Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften för 2025 så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.
Du kanske kan göra någon anordning så du kan fästa även reservdunken under bilen?
Locket ska definitivt vara åtskruvat. Att tanklocket på motorns bränsletank har luftning är för att det inte ska bli undertryck i tanken när motorn suger ur bränslet. Det tanklocket sitter alltid en bra bit över tankens högsta del.Ska locket vara helt åtskruvat, eller ska man ha lite luftning. Men fastsurrad såklart.
Har lite svårt att förstå oron. Små bensindunkar har i alla tider förvarats i fordonens bagage. Vårt lilla elverk används bara till laddning och drar inte så mycket bensin. Normalt har vi med oss 1-2 fyraliters”dunkar”. De slits inte heller, de är ju engångsemballage. På mig så känns det som lite obefogad oro.Hut förvarar du din reservtank? Hur stor är den?
Men man sover ju inte i ett vanligt fordon, har inte kylskåp, gasolvärmare, ev ugn eller spis som samtliga kan skapa gnistor som potentionellt kan starta brand, detta till skillnad från våra husbilar. JAG väljer att inte ha brandfarliga vätskor i husbilen pga detta.Har lite svårt att förstå oron. Små bensindunkar har i alla tider förvarats i fordonens bagage.
Har lite svårt att förstå oron. Små bensindunkar har i alla tider förvarats i fordonens bagage. Vårt lilla elverk används bara till laddning och drar inte så mycket bensin. Normalt har vi med oss 1-2 fyraliters”dunkar”. De slits inte heller, de är ju engångsemballage. På mig så känns det som lite obefogad oro.Visa bilaga 201366
Fast de dagar man fått uppsvällda dunkar med övertryck i båten har ju varit soliga varma sommardagar.Tack för era svar.
Tänker främst på bensinångor och det övertrycket som ibland man varit med om med sina plastdunkar till båten.
Man kan ju plocka ut bensindunkarna och ställa/gömma en bit från bilen innan man lägger sig om man är orolig. Och skriva en lapp på ratten: "glöm ej dunkarna".Men man sover ju inte i ett vanligt fordon, har inte kylskåp, gasolvärmare, ev ugn eller spis som samtliga kan skapa gnistor som potentionellt kan starta brand, detta till skillnad från våra husbilar. JAG väljer att inte ha brandfarliga vätskor i husbilen pga detta.
Bensin är ju alltid farlig... Men att välja Alkylatbensin beror bara på mindre avgaser och renare bränsle till generatorn.Ok. Ser att du har Alkylatbensin, är den mindre "farlig" än vanlig 95/98 bensin?
Japp60 liter i Sverige... borde vara samma i Norge, men det kanske finns nationella bestämmelser där om 10 liter?