Sv: gasolugn
Vi har en ny sådan som vi använder ganska flitigt (brödbakning, gratänger, kanelsnäckor, egenbakade pizzor, m.m.). Än är vi inte helnöjda, men det går framåt. Problemet är gasollågan som löper längs baksidans nedre kant. Den värmer för dåligt (1,2 kW) längs baksidan, vilket kräver att man vänder plåten och därmed kyler ner ugnen.
Nu befinner vi oss i fas II (efter 3 månaders användning) med en granitsten i botten som ska förvärmas med grill-lågan (1,6 kW) som sitter i mitten och ger bra skjuts neråt! En förvärmd sten räknar vi med att den skall fungera som värme-accumulator med jämnare värmeåtergivning åt alla håll.
Mycket bra tråd Hasse & Ingegerd! Jag skulle vara mycket glad om vi kunde skapa någon form av ugn-matlagnigs-erfarenhetsutbyte här på HBK. Det finns nämligen inga affärer eller restauranger på bl.a. Hardangervidda!
Effekt:
Hämtat från båtvärlden (grythållare behövs ej i en HB, den "gungar" ej när man lagar mat):
