• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Göstas höst- och vinterresa 2019 - 20

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.045
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2024
Hej
Vi köpte också simkort från orange när vi var där och det fungerade jättebra. När vi köpte till extra "tillgodo" så blev det samtalsminuter istället för gb för internet. Det berodde på att han som hjälpte oss fattade fel. Språkproblem.
Mvh Klas Nilsson

Här kom förklaringen direkt till; ”Denna info tavla ser jag. Mycket märkligt att man inte får simma
i havet, när stranden är så fin.” ...... som Gösta skrev.

”Sim-kortet” köper man från Orange och sedan simmar man och kan använda duscharna på stranden..... eller? ;)

TommyD
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 71 söndag.

Igår kväll surfade jag runt länge. Behöver inte tänka på att hushålla nu eftersom jag inte kan förbruka 30 GB på fem dygn.

Vid 23 tiden skakar bilen till lite, som det kan göra när bilar kör väldigt nära eller fort förbi mig. Kikar ut på båda långsidorna. Inget speciellt på vänster sida men på höger, på strandpromenade står fyra ungdomar.

Ibland går de mot bilen, kommer väldigt nära. Detta händer flera gånger. Så jag fundera på om de lutar sig mot bilen eller stöter till den.

Vad skall jag göra?
1. flytta på mig. Inte roligt att söka nytt nattläger i mörker.
2. gå ut för att visa mig. Känns olustigt.
3. gå ut och stanna ute en stund. Olustigt.
4. ta ett foto genom fönstret för att ha bevismaterial om något händer med bilen. Tänker att de kanske ser kamerablixten. Känns inte heller bra.
5. avvakta. Känns som bäst att ligga lågt. Gör det.

Vid 24 ser jag att två av grabbarna tar fram något att äta, typ sallad som man köper färdigt i butik. Sen middag i mitt tycke. Betyder kanske att de kan bli kvar många timmar.

Brukar normalt lägga mig någon gång mellan 22 och 23. Så nu är jag trött. Men känns olustigt att släppa kollen på ungdomarna.

Men till slut måste jag ändå äntra sängen. Svårt att somna. Kollar försiktigt ut genom sovrumsfönstret vid 01. Inga ungdomar kvar. Skönt, nu kanske att jag kan sova.

Går upp på toa vid 5 - tiden. 14 grader ute. 20 inne. Har inställt på 19 grader - så kanske har inte värmesystemet startat i natt - sparat gas.

Sover länge. Går upp vid 8,30. Extremt sent för att vara mig.

Äter mina två kokta ägg och en stor apelsin. Samtidigt som jag lyssnar på Tyresöradion via lapptoppen.

Går ut och fotar lite, innan jag skall åka och tanka bilen.
Ganska lugnt på havet, trots att det blåser mer idag än igår.
Ceuta 002.JPG

Det mörka i horisonten är Gibraltar. Trodde igår att jag skulle kunna få en klarar bild idag. Men så blev det inte.
Ceuta 003.JPG
En fågel på en sten.

Startar bilen och kör fram en km och vänder den.

Kör igenom stan hittar tankstället On 365 som sålde diesel för 0,989 E / lit. Vilket är det lägsta som jag har betalat under flera år. Inte ens Gibraltar och Luxenburg säljer för under en Euro.

Fortsätter en bit till jag hittar denna stora parkering. Där det redan står några HB.
Ceuta 010.JPG

Går fram och hälsar. Ungefär vad jag klarar av på franska. Men en av sällskapet kan engelska, så det blir en liten konversation. De kom med färjan idag och åker vidare till Agadir i dag. Jag som hade hoppas att de skulle sova här en natt. Sällskapet hade två stora fd stadsbussar som de hade inrett samt två köpta HB. Ena fd bussen skull de låta lacka om i Agadir.

Jag går vidare efter en kort stund. Ser denna fina båge / portal. Längst bort på parkeringen. Det är entrén till stranden. Verkligen fint.

Ceuta 013.JPG

Går igenom och ut en liten bit på piren.. För några foton.
Ceuta 016.JPG Ceuta 019.JPG

Ceuta 017.JPG

Går utefter stranden. Ser att det finns utegym och duschar här.
Ceuta 022.JPG Ceuta 023.JPG

På stenmuren har kommunen satt upp några affischer.

Ceuta 026.JPG Ceuta 025.JPG

Här möter jag även gammal borg och ny hiss.

Ceuta 028.JPG

Använder dock inte nymodigheten - utan tar de 53 trappstegen upp. Skall ju vara hälsosamt att gå uppför.

När jag skall gå över gatan ser jag att trafikljusen har omväxlande en man och kvinna samt tiden man har på sig för att ta sig över.
Ceuta 031.JPG Ceuta 032.JPG

Jag försöker att hitta en butik som säljer en karta över Marocko. Men lyckas inte idag heller. Många affärer är söndagsstängda.

Får nog vänta med det köpet till Marocko.
Det blir en lång promenad på både stora och små gator. Undrar varför så många hus har galler för fönstren, även så högt upp som till fjärde våningen.

Ceuta 041.JPG Ceuta 043.JPG Ceuta 044.JPG

Många långa och höga trappor är det här.

Att använda trottoaren, för att gå på är inte alltid så lätt.

Ceuta 046.JPG

När telefonabonnemanget upphör - så får man lita på gammal beprövad teknik. Fungerar både med mynt och kreditkort.
Ceuta 049.JPG

När jag efter drygt två timmars promenad kommer hem igen så har fransmännen åkt men nu står ett gäng spanskreggade bilar där istället.

Ceuta 052.JPG

Som tyvärr försvann snabbt. Nu blir det en sen lunch i bilen till svenska ekonyheter på lapptoppen och en lördagsintervjuv från december.
 
Senast ändrad:

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 71 del 2

Blir hemma större hela em. Dels blåser det mycket och är endast 14 - 16 grader utan synlig sol. Pratar lite med nya grannar, som också skall till Marocko imorgon.

Surfar en hel del. Ringer alla söner och min hemmavarande resekamrat Lottie. Vill ju informera om att tel och internettabonnemanget upphör vid midnatt. Kommunikationen får ske via mail.

I morgon kör jag in i Marocko. Så fort tillfälle ges med bra Wifi kommer jag att utnyttja den. Det blir förmodligen inte varje dag. Men ha tålamod. Det blir ibland /ganska ofta hoppas jag.

Körde 3,8 mil internt inom Ceuta.

Ta väl hand om er därute.

Må väl!
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 72


Lämnar parkeringen vid 9 - tiden. Försöker ställa in gps:en på landet Marocko. Men det går ej. Så jag får köra efter eget huvud, utan en papperskarta. De större städerna är Tetuan, Rabat Casablanca samt Agadir. Bör kunna gå med hjälp av vanliga statliga vägskyltar.


Kör mot gränsen till Marocko. Vilket blir 2 km.

Kort kö på den spanska sidan. Bara att köra igenom, inga frågor.


När jag kommer till den Marockanska tullen öppnar de en ny fil för mig. Jag var ensam HB. En civilklädd man kommer fram och säger på franska att jag skall gå ur bilen och fram till kuren. Tar med mig pass, körkort och registreringsbeviset för HB.


Det finns en enorm mängd uniformerade män. Så vad har denna civilist där att göra?????


Jag vet inte om det är tullen eller polisen som jag är hos. Men tjänstemannen skriver in mig på sin dator. Först körkortet, registreringsbeviset samt lägger in passet i en maskin. Skall förmodligen kopiera någon sida. Han frågar om jag har något att förtulla. Svaret blir nej. För jag vet inte hur mycket alkohol som man får ta in. Jag har ju med några vinare och ett par starksprit.


Jag får så småningom tillbaka mina handlingar + ett litet papperskort med uppgifter på. Som t.ex. att jag får vara kvar i landet till 1 / 6. På lappen står även mitt registreringsnr och mitt namn.


Nu kommer civilisten fram och säger på engelska att han önskar något. Jag skall väl få något. Jag skakar på huvudet och åker därifrån. Han ville väl ha några dirham får sina tjänster som jag absolut inte har bett om. De uniformerade får väl tala om vad som skall ske.


Får köra fram till nästa tjänsteman som skall kolla mitt pass och den lilla lappen. Kör mot utfarten men blir stoppad. Nu skall det ske en kontroll. Jag får backa och parkera. Går ut. Får vänta kanske en kvart innan två uniformerade tjänstemän kommer fram. De frågar hur många personer som är med. Jag svarar att det bara är jag.


Jag måste öppna en av de två garagedörrarna. Tjänstemannen böjer sig och tittar in, lyfter på några kartonger. Där har jag två P11:eek:r och en platta öl samt verktyg torkställning mm mm. Andra sidan bryr han sig inte om. Sen vill han gå in. Jag öppnar dörren och ber honom kliva på. Han ser sig om. Vill att jag öppnar den svarta dörren till kylen. Tittar in i duschen går fram till sovrummet. Jag öppnar dörren till toan. Garderoberna bryr han sig inte om. Jag tror att de vill kontrollera så att jag inte smugglar in någon person.


Jag är väldigt tveksam (fördomsfull kanske man skall säga) till om någon verkligen har försökt att smuggla in en europe i landet.


Nu får jag köra till utfarten. Där får jag visa upp passet för tredje gången. Sen ut via en vänster högersväng som är så trång att en tjänsteman kommer fram och flyttar på ett staket så att det räcker med att backa en gång och göra ett omtag. Det var ju omtänksamt. Men de tänker väl på att en kö kan uppstå om jag skall hålla på en stund med ett flertal omtag.


Nåväl allt gick bra. ca en halvtimme tog proceduren.


Nu är siktet inställt på Tetuan. Första större staden i nordöstra delen.


Kör vägen fram. Kommer till ett litet samhälle, där ser jag en bankautomat. Stannar en bit längre fram och går tillbaka för att ta ut lite Marockanska dirham. Begär kvitto men får inget. Så jag går in till banken och säger att jag inte fick något kvitto. En tjänsteman följer med mig ut. Frågor hur jag har gjort. Att ge sig in i en så svår diskussition på franska är inget vidare - men jag måste ju försöka att göra mig förstådd. Han säger att maskin trasig.


Jag följer med honom in igen. Visar upp en 100 sedel och frågar hur många Euro motsvarar detta. Svar 10. Ok då är det ungefär 1:1 mot SEK.


Vilket alltid är bra att veta när jag så småningom skall handla.


Kör vidare. Plötstligt blir det betalväg. Jag svänger av mot Smir (tror jag). Jag kör helst på vanlig väg. Efter en lång högerkurva ser jag nu en ny betalstation. Vad i h...e. Finns det ingen möjlighet att köra utanför motorvägar som kostar extra!!


Jag backar tillbaka ( ingen trafik som kör om mig) och kör in på motorvägen igen. Kostar 20 dirham att åka vidare. Ok ingen större uppoffring. Motorvägen har ju bra standard, med två filer på varje körbana. Går ju lite fortare att komma söderöver.


I Tetuans omgivning ser jag att diesel kostar 9,89, 9,87. Det blir ju ungefär som i Cetuta.

Här är landskapet mycket vackert. Djupa dalar, höga berg och gröna åkrar.
Men eftersom min hovfotograf flög hem till Sthlm den 14:e dec så blir det inga bilder under färden.

Efter en stund ser jag en polis som håller en fartkamerapistol i handen. Snart även en gång till. Vid tredje tillfället ser jag en polis sitta i en bil med fartkamerapistolen riktad mot mig. Ingen åtgärd. För jag kör ca tio km lägre än vad skyltar anger. Vill inte ha böter eller en massa frågor. Ett otal poliskontroller kör jag igenom utan att bli stoppad. Tappade räkning men ca tio st tror jag.


I mindre byar är det många barn och unga som vinkar. Vilket jag uppskattar.


Efter ca 15 mil ser jag ett dieselpris på 9,84. Nu har jag drygt 3 / 4 dels tank kvar. Men tänker att jag stannar nästa gång som jag ser ett så bra pris. Men den tappen ser jag för sent och vill inte vända. Det var ju en del pb 1 efter mig. Men efter ytterligare ca 7 mil så ser jag en liten tapp med priset 9,69. Bra att jag körde förbi de andra stationerna. Nu svänger jag av vägen efter tappen och backar tillbaka bredvid vägen.


Får i 28 lit. Men fullt är ju fullt. Måste ändå tanka innan Agadir.
Frågar om det går bra att betala med Visa - kortet. Men nej, endast kontanter. Fick inget kvitto. För mannen tog betalt vid pumpen. Priset kan ju ev bero på "kreativ" bokföring.

Kör ända fram till Kenitra. Stannar på den stora Avenyn Mohamed V. Tänker sova här. Det är två filer + parkering i varje riktning. Livlig trafik och ett fasligt tutande.

Kenitra Ceuta 009.JPG Kenitra Ceuta 010.JPG


Tar en lång promenad, för att stäcka ut benen efter en lång kördag. På tillbakavägen ser jag affären, Orange. Som några här har skrivit om. Det börjar bli sen em så jag lagar middag och äter i lugn och ro. Därefter tar jag med mig lapptoppen och usb- stickan till affären. Säljaren talar endast franska. Det finns ingen möjlighet att köpa ett simkort som passar till min Tele2 sticka. Några stickor har han inte att sälja. Så det blir ingen affär.


Körde 29,1 mil. Då är det minst 50 mil kvar till Agadir.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 73 tisdag 7 / 1

Går upp vid 5.30 sv tid. Vet inte om det möjligen är 4.30 Marockansk tid.

När jag drar upp fönstergardinerna för att imman på vindrutan skall försvinna, så står en ungdom och tittar in vid höger sidoruta.

Han verkligen kollar in när jag tar fram min salva och smörjer in västerbenet. Har psoriasis lokalt där. Han står kvar och pekar på mig och sen på sig själv. Knackar på rutan. Jag öppnar sidorutan och säger att jag inte talar franska. Han vill ha dirham. Jag säger att jag talar endast lite franska. Han tjatar om en gåva. Jag skakar på huvudet och stänger fönstret.

Det känns lite obehagligt.
Plockar undan den torra disken. Gör i ordning för en kort avfärd innan äggfrukosten. För att markera att jag inte tänker ge några gåvor.

Kör iväg några hundra meter, hittar en ny p-plats på samma Aveny.

Tar fram mina ägg och kaviar samt vatten.
När jag har ätit ett halvt ägg står han där igen. Knackar på rutan.
Jag funderar på om jag skall ge honom ett kokt ägg. Men gör inte det. Han knackar på rutan och jag öppnar. Han ber om dirham, en dirham, en dirham. Jag nekar. Då ber han istället om en Euro. Jag nekar även detta. Sen stänger jag fönstret.

Till slut går han iväg. Inser väl till slut att jag inte ger något. Min tanke är att om jag ger honom en Dirham så säger han kanske till sina kompisar att också komma och tigga.

Äter upp. Kör iväg trots att det fortfarande är mörkt.

Fortsätter på Avenyn. Snart ser jag vägskylt mot Rabat. Följer denna.

I utkanten av Kenitra ser jag den stora livsmedelsbutiken Carrefour. Det är ljust nu. Kör in på deras parkering. Sätter mig och läser en stund. När de har öppnat går jag in för att se om de har en karta över Marocko. Hittar endast stadskartor över de största städerna.

Tar med mig en över Marrakech. Står siffran 7 på baksidan. Jag tolkar det som att den kostar 7 dirham. Går runt och kollar lite priser. Ägg, frukt och rotsaker ser ut att kosta ungefär hälften mot i Spanien.

När jag kommer till kassan så är ean - koden så dålig så det går ej att skanna. Kvinnan försöker att se siffrorna. Men lyckas ej att slå in priset. Då vänder jag på kartan och pekar på siffran 7. Men hon skakar på huvudet. Det är inte priset. Så hon ropar på en man som är längre bort bland kassorna. De samtalar en stund men kommer fram till att det går ej att sälja denna karta till mig.

Konstigt att manen inte kan gå och kolla de andra kartorna eller ring ett samtal.

Jag tänker åka till Marrakech på hemvägen. Samt att det kan vara bra att ta med kartan till en annan affär för att peka på den och fråga efter en karta över hela Marocko.

Åker vidare, på landsvägen till Rabat. När jag kommer fram försöker jag länge att hitta landsvägen till Casablanca. Utan att lyckas. Ser på den blå skylten mot Casablanca. En blå skylt tolkar jag som betalväg på motorväg.

Snurrar runt en ganska lång stund. Ser den blå skylten igen. Bestämmer mig för att ta betalvägen. Men jag har blivit hungrig. Så det är bäst att äta innan. Svänger av till en bakgata vid ett shoppingcenter för att äta lunch.

Sen blir det betalväg. Går ju fortare att komma fram och att kunna köra i en jämn hastighet sparar ju på diesel så kostnaden kanske inte blir så stor. Samt att det är bekvämare.

Norr om Casablanca (C) får jag betala 41 dirham, i mitten av C 20 allt i kontanter. Söder om C är det en automat som spottar ut ett kvitto. När jag kommer ca 15 mil norr om Essaouira får jag lämna ifrån mig kvittot och betala 156. Det blir 217 dirham totalt från Rabat. ( har ej kolat hur många mil). Enl Googel så är det ungefär 30 mil. Det blir ca 7,20 per mil.

Fy vad långtråkigt det var. Trots att jag vid två tillfällen stannade på en stor rastplats / bensinstation för att vila rumpan från allt sittande. Vid ett tillfälle köpte jag en GB Cornetto-glass för 9 dirham som kostar över 20 sek i Sverige.


I ett litet samhälle ser jag att dieseln kostar 8,88 per liter. Svänger in och tänker tanka upp igen. Ser då att på pumpen kostar det 9,90. Jag pekar på priset och påpekar att det står 8,88 på en stor skylt vid vägen. Det är problem säger han. Det går inte att ändra. Jag låter det vara. Det är ju ändå ett skapligt bra pris.

Kör nu fram till Essaouira trots att det börjar att skymma. Stannar på camping de Soliviers. Som kostar 100 dirham per natt. Tar inte el för 25. Har ju fullt i batteriet. Samt får nu ström uppifrån.

Körde 48,2 mil.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 74 onsdag 8 / 1

Vaknar upp med ont i ryggen. Hoppas att det blir en lugn och fridfull dag på

Camp des Oliviers 017.JPG

Som ligger nära nedanstående rondell, Jag kom ifrån höger i bilden. Skall senar köra till vänster. Till den gamla fiskebyn Essaouira.

Camp des Oliviers 008.JPG


På morgonen kollar jag på Forex vad de hade debiterat mig för uttaget i går. 1000 dirham kostade drygt 1019 Sek. Så ca 1:1.

När jag kom i går tidig kväll, det hade börjat att skymma, så fanns det tre HB på en stor ytan som rymmer kanske 15 tomter.

Camp des Oliviers 003.JPG
Tidigt på fm åker de tre iväg och jag blev ensam här. Skönt så länge som det varar.

Jag går till rec och säger att Wifi är ok så jag stannar någon / några dagar ytterligare.

Tar ut bord och stolar kokar the och gör en smörgås till fm melliset.

Camp des Oliviers 005.JPG
Det är inte så ofta som jag har tagit ut bordet. Eftersom jag fricampar helst. Ofta t.o.m. på en vanlig gata vid en trottoar. Men nu är det läge.

Jag går och letar upp en bankautomat för att ta ut lite sedlar. Här är det svårt att använda kort. Både på camp, dieselköp och vägavgifter behövs det sedlar.

Det är en liten by ca två mil öster om Essaouira så en huvudgata och några tvärgator är allt. Huvudgatan är bred men det körs kors och tvärs både med bilar, mc, häst och vagn samt naturligtvis åsnor och vagnar.

Camp des Oliviers 012.JPG

I bottenvåningarna är det olika affärer, lager och verkstäder.

På trottoarerna är det försäljning av frukt och grönt mm. Jag köper ett kg stora apelsiner, tre st, för 4 dirham.

Ikväll har det gått långsamt att ladda upp bilder. Två gånger blev det error. Fick ladda om, då gick det. Så jag gjorde som så, att jag hackade rotsaker under tiden som nedladdning av en bild pågick. Kan ju se över soffryggen när nedladdningen blev klar. Det är ju inte så långt att gå i denna bostad. Skillnad var det i villan. Med olika rum.

Nu kl 20 är det fullt med HB på alla de ca 15 tomterna. Det började redan kl 12 att komma några st. Sen har det fyllts på hela em och kväll.

Idag körde jag bara ca trettio meter, för att byta till en soligare tomt.

Nu är kl 20,30 jag har gjort tre försök att publicera mitt inlägg utan att lyckas. Skall bli intressanta att se när det kan bli. Tiden framgår ju längst ner på inlägget, när det väl blir publicerat.
 
Senast ändrad:

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 75 torsdag

Det onda i ryggen som jag kände igår morse gick över under fm. Kanske beroende på att jag rörde på mig eller att solen hade positiv inverkan. Försvann gjorde det onda i varje fall.

Glömde skriva igår att jag såg gasflaskor på trottoaren, när jag promenerade. När jag kom hem med frukten som jag hade köpt. Tog jag fram en adapter och gick tillbaka ut igen för att prova om den passade. Det gjorde den inte, för marockanska flaskan har utvändig gänga. Tillbaka till bilen tog jag fram en av de två adapterna som är till den spanska flaskan. Återigen ut på trottoaren. Den här passade. Skönt att veta, för ev framtida behov.

Innan jag lämnade det europeiska fastlandet fyllde jag fullt med lpg och byte min tomma spanska flaska till en full. Jag har även en full svensk P11 med mig i garaget.

Jag tror att tre och en halv flaska gas skall räcka för de sex eller sju veckor som jag är i Marocko. Men det är skönt att veta att om utifall inte så kan jag köpa en Marockansk flaska. Som längst har en P 11 räckt i 12 dygn i Spanien. Eftersom det är varmare här så bör en flaska räcka längre. Men hittills har det varit kalla nätter. Så gas har används för att värma upp. Ibland har det varit endast sju grader ute på tidig morgon.

Jag har läst att lpg - gas finns ej att köpa i Marocko. Förhoppningsvis kan man kanske fylla en Svensk eller Spansk flaska här. Om inte så köper jag en Marockansk, för nu vet jag att jag har utrustning som gör att jag kan koppla in den i mitt system.

Till dagens övningar:

Efter tidig frulle så blir det surf och svt - play nyheter. För igår kväll funkade inte surfen något vidare.
Jag misstänker att eftersom alla platser blev upptagna i min närhet så räckte nog inte campingens internet, om det var många som surfade samtidigt.
Tänkte igår kväll att jag åker vidare idag. Men när jag tittade ut så var det många som lämnade sina platser. Så jag beslöt mig för att stanna och kolla av om Wifi återkommer. Som ni ser så blev det så att jag stannade.

Solen visade sig vid 8,30 tiden.

Idag har jag ej lämnat campingområdet. Endast korta promenader här inne. Hittade en service - plats för att enkelt tömma gråvattnet. Samt fylla färskvatten. Igår hittade jag platsen för WC tömningen.

Mitt på dagen var det 22 grader i skuggan och 32 i solen.
Har mest suttit ute i solen och läst i min bok. Bytte av med att vända ryggen till ibland.

På sen em tog jag på mig en skjorta för att inte bli alltför solbränd, för snabbt. En av grannarna är ifrån Schweiz. Kvinnan kan tyska så det blev en trevlig pratstund. Om HB, midnattssol, Sampi och en del annat. De är ifrån västra sidan, nära gränsen till Frankrike. Därför kan mannen inte tyska.

En verkligen slapp dag idag. Nästan hela tiden ute. Gick in en gång för att vila ifrån solen med att titta på Aktuellt - sändningen som är på ca 40 min men med alla avbrott, p.g.a. dålig Wifi, tog över en timme.

Har ej startat motorn idag.

Blir förmodligen likadant i morgon.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Dag 76 fredag del 1

Att se på svt - play har sina sidor.

Igår kväll var det helt hopplöst. Många och långa avbrott. Verkar vara mycket dåligt Wifi här.

Tänkte att på tidig morgon är det nog inte så många som använder campingens Wifi.
Men idag såg jag på gårdagens Aktuellt som är på 40 min. Mellan kl 6.30 och 8.30 blev det för mig. Alltså tre gånger längre tid än själva sändningen. Två tredjedelar av bruttotiden gick åt för att söka kontakt med Sverige via campingens Wifi.

Är det någon här som har liknande erfarenheter?

Jag avser när man ej använder egen betald uppkoppling utan är på en camping och använder "gratis" Wifi.

Samtidigt åt jag frukost och löste Sudoku. Så alternativ / samtidig sysselsättning behövs ju. Annars bryter jag ihop.

Tacksam för kommentarer.

Kl 06 var det 9 grader ute. Ljust blir det ca 8,15. Nu 8,57 bryter solen igenom. Så det är dags att gå ut.

Återkommer senare. Ha det bra alla därute, var ni än befinner er.
 

Labic

HBK Medlem
Inlägg
283
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
717
Medlemskap
2024
Vi har ingen TV i husbilen och använder oss inte av SVT play. Tycker det är skönt att slippa lyssna på allt jämmer och elände från Sverige. Får en mer nyanserad bild av världen när man slipper bruset hemifrån. Lyssnar dock på ”Ring så spelar vi”. Snackar hellre med grannarna på ställplatsen/campingen. På tal om påstridiga tiggare så har jag principen att bara ge om de gör en motprestation. Nyttja dom till exvis att vakta bilen när du är och handlar. Det brukar dom sköta föredömligt, men betala inget i förskott. Ha de så gött.
 

ThomasA

HBK Medlem
Inlägg
4.195
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
15030
Medlemskap
2024
Dag 76 fredag del 1

Att se på svt - play har sina sidor.

Igår kväll var det helt hopplöst. Många och långa avbrott. Verkar vara mycket dåligt Wifi här.

Tänkte att på tidig morgon är det nog inte så många som använder campingens Wifi.
Men idag såg jag på gårdagens Aktuellt som är på 40 min. Mellan kl 6.30 och 8.30 blev det för mig. Alltså tre gånger längre tid än själva sändningen. Två tredjedelar av bruttotiden gick åt för att söka kontakt med Sverige via campingens Wifi.

Är det någon här som har liknande erfarenheter?

Om du ser TV via SVTplay kan du minimera surfmängden per timme. Testa det om du inte redan gjort detta. Normalt brukar inte wifi-nät på campingplatser acceptera streaming av bild.
 

Gösta Evén

HBK Medlem
Inlägg
1.856
Kommun
Västerås
HBK-Nr
26664
Medlemskap
2024
Om du ser TV via SVTplay kan du minimera surfmängden per timme. Testa det om du inte redan gjort detta. Normalt brukar inte wifi-nät på campingplatser acceptera streaming av bild.

Hej Thomas!

Hur gör jag det på min lapptopp?

Jag har inte sett någon "knapp" på svt play som är relevant. Inte heller när jag går in på Dator eller Kontrollpanelen.
 
Toppen