• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Hundskitsklubben.??

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.829
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Såhär enkelt är det:

1. Vi som enskilda medborgare ska paketera vårt avfall och lämna det på den plats som kommunen anvisar. Det kan vara:
  • Hundbajspapperskorg (privata eller kommunala)
  • Papperskorg (privata eller kommunala)
  • Soptunna (privata eller kommunala)
  • Container (privata eller kommunala)
  • Tömningsplats för grå/svartvatten (privata eller kommunala)
  • Återvinningsstation (kommunala)
2. Kommunen är skyldig att informera om avfallshanteringen och att ta hand om medborgarnas avfall.

3. Om kommunen brister i sina skyldigheter kan medborgaren placerar sitt avfall på lämplig plats och meddelar kommunen var den finns.

En enskild medborgare kan ALDRIG bli ansvarig för brister i en kommuns utförande av deras informations- och hanteringsskyldigheter.

I värsta fall i den sämsta av alla nödsituationer kan jag ställa en 70 kronors latrinsäck vid infarten till ett reningsverk, om det inte finns riska att säcken skadas innan kommunen hinner ta hand om den. Under de ca 500 övernattningar i Sverige/Europa så har vi ALDRIG hamnat i en situation där vi inte kunnat utföra våra skyldigheter i hanteringen av vårt avfall (hundbajspåse, sopor, latrin och gråvatten).

Däremot brister det i de flesta kommuner. Kunde man lägga ihop Ystads sophantering med Visbys latrinhantering hade världen varit perfekt.


Må så vara men att bara droppa sin påse med bajs på marken för att närmsta soptunna är full är inte OK. Det är ren lathet och förmodligen även straffbart.
Det är bara att ta med den till nästa tunna eller kanske t.o.m. göra sig av med innehållet på samma plats där vi själva gör vårt. Såna platser lyckas vi ju hitta dagligen...

Och ja, jag tycker väldigt mycket om hundar. Jag har bara lite svårt för de visitkort en del hundägare lämnar efter sig.
 

Berra

FD HBK Medlem
Inlägg
462
Kommun
Ängelholm
HBK-Nr
536
Medlemskap
2023
Sv: Hundskitsklubben.??

Det är synd att HBK ska få skit för allt, skriv en motion till nästa årsmöte om inte HBK utse en sektion som kör och tömmer papperskorgar i Sverige.
Åk ner i Europa och se hur många som plockar upp efter sig.

Vi hundägare är bra i Sverige

Berra
 

Esbjörn

HBK Ställplatsgrupp
Inlägg
4.659
Kommun
Osby
HBK-Nr
2497
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Jag besökte en badplats förra helgen och där låg en blöja kvar. Samma sak inträffade förra året på en annan plats.
Håll Sverige Rent!
 

Bestliner

HBK Medlem
Inlägg
2.606
Kommun
Tjörn
HBK-Nr
11647
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Att inte ställa sopor bredvid en redan full soptunna tycker jag är en självklarhet. Om det gäller en tunna för bajpåsar för hundar tycker jag att det är lika självklart. Det finns ju alltid något annat ställe där tömningen fungerat bättre om man bara tittar litet.
Att husdjur förorenar i naturen ex ute i skogen är inte så farligt men när det sker på gräsmattor badplatser mm tycker jag att ägarna borde ta sitt ansvar bättre.
Vi har en lång tråd om migrerande asfaltläggare som svinar ned och vi borde inte sänka oss till den nivån. Här gäller det ju mera riktig skit än litet oförargligt gråvatten även om jag vet att det inte går att säga något negativt om hundägare i trådar här.
 

Zero

FD HBK Medlem
Inlägg
1.379
Kommun
Ekerö
HBK-Nr
3061
Medlemskap
2022
Sv: Hundskitsklubben.??

HBK hundhatarklubben! Det verkar vara ett behov för några inom HBK att gnälla på hundägare. Varför inte skaffa ett hundhatarmärke t.ex. En förbudstavla med en korsad hund för allas bästa, hundägare eller hundhatare så slipper vi störa varandra.
Åke
 
F

F.d. 29925

Guest
Sv: Hundskitsklubben.??

Kan det vara så enkelt att HBK som arrangör borde ta på sig en del av ansvaret för fulla tunnor?
För hundar har väl varit med vid tidigare träffar?
 

lillian och reidar

HBK Medlem
Inlägg
831
Kommun
Stenungsund
HBK-Nr
2179
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Ja visst utmärker sig hundfolket dessa kopplas ju ofta samman med husbilsfolket kollade en gång såg bilar som stannade för att parkera över natten.
Ja ur nästan varje bil kom det ut en hund liten som stor.
Tror ni att vi förbättrar vårat rykte med detta sopberg? ta upp efter hunden ja det är bra men tänk till en gång extra innan ni slänger påsen.
Bra vore om ett par soptunnor för just hundbajs vore utplaserade i samband med träffen
Kanske något att ta till oss.
Tidigare hundägare.
2179:music-icon:
 
Senast ändrad:

KarinoBengt

HBK Medlem
Inlägg
563
Kommun
Mariestad
HBK-Nr
2025
Medlemskap
2025
Sv: Hundskitsklubben.??

Det var ju skönt att vi beslutade att inte åka på årsmötesträffen. Vi hade nämligen vår dvärgschnauzer då och jag tyckte det kan vara besvärligt vid en så stor sammankomst. Nu har hunden blivit ängel, så han behöver inte reta hundhatare mera.
Tråkigt att läsa att våra kära hundar kan bli ett problem för så många.
Bengt
 

peter nilsson

HBK Medlem
Inlägg
1.563
Kommun
Kiruna
HBK-Nr
1930
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Har själv ingen hund. Men känner igen tongångarna från gråvattentömmningar. Hur vet VI att det är medlemmar i husbilsklubben som har slängt bajspåsarna. Många av oss är duktiga på att tala om hur vi skall bete oss och gärna hänga ut medlemmar med namn och nummer (inte i det här fallet) Om ni upplever att någon gör fel så tala om det för personen istället för att gå via forumet. ALLA gör fel någon gång men skall vi övervaka varandra så blir det inte ett så trevligt samhälle.
Ha det
 

Nizze

HBK Medlem
Inlägg
358
Kommun
Oskarshamn
HBK-Nr
138
Medlemskap
2025
Sv: Hundskitsklubben.??

Den papperskorgen var full redan på torsdagen när vi anlände. Jag vet det för jag gick en sväng med min hund på torsdagskvällen. Tror nog att det är en del göteborgare som också har lagt ditt sin hundbajspåse.

Som Eva skrev tidigare i tråden så är inte HBK hundarna anledning till att papperskorgen var full redan på torsdagen. Varför inte läsa alla inlägg innan man gör ett nytt inlägg.
 

lillian och reidar

HBK Medlem
Inlägg
831
Kommun
Stenungsund
HBK-Nr
2179
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Det är ju inte hundarna som är problemet, utan deras ägare! :confused:
Ja det kan man slå fast hunden är oskyldig det är husse och matte som bär ansvaret i allt som hunden gör.
Tillåter ni hunden att uträtta sina behov på en viss plats så är det erat ansvar att ta reda på det den efterlämnar.
Men det stora flertalet hund ägare är ansvarsfulla och tar sitt ansvar för sin hund i vått och tort
Wov på er alla fyrbeningar ni håller väl med mig om husse eller matte läser detta för er.
Trevlig midsommar på er var ni än är.
2179
 
Senast ändrad:

Gunillas Kenth

HBK in Memoriam
Inlägg
13.484
Kommun
Hässleholm
Sv: Hundskitsklubben.??

Jag tycker det är ganska kul med en sånhär skit-tråd. Vissa sväljer vilka beten som helst och tycker att andra ska tycka som "jag". Nu är det de facto så att den enda man kan ändra på är sig själv.

Olagligt eller lagligt? Det framgår med all önskvärd tydlighet vilka som har och inte har en aning om vad som är lag. Väldigt självmarkerande. Här kan man inte använda ord som t ex "troligen".

Praxis, seder och bruk? Här är det lite svårare att hålla tungan i rätt mun. Många skriver sina egna lagar efter sitt eget sätt att leva. Men de glömmer bort att vi lever i symbios i ett samhälle där alla ska trivas. Vi är varandras upplevelse under våra resor. Tyvärr finns det både politiker och cheftjänstemän som påverkar vår fritid - vissa positivt medan andra bidrar till den negativa trenden i samhället.

Vet och etikett? Det är väl bara att inse att det håller på att dö ut. Det gäller allt från att hälsa på varandra, läsa alla inlägg innan man kastar sig in i debatten till att ta hand om sin egen skit under resor och promenader.

Om var och en sköter sitt och tar hänsyn till andra blir det här hur bra som helst. Och så sluta hata - det retar bara den som gör det.

Trevlig sommar

:) :)
 

lars o margareta

HBK Medlem
Inlägg
1.426
Kommun
Hudiksvall
HBK-Nr
6977
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Är väl lite skillnad, tycker jag. Din soptunna är väl din och inte offentlig. Hoppas verkligen att inte en massa folk lägger sina sopor i din privata tunna?
men är det fullt i en kommunal tunna så lägger man väl inte soporna bredvid där heller???? i alla fall inte jag,Hälsningar Lasse
 

Montreal

HBK Medlem
Inlägg
11.808
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
707
Medlemskap
2025
Sv: Hundskitsklubben.??

Resonemanget måste väl gå ungefär såhär: Bara jag löser mitt akuta problem och ingen ser så är det o.k. För det är ju alldeles för arbetsamt/pinsamt (välj själva) att ta med påsen hem/till husbilen? Har f.ö. haft hundar i ca 25 år om någon undrar! :wink:
 

Eva & Hasse 9

HBK Medlem
Inlägg
5.679
Kommun
Mark
HBK-Nr
9
Medlemskap
2024
Sv: Hundskitsklubben.??

Det värsta var faktiskt att på den "gatan" som vi bodde på så låg det hundbajs utanför en husbil en liten bit bort ifrån oss. Detta påpekade jag på kvällen vid informationen och höll upp en grön bajspåse för Hasse hade plockat upp detta och jag efterlyste ägaren till skiten men som alla förstår var det ingen som hörde av sig. Många tog det nog som ett skämt med det var tyvärr sanning. Detta hände också på årsmötet i Borlänge, att någon fick ta reda på andras hundbajs.
Morgonen efter så fanns det en ny hög utanför en husbil och jag kan inte fatta att man kan bära sig åt så här! Det är, tycker jag, betydligt värre än att lägga påsarna bredvid en full papperskorg.
Nästa plats för att slänga skräp och bajspåsar fanns utanför veterinärkliniken och det var rätt så långt dit.
Man kunde ju ta med sig påsarna och slänga dom i den stora containern som fanns på området. Men många vill ju göra sig av med dessa påsar så snabbt som möjligt.
Tycker faktiskt att det finns värre saker att hetsa upp sig över än lite skräp bredvid soptunnor och papperskorgar. T ex allt som bara slängs lite överallt. Tänker på alla plåtburkar, kaffemuggar, papper och tuggummi och mycket annat. Att skräpet ligger bredvid en soptunna gör det ju betydligt enklare för dom som sysslar med sophanteringen.
 
F

F.d. 25774

Guest
Sv: Hundskitsklubben.??

Det var ju skönt att vi beslutade att inte åka på årsmötesträffen. Vi hade nämligen vår dvärgschnauzer då och jag tyckte det kan vara besvärligt vid en så stor sammankomst. Nu har hunden blivit ängel, så han behöver inte reta hundhatare mera.
Tråkigt att läsa att våra kära hundar kan bli ett problem för så många.
Bengt

Det är inte hunden som är problemet, det är skiten.:twitcy:
 
Toppen