Malmköpings bad och camping

I helgen åkte vi på våran andra tur med husbilen. Premiärturen förra helgen gick till Herrfallet där vi stått säsong och även kommer att stå uppställda med Knasen i vinter. Det var skönt att åka premiärturen dit för att prova allt hur det funkade utan att känna att man vill gå ut och se saker. Vi skulle även plocka ur vårat standbytält som vi sålt.

I alla fall så gick nu tur nr 2 till Malmköping. Ingen av oss hade tidigare varit där så vi var spända av förväntan att komma till ett nytt ställe.
Vi checkade in och började leta plats. Inte så lätt som vi trodde när hela Malmköping verkar ligga på en kulle och luta åt alla möjliga håll...haha. Vi ställde oss först nere vid sjönära campingen men insåg att det var långt till vattenpåfyllnad. Nu har vi lärt oss att fylla på vatten hemma för att underlätta just den processen. Där nere var platserna relativt raka också men men...
Vi hittade tillslut en plats och körde upp på våra nivåklossar. Det visade sig snabbt att nu var husbilen rak åt ena hållet men lite för sned åt andra hållet. Efter mycket om och men trots att jag plockat fram alla mina saker osv så flyttade vi Knasen och nivåklossarna så det blev mer rakt.
Vet inte om man är lite för petig att stå rakt efter husvagnslivet för när man såg andra husbilar där så lutade dom åt alla möjliga håll. Men vi får lära oss efter vägen.

Som krav när vi letade husbil hade vi bland annat ugn... vilket inte blev så! Men nu hittade jag ju verkligen min drömhb och kunde då inte hänga upp mig på en ugn... men där var ännu en sak jag var tvungen att lära om mig med. En omniaugn är inköpt med massa tillbehör som silikonform och galler så nu är det väll bara att vänja om sig och börja använda den. Fungerar säkert superbra men just den här gången skulle jag behövt tinat pitabröd till tacosen. Hmmm det var bara att ta fram en stekpanna och torrsteka pitabrödet varmt. Det gick ju finfint!

Nu var det mörkt ute och det var dags att utforska servicehuset.
Herrejävlar vilket servicehus! Det var det absolut finaste jag sett! Ett stort plus är att det är radio (en simpel grej) i servicehuset. Det var varmt och ombonat och kändes mer som ett hem än ett servicehus! Vi diskade i servicehuset... ännu en sak jag är van att göra i husvagnen eftersom vi haft cityvatten men det var ju supermysigt och det kändes verkligen som camping. Någonting jag inser att jag faktiskt saknat med säsongslivet.

Lördag morgon och jag ville fort ut efter frukosten och utforska campingen. Maja hade haft feber hela natten men ville ändå gärna följa med ut och titta. Jag tog med mig kameran och vi gick ned mot badet. Det är ju så fantastiskt fint med dessa höstfärger som börjat pryda vår natur! Kameran gick varm. Det var äntligen kul att få fota något nytt... i Herrfallet har jag fotat samma gamla träd 40 gånger... samma gamla vyer massor med gånger i olika årstider. Mitt stora intresse för fotografering hade svalnat ordentligt och det var något som verkligen väcktes till liv igen. En härlig och uppfriskande promenad avslutades i värmen i Knasen med en kopp kaffe och en kopp te till Maja som nu var helt slut.
Idag hade vi bestämt oss för att gå in till Malmköping och äta pizza på eftermiddagen. Eftersom Maja var dålig lade hon sig i sängen och vilade och jag och Kimmo gick in till Malmköping. Vi gick runt och tittade på hus, träd, kyrkan, och massa annat innan vi till sist gick in en snabbis på hemköp. Sedan hem till Maja.
Senare på eftermiddagen när det började bli dags för mat tog Maja en Alvedon och kände sig snart bättre och följde med för att hämta pizza. Tur det var nära för vi bestämde oss för att ta med pizzan till Knasen istället för att äta på plats.
Resten av kvällen ägnade vi åt till att spela monopol och titta på tv och njuta av hur mysigt vi har det i Knasen.

Söndag morgon och solen sken och himlen var helt blå. Ännu en promenad runt campingen innan vi plockade ihop och åkte hem. Hit kommer vi garanterat att åka igen till sommaren då jag tror att campingen blomstrar. Och jag vill ju även se museejärnvägen vara igång.

Väll hemma var det bara att packa ur och fundera vart vi åker nästa helg. Nu måste vi nog prova på fricamping för att se och förstå hur solpanelerna fungerar och hur länge det räcker med våra dubbla bodelsbatterier.
Det blir bara en tur nästa helg innan vi ställer upp Knasen för vintercamping i Herrfallet. Kimmo har installerat Alde smart i den så vi enkelt kan starta värmen via appen innan vi kommer fram.
PhotoGrid_1570876007465.jpg

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Hautaviita
Visningar
1.031
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Hautaviita

  • Malingsbo camping
    Hemkommen efter ännu en helg med Knasen. Den här helgen hade vi tänkt...

Dela detta inlägg

Toppen