KÄRRINGRÖRA (4 små port.)
Gubbröra i all ära... men en krämig kärringröra på lax är något alldeles extra - toppat med rom såklart!
Ingredienser:
0,5 rödlök, hackad
3 msk färsk gräslök, hackad
0,5 dl färsk dill, hackad (spara till garnering)
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 krm vitpeppar
150 g kallrökt lax, eller gravad
1 msk citronsaft
Garnering:
4 msk Abba Röd stenbitsrom
5 citron, skivad
Dillkvist
Gör så här:
Hacka laxen, samt lök och de färska örterna (Spara en kvist dill till garnering).
Blanda samman allt i en bunke.
Krydda med vitpeppar och några skvättar citronsaft.
Lägg upp i glas och dekorera med en skiva citron, en dillkvist - och toppa med stenbitsrommen.
Alt: Lägg på en rostad brödskiva
Smaklig!

Gubbröra i all ära... men en krämig kärringröra på lax är något alldeles extra - toppat med rom såklart!
Ingredienser:
0,5 rödlök, hackad
3 msk färsk gräslök, hackad
0,5 dl färsk dill, hackad (spara till garnering)
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 krm vitpeppar
150 g kallrökt lax, eller gravad
1 msk citronsaft
Garnering:
4 msk Abba Röd stenbitsrom
5 citron, skivad
Dillkvist
Gör så här:
Hacka laxen, samt lök och de färska örterna (Spara en kvist dill till garnering).
Blanda samman allt i en bunke.
Krydda med vitpeppar och några skvättar citronsaft.
Lägg upp i glas och dekorera med en skiva citron, en dillkvist - och toppa med stenbitsrommen.
Alt: Lägg på en rostad brödskiva
Smaklig!
