• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2023.
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Europa runt på 6 månader.

Dag 6: Colmar till Salines des Baines
Dagen började med ljuva fågelsång sisådär vid 06 tiden, jag somnade dock om. Vi hade sovit jättebra här f.ö. Vid halvåtta snåret klev Anneli up ur sängen o gick för att duscha. Jag har infört denna ordningsgång på nya campingsites så att Anneli ta reda på om duschen är bra eller inte, t.ex. kallt vatten,kala utrymmen o.s.v. Om allt är bra då går jag .
Efter en ljuvlig dusch åt vi frukost o sedan gjorde vi iordning oss och bilen för avgång.
Denna camping ligger på ca. 1000m höjd.
IMG_20190410_092947.jpg
Vid avfärd ledde vår GPS oss högre upp i molnen innan vi sedan sakta men säkert skruvade oss ner till regnet. Fantastiskt fina vyer fick vi uppleva genom framrutan.
IMG_20190410_102707.jpg
Väl nere på normala höjdnivåer åkte vi mot Colmar. Men det regnade så mycket att vi inte trodde vi skulle orka går runt där. Men precis när vi kom dit så lättade regnet något så det blev en snabb titt på gamla stan.
20190410123158_IMG_7069.JPG

20190410123213_IMG_7070.JPG
20190410123041_IMG_7068.JPG
När vi kom tillbaka till bilen kom en trevlig man fram, han visade sig vara tysk med många svenska vänner fast han pratade mest om Oslo och Köpenhamn. Men han frågade först om vi vill vet om billigare parkeringsplatser då dessa där vi stod kostade 25 euro (ca.250kr.) för två timmar. Visst vill vi det, men efter 20 minuters svammelprat vill vi bara därifrån. Så vi åkte då regnet tilltog igen. Ingen specifik mål för dagen , bara åka och njuta och stannar tidigare på eftermiddagen för att njuta av kvällen. Nu blev det inte så att vi stannade tidigare. De knappt 30 milen tog hur lång tid som helst, inte för att vi har bråttom, och vi åka gärna utan motorvägar, men det går långsamt stundtals. Speciellt när man leds genom en storstad istället runt den. Ca. 19.30 rullade vi in i Salines des Baines. GPS utropat glatt att vi var framme! Men någon ställplats hittade vi inte. Koordinaterna ledde oss bara till centrum på orten. Efter ca 40 min. Listade jag ut var det var, åkte dit men det var så trångt att jag helt enkelt inte vågade backa in emellan de andra ekipage, vi hade inte kommit ur vår bil!
Nu sitter vi Campingen på orten och har njutit av en jättegod kyckling curry till middag som skjölts ner med en mycket envis Cava.
Flaskan gick helt enkelt inte åt öppnar, jag blev helt slut i mina försök. Till slut tog jag tången ur verktygslådan och skruvade på, det lossnade lite men sedan gick korken av.... in med korkskruvan och efter några försök fick jag loss den. Så nu har vi kunnat skåla även för denna dagen.
Ja, så som Christer Björkman sjöng " Imorgon är en annan dag " så är det.
VI hörs då.

Kommentarer

F
@Faraoh50, jag tog mig friheten att fylla i Salines des Baines Colmar i fältet "kommun"
Då visas en liten karta tillsammans med ditt blogginlägg. :)

mvh jocke
 

Blogginlägg information

Författare
Faraoh50
Visningar
1.918
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Faraoh50

Dela detta inlägg

Toppen