• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Julen 2018

Visa bilaga 161094 Denna julen blev i år något annorlunda än tidigare år. Inga barn eller barnbarn skulle komma till oss i år. Lite typiskt för ett par där vi har barn i tidigare familjer båda två. Vi räknade snabbt ut att vi inte ville vara hemma bara vi två, så vi började titta runt om det fanns någon ställplats eller liknande som hade öppet.

Vi har också två äldre personer i respektive familj som nu bor på demensboende och som vi hade tänkt att hälsa på i jultid. Vi lyckades därför via en bekant, boka julbord i Bydalens värdshus kl 15.00 på Julafton. Vi skulle även få låna ett eluttag så vi kunde ligga kvar över natten.
20181215_144700.jpgDan före dopparedan så klev jag upp tidigt för att kolla till att husbilen var ok. Konstaterade att det var -10 ute och + 10 i husbilen. Något var på tok. Började frenetiskt att felsöka. Bilen hade veckan före varit på service, så i min värld skulle allt vara ok. Luftade aldesystemet. Det kom lite luft men påverkade inte värmen. Efter en timme hittade jag en kran väl dold bakom pannan. Kranen var ställd tvärs över slangen, så när jag vred kranen efter slangen så gurglade det till i värmesystemet och jag riktigt hörde hur varmvattnet rusade fram i de kalla elementen. Efter två timmar hade vi 18 grader varmt i husbilen och vi kunde börja göra oss klar för avfärd. Slog igång värmeväxlaren så även motorn skulle blir varm inför start.

Vi körde iväg och kunde snart konstatera att det var -23 ute och vi hade 22 inne i bilen. En känsla av spänning och att vi hade gjort rätt val och husbil.

20181223_124955.jpg


Vi hälsade på i Föllinge och lämnade julklappar för att sedan köra ned till Järpen med fler julklappar.

Eftersom vi inte hittade någon lugn ställplats så parkerade vi i Järpens industriområde och drog igång elverket. Hade en fin uppesittarkväll med både gott att äta och dricka.

Vaknade vid 4 på morgonen av ett pipande. Det var -14 ute och jag fick studsa ut och byta gasoltub. Tankade elverket och flög upp i sängen igen. Somnade tvärt och vaknade vid 9 -tiden på julafton. Underbart att få sova.

Gråvattentanken var frusen då firman hade glömt att tömma den när de skulle felmäta nivåmätaren och jag mitt nöt gjorde ingen dubbelkoll av tanken då jag körde hem bilen. Duschade i Järpen hos en släkting

Vi körde upp till Bydalen, fick en kanonplats. Parkerade och bytte om. Myste med en julöl i husbilen innan vi skulle sätta oss till bords.

20181224_143100.jpg


Vi åt ett julbord som hette duga. Maten var tillagad av bra råvaror och allt smakade bra. Kan rekommenderas till er som vill göra något annat en jul.

20181224_155229.jpg


På natten blåste det upp till storm som gjorde att husbilen svajade. Vid 6 tiden på juldan var det 4 plusgrader och vi styrde kosan hem igen. Vi körde en tripp på 30 mil denna jul. Det var dessutom en rolig jul för oss båda och vi slapp att laga frukost,lunch och julbord till en drös med släktingar vilket brukar kännas som om vi driver värdshus själva.

20181224_180322.jpg


Unna er er jul utan stress då och då

Kommentarer

Blogginlägg information

Författare
Frank N
Visningar
2.375
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Frank N

Dela detta inlägg

Toppen