• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Malingsbo camping

Hemkommen efter ännu en helg med Knasen. Den här helgen hade vi tänkt att fricampa så vi åkte runt lite och tittade på lilla djurlången och funderade även på andra platser runt kloten. Men sen så bestämde vi oss för att åka till Malingsbo camping. En camping som vi tidigare stått säsong på med husvagnen i olika omgångar. Även en camping där både jag och Kimmo var mycket som barn... även om vi inte kände varann då. Kanske lekte vi i lekparken som barn utan att vi minns det som vuxna. Den här helgen var vi dessutom helt ensamma utan Maja som stannade hemma med storebröderna. Det är första gången jag och Kimmo är ensamma i husbilen någonsin.
I alla fall så efter förra veckans läxa med vattnet så var det redan påfyllt hemma (och eftersom vi trodde vi skulle fricampa). Men det sparade en massa jobb med påfyllnad när vi väl kom fram. Dessutom så sa campingägaren att vattnet var otjänligt och att vi borde koka det innan vi dricker det! Yes tänkte jag då! Vilken tur att det var påfyllt!
Vi började leta plats och försökte hitta den rakaste platsen så att det skulle bli minst jobb. Men jag tror att våran Knasen är lite frammåttung för även den här gången fick vi köra upp högst upp på nivåklossarna trots plan mark.
Vi båda var hungriga när vi väl kommit på plats och jag hade köpt smarriga räksmörgåsar som vi åt innan vi gick ut för en promenad. Jag älskar verkligen hösten med alla fina färger och mörkret men att det blir mörkt redan klockan 18:30 tycker jag är lite för tidigt. Fast det ger ju oss lite tid att sitta i Knasen och mysa på kvällen. Vi tittade lite på tv innan vi somnade skönt.

Lördag morgon.
Vädret har varit lite ostadigt och i natt har det regnat stötvis. Men nu vaknade vi upp till moln fast med strimmor av blå himmel. Härligt! Så länge det inte regnar (som dom lovat tidigare i veckan) så var vi nöjda. Vi tog ännu en promenad runt campingen och pratade gamla minnen om när barnen var små och alla olika ställen vi bott på runt om på campingen, jag passade på att fota lite innan vi gick hem och tog en kopp kaffe.
Sen blev vädret bättre och bättre så vi bestämde oss för att ta en skön skogspromenad. Det finns en jätte mysig stig här som heter Himla stigen som vi tänkte att vi går en bit på och kanske till och med har tur att hitta lite svamp.
Efter en bit så kom vi fram till trä spång som jag skulle gå över och precis när jag sätter foten på spången så säger jag till Kimmo att jag kommer halka och pang så låg jag med båda benen upp till knäna i bäcken. Jag landade illa på rumpan men mest rädd var jag över mitt finger som jag krossade och fick operera i början av sommaren och som inte riktigt läkt ihop än. Fingret är helt stelt och går inte att böja så risken att slå i det är ganska stor när man tar emot sig med händerna men jag klarade det som tur var! Kanske var det tur att jag hade min skena på fingret också.
Eftersom jag nu var helt blöt så vände vi och gick ner mot campingen igen. Men rätt var det var så tittade jag plötsligt in i skogen och kände bara en känsla att här ska vi nog gå in... jag sa till Kimmo att här inne finns det nog svamp. Vi stega in i skogen och plötsligt uppenbarade sig det ett hav av trattkantareller. Vi plockade tills vi hade våran kasse full och det tog kanske 30 minuter sen gick vi hemåt mot Knasen. Vilket sinne för svampletning jag plötsligt fick... haha
Nu var det bara att sätta igång att rensa. Vi tog fram våra stolar och bord och hällde ut all svamp och började rensa. Medans vi sitter där och rensar kommer en kille fram och ber om hjälp att lyfta hans trallgolv och då ser vi att det var en som vi kände igen. Han kommer från samma lilla håla som oss och sist jag såg honom var många år sedan på Böda sand på Öland. Världen är liten. Han hade flyttat från en annan camping där dom hade varit knäppa och skulle nu säsongscampa i Malingsbo.
I alla fall så när vi rensat klart all svamp så var det dags för hockeylördag. Vårat älskade Leksand skulle spela mot Djurgården och det ville vi inte missa. Tyvärr så förlorade Leksand.
När hockeyn var slut kommer trallkillen tillbaka med sin husvagnen och Kimmo går ut och hjälper honom på plats. Det hade nu blivit riktigt mörkt och dom skulle upp på ramper och perfekt in mot trallgolvet. Det tog sin lilla tid men tillslut blev dom klara. Tur Kimmo var där för han hade inte fixat det helt själv.
Jag passade på att göra lite pizzarulle i omniaugnen. Den här gången körde jag på svagare temperatur och det blev helt perfekt!
Resten av kvällen tittade vi på film, löste korsord, skrev i husbilsboken och myste i våran fina husbil.

Söndag morgon.
Totalt igengrått på himlen och även i natt hade det regnat stötvis. Jag låg till och med och höll för öronen en stund för att det slog så hårt på taket. När det smattrar lite fint på taket tycker jag bara att det är mysigt men när det blir massa regn tycker jag bara att det är jobbigt. Jo jag vet att man kan använda hörselproppar men det tycker jag inte är nå skönt att sova med så då håller jag hellre för öronen med täcket eller kudden.
Vi åt en supergod frukost och bara satt och njöt innan vi började med alla bestyr och hemfärd. Mina skor var fortfarande blöta (jag borde ha haft extraskor med mig) så gå ut och promenera var liksom lönlöst.
Istället pratade vi redan om vart vi ska åka nästa helg innan vi checkade ut och åkte hemåt.
Efter vägen hem finns en jättefin tjärn som heter Rågåstjärnen och där svängde vi in och kollade läge och det var supermysigt så vi vart jättesugna på att åka dit så eventuellt blir det dit nästa helg. Den som lever får se :)

Malingsbo camping då.. tycker man om att fiska, skogspromenader och lugn och ro så är det en idyll. Rekommenderas varmt!
Malingsbo.jpg

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Hautaviita
Visningar
3.097
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen