Vi rullade söderöver i påsk!

Påskatider, det har vi väntat länge på att få åka ut på första turen. Det var ju inte självklart att det skulle gå pga av snö och kyla. Jag tror vi har ideligen studerat väderrapporten. Vi tog beslutet dagen innan. Men vi hade redan i januari bokat camping och ställplats dessa dagar.

Våra första dagar har gått åt att planera och organisera, det har varit fantastiskt roligt. Det här med att få börja om gör gott och förnyar, det är rena rama påskbudskapet.

Att campa i vårvintertider har vi aldrig gjort tidigare. Både el och hjälpa upp värmen med gasol, ja det behövdes verkligen. Vi har haft det gott i vagnen ca 21 grader. Men det har varit skillnad på att när du skall gå ut till servicehuset så får du klä på dig ordentligt. Dunjacka och annat istället för en morgonrock som jag är van vid. Haha det är spännande att prova alla sorters, men jag föredrar detta jämfört med regn och blåst.

Annars klarar vi alla väder, vi är vana och dessutom har vi haft hund i tio år och då kan man ju inte välja om man vill gå ut eller inte. Vår hund som heter Bea är en Strävhårig Jackrussel som är pigg och väldigt social. Men hon är livrädd för åska, hackspettar och raketer. Då blir hon så liten och klen. Bea är van husbilsåkare och hon har många ställen att kliva upp och sova på. Hon äskar solstrålar som letar sig in och lägger sig oftast nära solfläckar. Hon har svårt att gå på det” hala” golvet. Så vi har fått lägga in mattor.

Det är rena avkopplingen för oss i påsk, vi går mycket och vi äter gott, läser böcker och njuter av livet, precis som de flesta kan jag tänka mig. Vi har valt att inte ha någon tv i bilen och det har vi aldrig saknat.
Det är mysigt på kvällen att få tända ljus och njuta av det som är.

Vi ser oss också framåt och vet att det kommer många klämdagar också så vi har många goda idéer på vart vi åker. Att uppleva alla årstider är ingen rättighet utan mer som en förmån.

Tänk om vi hade haft en sommarstuga och åkte till samma ställe, det har säkert sin tjusning, eller om vi hade en husvagn eller villavagn som man sätter som en långliggare och åker till samma camping år ut och år in. Jag tänker som husbilsägare så åker man med sitt hus och får se skiftningar, från berg och dal till alla möjligheter. Det är ingen värdering utan en reflektering. Det handlar om att allt har plus och minus och vi är ju alla olika och värdesätter olika. Ja det sista här skulle man säker fundera mera över.

Just nu njuter vi av livet.
Hörom dagen såg jag en citronfjäril, åtta tranor på samma ställe och en myllrande myrstack, snacka om vårtecken.

Jag hö att vi är många som tillsammans letar tecken. Längtan efter våre.
Glad Påsk på er!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Team Zip
Visningar
334
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Team Zip

Dela detta inlägg

Toppen