• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Retar

Delfin

HBK Medlem
Inlägg
504
Kommun
Trollhättan
HBK-Nr
104
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Hej nu vill ja va med! Å ja både tycker och anser att de allra allra flesta bländar av alldeles för tidigt vid möte i mörker.

Bill
 

robert

HBK Medlem
Inlägg
412
Kommun
Partille
HBK-Nr
893
Medlemskap
2027
Sv: Retar

Hej fri på hjul fattar inte vad du menar rumpan ut
Senario Om du ex. skall svänga höger och den väg du befinner dig på är bredare än den väg du skall svänga in på, håller du ut till till vänster så långt det går (mittlinjen)
Varför jo om du ligger nära högerkantenn får du större svängradie när du kommer ut på den smala vägen och inkräktar på motsatt körbana (lite svårt att förklara ):swoon:

Gurra
Förstår vad han menar, för oftast om de ska svänga så saktar de ner helt onödigt också, plus att de kanske inte lägger sig så att bakomvarande trafik enkelt kan köra om. Sedan har vi ju dem som ligger strax bakom ett sånt exempel, och som inte vet var ratten sitter utan ska köra in i rumpan och sedan svänga tvärt till vänster för att dem inte fattat att han ska svänga alternativt bryr sig inte, det är irriterande!
Nu ska jag titta färdigt på handbolls-VM semifinal, och sedan är det sängen som gäller, vi tar nog en tur till Jönköping och Rosendalsbadet imorgon, står nog på campingen, ha en bra fortsättning på kvällen, Anette
 

Bengt-Åke Linder

HBK Medlem
Inlägg
6.169
Kommun
Falköping
HBK-Nr
1424
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Lite Fredagspyssel mellan de alvarliga inläggen:D

Vad retar du dig mest på i trafiken :confused: felmonterade lampor i strålkastare, avstånd mellan bilar, dålig asfallt, fingerpekning mm. mm. mm

Och vad gläder dig mest i trafiken

Gurra


Det verkar som att alla ovanför som skrivit ut sina aggresioner har mött eller blivit omkörd av mej :twitcy: ...Nä skämt åsido .

Det kan var en hel del .
Folk som inte blinkar.
Dom som kör om och skall svänga vänster strax efter .
Folk som kör ut och inte kan komma upp i fart så jag får bromsa ner med min slöa husbil och då kommer inte jag upp i fart på 30 minuter ...
Det finns väl en hel del till men :

Framför allt så vill jag INTE möta ett rattfyllo igen och inte heller på samma sida som jag kör en gång till .... Skulle det ske så vet man ju att i domstolen skedde inte så mycket .
 
F

F.d. 3088

Guest
Sv: Retar

Hej Anette Välkommen till Jönköping du menar väll Rosenlundsbadet:confused:

Gurra
 

Ingegerd S

HBK Medlem
Inlägg
40
Kommun
Karlskrona
HBK-Nr
916
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Irriterande och farligt är det när man trots att jag håller den tillåtna hastigheten (och gärna något över) får en bilist så nära bakom att man inte ens ser strålkastarna i backspegeln, jag brukar då sänka hastigheten (bara lätta på gasen inte bromsa) till dess att hastigheten är anpassad till det avstånd den bakomvarande håller till mig, sedan växlar jag ned och axar upp så jag får ett säkerhetsavstånd till den bakomvarande, dom brukar fatta och håller sedan avståndet. Kanske inte är riktigt att göra så ? men det handlar om våra nackar som färdas i bilen så därför inget dåligt samvete.

Mvh Janne
 
Senast ändrad:
I

Iveco 35

Guest
Sv: Retar

Är det inte bättre att visa honom bromsljuset istället, då skulle åtminståne jag lämna lucka.
 

M&J-H

HBK Medlem
Inlägg
119
Kommun
Jönköping
HBK-Nr
2376
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Hej.
En sak som jag reagerar på är alla dom som kör om vid refuger på fel sida dessutom. Att jag ser det ofta beror nog på att jag kör buss och att hållplatser ligger före refugen för att få ner hastigheter. En annan sak är rödljuskörning, här i Jönköping har vi bussprioriteringar där det slår om till rött ljus för bilister men allt för ofta så kommer det någon som satsar allt vad dom kan för att hinna före bussen. Hur dom vågar kan man ju undra över men vissa vill väl lära sig på den hårda vägen.

Jan Erik
 
F

F.d. 3088

Guest
Sv: Retar

hej Jan Erik

Köra buss i Jönköping det är nog inte loligt :D vi har nog Sveriges sämsta trafikmoral:mad: (o Sveriges sämsta bussar)
Störst först, o f-en var det ett övergångsställe, Vadå handikappsparkering jag skulle bara ta ut pengar, enkelriktat det såg jag inte, lyse på cykeln hmm det har någon stulit, högerregeln :confused: va ä dä :confused:, mm. mm. mm

Gurra
 

göte27

HBK Medlem
Inlägg
183
Kommun
Vetlanda
HBK-Nr
27
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Hej på er som retar upp sig i trafiken och alla andra som liksom jag njuter av att färdas på våra vägar.

TA ANSVAR FÖR HUR DU SJÄLV KÖR INGENTING ANNAT. BRY DIG INTE OM HUR DOM ANDRA UPPFÖR SIG I TRAFIKEN DET BARA GÖR DIG TILL EN SÄMRE BILFÖRARE OCH PÅVERKAR DIN MAGSYRA NEGATIVT.
Tänk positivt och försök att njuta av resan och sitt inte och titta ständigt i backspegeln på om någon bil kommer för nära dig.Bilarna bakom dig färdas i ungefär samma fart som du och åt samma håll. Det farliga är dom bilar som du möter.Tänk på att om du kör nära mittlinjen så befinner dom bilarna du möter för ett kort ögonblick närmare dig än vad bilen bakom dig förmodligen någonsin gör.

SÅ HÅLL SJÄLV AVSTÅNDEN OCH HÅLL TILL HÖGER DET UNDERLÄTTAR OCKSÅ FÖR DOM SOM VILL KÖRA OM DIG.
Jag har i arbetet och på min fritid slitit ut tjugosex personbilar tre firmabilar och en husbil och tänk jag har njutit av varenda mil. Gör det ni också.

M.V.H. Göte 27
 
F

F.d. 3088

Guest
Sv: Retar

Göte27

Allt är rätt som du skriver men ja letar fel, men du menar nog rättt där oxå
backsbegeln!!
Där glor man hela tiden:D

Gurra
 

M&J-H

HBK Medlem
Inlägg
119
Kommun
Jönköping
HBK-Nr
2376
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Hej Gurra.
Det stämmer nog att vi har dåliga bussar i Jönköping, speciellt dom som kom från Danmark när ett bolag tog över all trafik. Men skall det vara billigt så blir det så här.
Det har ju varit en del artiklar i tidningen både som nyheter och insändare, håller med det mesta som har stått i tidningarna.
Trafikmoralen i Jönköping är under all kritik och det finns även yrkestrafikanter som nonchalerar trafikregler.
Jan Erik
 
Senast ändrad:
F

F.d. 29809

Guest
Sv: Retar

Svar till Gurra angående "rumpan ut". Det finns såklart situationer som kräver att man ligger en bit ifrån kanten för att få svängradie, inte minst för tyngre trafik. Sådant är ok och inget att reta sig på. Det jag retar mig på är korsningar med lika breda vägar och med möjlighet att hålla höger och ändå komma runt. I Stockholmstrakten där jag ofta kör kan det vara två filer framåt och en till höger och ändå lyckas folk som skall svänga höger både befinna sig i höger fil och i större delen av mittfilen.
 

Ingegerd S

HBK Medlem
Inlägg
40
Kommun
Karlskrona
HBK-Nr
916
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Att jag möter andra bilar ute på vägarna är ju en naturlig och oundviklig företeelse, men olycksrisken är ju betydligt mindre om jag håller mig till min högra kant och inte vid mittlinjen. Beträffande bakomvarande "att dom färdas i samma hastighet", visst men i det ögonblick jag av någon oförutsedd anledning måste tvärbromsa så har inte jag och den bakomvarande samma hastighet längre, och vad det leder till är ju inte sällan svåra nackskador, seriekrockar m.m. Inte nog med att det är lagvidrigt det är ju också fullständigt obegripligt varför man gör det. Att låta bli att titta i backspegeln är ju inget man behöver uppmuntra till, det är alltför vanligt redan.

Mvh Janne.
 
F

F.d. 12156

Guest
Sv: Retar

Gubbe i hatt som varken ser eller hör . Allt för vanligt i trafiken:Fråga :confused:vet inte folk när dom bör sluta köra,kanske dags för att införa körkortstest vart 5 år efter man fyllt 65 .......;) Kör själv 12000 mil om året och träffar för många av den sorten som borde slutat köra köra både för egen och andras hälsas skull ......................60 km på 90 väg är sällan rätt ...........
 
Senast redigerad av en moderator:

Bengt-Åke Linder

HBK Medlem
Inlägg
6.169
Kommun
Falköping
HBK-Nr
1424
Medlemskap
2024
Sv: Retar

Greven :
Nu blir det nog ett fasa väsen ... Du vill att många på husbilsklubben skall ta om körkortet ;) , jag har också åkte med folk som är yrkeschafförer och inte har jag märkt att dom skulle vara bättre än någon annan i trafiken .
Många gånger är det inte lagen utan störst kör först som gäller

Vad tycker du om denna lastbilschaffören : YouTube - Idiot driving truck

Tyvärr så har jag sett liknande även här hemma .

Sen är det ju bättre att dom kör i 60 på 90 väg än att köra fortare än vad dom klarar av .

Det är ju än så länge lagligt att köra med traktorer och Epa/A-traktorer på vägarna och dom får ju bara köra i 30 .

Nä hetsa upp dej på annat istället för du kan ändå inte påverka situationen .
 
Senast ändrad:
F

F.d. 12156

Guest
Sv: Retar

Många gånger är det inte lagen utan störst kör först som gäller
Njaaa .Vet ju inte hur era körskollärare lär er att köra bil där du kommer ifrån ..........:Dså blir inte vi upplärda ............................
Sen är det ju bättre att dom kör i 60 på 90 väg än att köra fortare än vad dom klarar av Tycker du det ? gissa vem som orsakar omkörningsolyckorna vid ett sånt tillfälle ...Den dagen du inte kan hänga med tempot ska du nog börja fundera om du är lämplig bilförare ...Prova att åka till stockholm och luskör ....då spikar dom upp dig på ett kors ............
alla som kör lastbil borde nog inte ha körkort heller ..........;)
men om det ligger stora köer och den som ligger först är döv och blind och troligt vis en äldre person som varken hör eller ser då BORDE hon nog inte köra bil .........:rolleyes:Jag är mycket medveten om vad jag skriver och att några kommer bli förbannade men då har jag lyckats att beröra människor eller hur med mitt inlägg ..........;)Eller vad tycker du Bengan.......det är inte många som sticker ut hakan så långt som jag .......och jag har en bit kvar till max ............
 
I

Iveco 35

Guest
Sv: Retar

Men du Greven! Du vet ju inte varför han/hon kör så sakta, dom kan ju ha ägg i bilen.
 
F

F.d. 12156

Guest
Sv: Retar

Men du Greven! Du vet ju inte varför han/hon kör så sakta, dom kan ju ha ägg i bilen.
Sant ,men visst är detta ett (hett );) ämne............. bara för att man fått körkort en gång i tiden så innebär det ju inte att man för all framtid är lämplig ................:confused:har jag fel .....
 
Toppen