Hej!
Då jag jobbade i Åbo ett halvår på -70 talet så fick jag ärtsoppa på grönaktiga ärtor som gjorde den söt
.
Långt senare hörde jag på radion att det kan förekomma att man till och med sötar ärtsoppa med sirap i Finland, men blir inte trodd av en finsk dam. SÅ KAN NÅGON HJÄLPA MIG ATT FÅ UPPRÄTTELSE?
Vad jag minns så var den ursprungliga anledningen att man förr i tiden ville skryta med tillgången på sötningsmedel som var dyrt, och egentligen inte för smakens skull.
Att vi kyler snapsar har en liknande bakgrund enligt Sven-Erik Svahn, och en direk motsatt verkan på smaklökarna.
//Conny
Då jag jobbade i Åbo ett halvår på -70 talet så fick jag ärtsoppa på grönaktiga ärtor som gjorde den söt
Långt senare hörde jag på radion att det kan förekomma att man till och med sötar ärtsoppa med sirap i Finland, men blir inte trodd av en finsk dam. SÅ KAN NÅGON HJÄLPA MIG ATT FÅ UPPRÄTTELSE?
Vad jag minns så var den ursprungliga anledningen att man förr i tiden ville skryta med tillgången på sötningsmedel som var dyrt, och egentligen inte för smakens skull.
Att vi kyler snapsar har en liknande bakgrund enligt Sven-Erik Svahn, och en direk motsatt verkan på smaklökarna.
//Conny