig resa.
Christer och Carina
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Tiden i Albanien är så spännande och givande att vi inte har tid att meddela oss.
Även om vi ibland har Wifi, har jag inte tid att förmedla alla våra upplevelser.
Dagen efter Camping Albania var vi i staden Durrës och övernattade på Camping Pa Emer som inte alls fyllde förväntningarna. Här möte vi en Holländskt husbil, föräldrar, dotter och en hund som var helt förstörda av sorg för att deras andra hund, också en Bordercollie, hade avlidit efter två veckors sjukdom. Vi kände att vi ville hjälpa/delta i deras sorgearbete och samhörighet uppstod. Bonnie och Joan (den äldsta av de två bordercollies), kom bra överens. Vi har nu tillsammans haft sällskap genom Albanien.
Ett fantastiskt vackert land om man ser igenom soporna och de dåliga vägarna (det finns även en del mycket bra vägar). Befolkningen är det trevligaste, vänligaste, hjälpsammaste folk vi träffat på, på mycket länge. Vi känner oss säkra var vi än står! Efter kontakt och en pratstund vill de gärna ”ta hand” om oss och se till att vi får sova lugnt på natten. Särskild vid restauranger blir vi välkomnade att parkera för natten. Självklart passar vi på att äta där. Maten håller inte hög kulinarisk klass men är väldigt billigt.
Llogara passet söder om Vlorë var mycket vackert. Vägen upp var stundtals dåligt men vägen ner var mycket bra. Vyerna är helt fantastiska.
I Himarë hade vi en stor vacker strand helt för oss själva. Vid Palo Palermo besökte vi spännande Ali Pashas kastell som ligger på en halvö med strand på bägge sidor. Badat har vi gjort 2-3 gånger om dagen i 23gr. vatten. I kväll har vi kommit till Paradise Beach i Ksamil, under säsongen en camping, nu stängd, men vi öppnade grinden och ställde oss tio meter från stranden. Ägaren kom efter en stund, var mån om att prata med oss, bjöds på en öl och berättade historier om Albanien. Här får vi stå gratis, men vi kommer nog att betala en frivillig summa för vi är för trötta att äta på restaurangen idag också. Stället är verkligen ett paradis, med framrutans utsikt mot stranden.
Vädret är vi nöjda med, oftast för varmt för att resa, växlande molnighet men mer än tillräcklig med sol. På natten ofta fruktansvärda åskoväder med mycket kraftig regn men på morgonen skiner oftast solen så att dagen börjar med ett bad i havet.
Butrint står på nu tur innan vi åker över gränsen till Grekland men om vädret är bra lär det få vänta några dagar.
Hälsningar, SBJ / Julian
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Hej igen!
Vi har ännu inte köpt ett Internet SIM-kort och idag är det söndag! Just nu har jag Wifi på en camping.
Vi har nu lämnat Albanien. Paradise Beach i Ksamil visade sig inte vara ett paradis, sent på kvällen började stormen som ökade under natten och bedarrade först vid lunch dagen efter, vi trodde ett tag att vi skulle flyta/segla ut i havet.
Butrint dagen efter var en kulturell arkeologisk höjdare, vi parkerade fritt vid färjeläget, övernattade och hade mycket kontakt med befolkningen som stod och fiskade där på morgonen, väldigt trevligt. Restaurangen där var mycket bra och oförskämt billigt. Vi har trots èn dålig dag och èn förskräcklig dålig natt, haft massor med sol och mycket bad i havet , 23gr. C. Vägen från Butrint till Konispol (gränsen till Grekland) blev vi avrådda att köra, mycket dålig väg, det var synd för vi hade önskat att åka över med den lilla söta linfärja vid Butrint. Vi körde tillbaka till Sarandë och körde en mycket bra väg till gränsen istället.
Vi står nu tillsammans med den holländska familjen på camping Nautilos på Plataria . Vi hade också två fantastiska dagar på privat strand vid Sagadia och Igoumenitsa . De flesta dagar mycket sol, några få moln, inget regn sedan Porto Palermo, något kyligare nätter men vi har kul och trivs bra i Grekland! Den ena fria stranden efter den andra, vi simmar minst tre gånger per dag i havet, strandduschen fungerar oftast och är inte kallare än att vi kan tvätta håret och duscha ute. Campingen idag behövs bara för stortvätten. Vår hemsida är inte uppdaterad, ännu, skall försöka göra en insats imorgon om jag får tid och lust att komma bort från stranden. :D
Varma hälsningar från
SBJ / Julian

PS Grekiska tullen frågade inte efter hunden, vi höll upp passen och vi vinkades vidare utan att ens behöva stanna. Eftersom vi själva är lite betänksamma om Bonnie trots alla sina vaccinationer och att hon heller inte visar några sjukdomssymtom, ändå kan bära på något smittsamt, kommer vi att ta blodprov hos veterinären här för undersökning, snarast. DS
 
Senast ändrad:

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

PS Grekiska tullen frågade inte efter hunden, vi höll upp passen och vi vinkades vidare utan att ens behöva stanna. Eftersom vi själva är lite betänksamma om Bonnie trots alla sina vaccinationer och att hon heller inte visar några sjukdomssymtom, ändå kan bära på något smittsamt, kommer vi att ta blodprov hos veterinären här för undersökning, snarast. DS
Det kanske blev lite otydligt?
Jag kom inte ihåg att jag inte hade berättad att den holländska boardercollien dog efter två veckors sjukdom pga. Leptospiros, antagligen infekterad i Ungern.
Lepto-infektioner är livsfarliga, även för människan.
Vi själva tror att vi vet hur vi skall hantera detta för att bli helt säkra på att slippa skiten eller bära det med sig. Högst sannolikt är det ingen fara och är vi helt "rena" men vi vill vara 100%-tigt säkra.

Summarum och påminnelse:
Åk inte med hund till syd- eller östeuropa utan max.skydd mot Lepto! Tala med Din veterinär innan du åker och berätta vart du åker.
Lepto synes vara minst lika mycket förekommande som rabies, antagligen mera
 

Amstel

HBK Medlem
Inlägg
2.420
Kommun
Orust
HBK-Nr
3309
Medlemskap
2024
Sv: Amstel i Grekland

Slängde upp lite bilder från förförra veckan här: http://amstel.se/Gr/wk/1341.html
Berätta gärna om det funkar att se på bildspelet.
Jag har lite svårt med att begränsa antalet bilder.:D Kvaliten är lite undermålig ibland men många är tagna genom en något smutsig framruta.:oops:

Även idag, bara sol och 24gr. C. i skuggan. Tredje doppet för dagen är på gång!
Hälsningar
SBJ / Julian
 
Toppen