Service & underhåll

Hej.
Förra året märkte jag att den ena av våra toakassetter läckte när man bar den i handtaget, det rann ut otrevligheter vid det gula vredet uppe på tanken.
Lösningen var väldigt enkel: Jag började använda vår andra kassett istället. :)
Samtidigt började jakten på reservdelar och eftersom jag är en mycket inaktiv internetshoppare så letade jag runt lite i de campingbutiker vi till och från hamnade vid, men just detta vred är tydligen inte så vanligt i butikerna.
Efter en koll på ebay och andra sidor på internet så kunde jag konstatera att jag inte kunde hitta själva tätningsringen, men det fanns hela kit att köpa med nytt vred, tätning och låsgrejen som sitter inne i tanken.
Ibland är jag dock lite snål och jag gjorde några försök vid olika sidor hos "lager och o-ringsfirmor" Tyvärr utan lyckat resultat.

Nåväl, problemet blev däremot mer påträngande för några veckor sedan när jag noterade att vår andra tank också har börjat läcka i vredet, nu var tiden mogen att ta tag i problemet på riktigt.

Åkte till närmaste återförsäljare som är återförsäljare för Kama och beställde två nya reparationskit, 150Kr styck.

2.jpg


Inledde den något trista proceduren med att tejpa över där det läcker och körde en omgång med Thetfords cassette cleaner.

1.jpg


Demontering

3.jpg


Jag tittade på en film vid youtube där någon lagt upp en lyckad film på hur man gör detta, och för att undvika att delar av den inre mekanismen ramlar ner i botten på tanken kämpade denna vänliga själ med att hålla en hand inne i tanken för att motverka att grejerna ramlar isär och bytte ventilvredet med den andra handen
På den första tanken jag ordnade lät jag det ramla isär ändå och kunde konstatera att det var inte speciellt svårt att få ihop det, samtidigt fick jag ju lära mig hur det fungerar. :)
När tank nummer två skulle ordnas ställde jag tanken på sidan, då blev det mycket enklare att hålla ordning på grejerna inne i tanken och dessutom såg man samtidigt vad man höll på med.

4.jpg


Många bud finns det om vad man ska smörja packningarna med, jag valde Thetfords egna produkt för det.
Somliga säger att vanlig siliconspray fungerar lika bra, det kanske det gör men Thetfords egna smörjmedel påminner mer om siliconfett efter man sprutat dit det och det blir ett ganska tjockt lager smörja kvar.

5.jpg


Två tankar fixade för denna gång, hoppas det dröjer till jag behöver göra det igen. :)

6.jpg

Kommentarer

Läste på något forum i klubben att man kan ta en 8mm plastslang och klämma in i v-tätningen på tanken.
Jag provade detta och det var " Skitbra":mcride:
 

Blogginlägg information

Författare
Sjöberg
Visningar
597
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Teknik

 • Fukttest
  Idag är det årliga fukttestet utfört hos Tumbo Husvagnar & Husbilar...
 • Inredningstips gardiner
  Nu är det dags för att göra husbilen mer personlig. Vitt och beige är...
 • Dynpussel
  I lördags ägnade vi hela förmiddagen åt att organisera och fixa i vårt...
 • Bike Ramp
  I samarbete med Controol HB I går kom den hoppfällbara cykelrampen...
 • För en ljusare tillvaro
  Vi reser med vår husbil under hela året och vi kände att det behövdes...

Fler inlägg från Sjöberg

Dela detta inlägg

Toppen