• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Inbrott när man sover

Göte J

HBK Medlem
Inlägg
1.663
Kommun
Linköping
HBK-Nr
1230
Medlemskap
2024
Sv: Inbrott när man sover

Är det inte så också att det finns tjuvar som TROR att dom kan söva folk och därför pytsar in lite gas genom någon ventil i tron att det har någon verkan. Men sanningen är att man kan sova ganska djupt utan vare sig gas eller andra medel. Jag vet av egen erfarenhet. Tjuven gick in genom passagerardörren när vi sov över på rastplatsen vid Östgötaporten. Och inte hjälpte det att vi har Hund heller. -För han var på kenneln en halvmil därifrån. Vi skulle hämta honom på morgonen efter!

// Göte J
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.179
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Inbrott när man sover

Okej, nu har jag läst så gott som alla inlägg (av ren nyfikenhet) och bildat mig en egen uppfattning.
Har aldrig hört talas om "gas" användning/tillslag/polisrapporter vid andra typer av inbrott som t.ex. i villor, sommarstugor, husvagnar, båtar osv... Hade det varit så, då skulle jag kunna tänka mig förekomst även i husbilsvärlden. Min uppfattning är att det hela handlar om självbevarelsedrift (för att inte säga rädslan) som bygger på att något sådant (möjligen) skulle kunna existera och att man blir totalt försvarslös.
Man kan bli träffad av en meteorit när som helst och var som helst på jorden, men det är ingen som skriver om detta. Jag är mera rädd för framhjulspunktering, älgkrock eller dryga böter i Norge än att någon ska stå mitt i natten och joxa med gastuber & slangar : )
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.179
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Inbrott när man sover

Vad skulle dom annars skriva, att dörren var olåst kanske? Det skapar inga rubriker... osv... Ska försöka hitta händelser från 2007 (tjuvarna har tydligen haft 6 års långledighet).
 

Nisse och Nana

HBK Medlem
Inlägg
263
Kommun
Simrishamn
HBK-Nr
9809
Medlemskap
2024
Sv: Inbrott när man sover

Hej,
Vi hade aldrig en tanke på att få inbrott i husbilen när vi sov men efter att vi gick med i husbilsklubben så har vi läst så mycket om det att 100-lappen i medlemsavgift är en droppe i havet mot vad vi har investerat i larm och lås på vår husbil :twitcy:
Jo vi har nu fullt NX-5 larm, med sensorer på bägge sidor som tänder LED på bägge sidor av husbilen så den flödar i ljus som ett rymdskepp. :D Extralås på alla dörrarna, kamera fram och bak samt videocam som kör dygnet runt.
Kom igen nu tjuvar och banditer så vi får se att alla våra investeringar lönar sig :wink:

Bästa Hälsningar,
Nisse :yes: och Nana :wub:
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.179
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Inbrott när man sover

Hej,
...Jo vi har nu fullt NX-5 larm, med sensorer på bägge sidor som tänder LED på bägge sidor av husbilen så den flödar i ljus som ett rymdskepp....
Självklart att man ska känna sig trygg, det är det viktigaste av allt! Själv tror jag inte alls på "gas" förekomst, däremot på att det finns mycket duktiga och tysta tjuvar...
 
F

F.d. 53078

Guest
Sv: Inbrott när man sover

Jag kan berätta att när jag lág med ett brutet ben pá sjukhus för länge sedan.
I sängen brevid lág en kille i 20 ársáldern, han sa till mig att lägg inte mobiltelefonen och värdesaker synligt. Han fick reda pá att min fru är Advokat och dá öppnade han sig och började berätta hur han stal. Han berättade att han kunde ligga under en säng i timmar och plocka av en Rolexklocka pá en arm.
Hur han letade upp värdesaker allt som ligger innerst i ládor ut pá golvet. Han visste precis var folk bevarade sina smycken och annat av värde. Det var Tystheten han jobbade med. Att folk var hemma det var det stärsta bytet av Pengar i plánböcker, guldhalsband, klockor, kreditkort som han ibland hittade pincoden till.

Han berättade att han alltid hade en plan om hur han kunde springa snabbt ut.

Kommer ihág att han sa att OM han skulle använda váld eller peppargas da skulle det ses som ett väpnat rán och mycket hárdare straff.
Ha sa att mánga av offren trodde att dom till och med hade blivit nedslagna. Chocken och illamáendet tror jag att den kommer när man upptäcker att nágon har varit och rotat omkring en när man sover och umdrar varför man inte har vaknat.
Gör ett prov: Nár ni skall väcka nágon tidigt pá morgonen, prova och se hur hárd den sover. Rör armen lite ungefär samma som en tjuv. När man skall vácka barn/ungdommar som skall till skolan dom säger mmm och somnar om. Tänk er dá trötta resande i en husbil.

Det mest effektivaste som skydd är nágot enkelt larm som tänder ljus och ger ett ljud ifrán sig.
 
F

F.d. 29925

Guest
Sv: Inbrott när man sover

Tyvärr, om man får säga så, har jag ingen erfarenhet av rån, stöld eller sövning under mina hittillsvarande år. Men jag skulle nog ändå ha svårt för att avfärda alla som berättar om "gasatacker", de verka vara en liten aning för många för att kunna avfärdas.
Kommer ihåg en tråd som skapades av "finnkolingen" som gjorde i alla fall mig rätt så betänklig.
Visst känner jag mig trygg med mitt larm och övriga "säkerhetsåtgärder" i alla fall fram tills att man råkar ut för något otrevligt.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.179
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Inbrott när man sover

Nu har jag dammsugit nätet under åren 2003-2013 (10 år) på allt som har med rån i husbilar/villor/båtar/husvagnar/m.fl. med anknytning till misstankar om att tjuvarna har använt "gas" (Hexan C6H14, CO2 och andra narkosgaser).

Villa:
Endast en förekomst i Spanien (4/5-2005), där ägaren hade "huvudvärk" dagen efter, dock inga blodprovsfakta eller andra bevis förutom lösa rykten

Båtar/husvagnar/annat:
Noll förekomst av "gas" publikationer, dvs har aldrig hänt (i alla fall om man ska tro Google sökmotor)

Torsten Johanssons kommentar (2006-2008, pdf fil utan datum):
Polisen har aldrig funnit gas eller gastuber när man gripit förbrytare, stoppat bilar eller gjort husrannsakan hos presumtiva brottslingar

Hexan (källa: v.wikipedia.org/wiki) 2013:
Hexan förekommer till viss del i bensin. Det finns också i små mängder i kålrabbi
Mitt tips: andas inte bensin/diesel och ät inte för mycket kålrabbi innan du lägger dig, annars kan du få huvudvärk dagen efter... lol... : )

Tips nr2: Säkra dörrarna så gått du kan, skaffa larm eller vad du nu än tror på och var inte rädd för att ge dig ut i "äventyret". Ty, det går inte i repris! Om du tycker att det är roligare att vara hemma och samla frimärken så gör det, det är inget fel i det heller?

Nu avslutar jag min medverkan i den här tråden, det finns så mycket annat intressant. Tack för mig!
 

Bilagor

  • kålrabbi.jpeg
    kålrabbi.jpeg
    3,7 KB · Visningar: 922

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: Inbrott när man sover

Den fyrbente är min kompis Ralf. Kan inte påstå att jag brukar fundera på inbrott och rån när jag är ute med husbilen.

"Hårdingarna" kan väl klara attacker i olika former och det trivs dom säkert med men vi vanliga "ickevåldsmänniskor" har det inte lika lätt och är vi dessutom "hundlösa" så kan kan det bli lite bekymmersamt. Juan nortes reflektioner och råd passar nog bättre för "vanligt folk"!

En tanke bara (snabb sådan), givetvis!

Jappe
 
F

F.d. 53078

Guest
Sv: Inbrott när man sover

Vi har rätt att tro pá vad vi vill gas, jultomten, utomjordingar, häxor mm.
Men gemensamt skall vi ha rätt att kunna sova tryggt, báde hemma i sängen eller i en husbil parkerad vid en bensinstation. Det är glädjen och tryggheten vi vill ha.
 

knarrevik

FD HBK Medlem
Inlägg
17.776
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
3172
Medlemskap
2022
Sv: Inbrott när man sover

I brist på hund kan man installera ett enkelt larm för några tior.

619424-jpg.jpg


Man vaknar garanterat om någon försöker ta sig in!
 

Leif Torså

FD HBK Medlem
Inlägg
323
Kommun
Växjö
HBK-Nr
7691
Medlemskap
2023
Sv: Inbrott när man sover

Jag har köpt ett larm av denna typ. Tyvärr går det inte att få till en fungerande installation på någon av de fönster eller dörrar som finns i min husbil eftersom det krävs att vägg och dörr/fönster ligger i samma plan.

Det skulle vara intressant att veta hur ni som har installerat dessa larm har gjort.

Leif Torså
 

Majzzan

HBK Medlem
Inlägg
1.138
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
6691
Medlemskap
2025
Sv: Inbrott när man sover

Jag har liknande larm och satt fast dem med fästkudde. Larmdelen i nerkant på fönstret och andra delen tätt intill på invändiga gummilisten. På dem kan man välja mellan siren och "dingdong".
 

Dethleffskvalite

HBK Medlem
Inlägg
3.527
Kommun
Lomma
HBK-Nr
1035
Medlemskap
2024
Sv: Inbrott när man sover

Några av er skriver att det inte går, förstår inte varför ni lägger energi på att det inte skulle gå. Måste vara bättre att medlemmar tror att det är möjligt så var och en kan skydda sig om man så vill mot detta. Och hur kan ni påstå att journalisterna inte är trovärdiga och medlemmar som blivet drabbade och skrivet om detta är inte trovärdiga?
Har ni läst rapport 164 från polisutbildningen på Umeå Universitet? Den är riktigt bra.

Med lite klickande så hittade jag rätt snabbt nedanstående som jag inte hittat tidigare. Men detta och allt annat jag samlat ihop är väl gripet ur luften.

http://www.promobil.de/heft/16-10-2013-6513130.html

http://www.morgenpost.de/brandenburg-aktuell/article119116250/Kriminelle-betaeuben-Camper-mit-Gas-und-rauben-sie-aus.html

http://www.rbb-online.de/panorama/beitrag/2013/08/ueberfaelle-mit-betaeubungsgas-jetzt-auch-in-brandenburg.html

http://www.bild.de/news/inland/raubueberfall/campen-nicht-mehr-sicher-31885676.bild.html
 
Toppen