ganska klar luft och mot kvällningen en del sol.Skulle gå en liten runda runt gärdet och kolla hur det ser ut med blåbär och lingon men den lilla rundan tog en och en halv timme för inte kan man bara gå förbi när det lyser kantarellgult i ögonvrån. Tror inte jag har sett så mycket kantareller på flera år. Och den svarta trumpetsvampen hade redan uppenbarat sig på mitt alldeles egna ställe. Har för mig att den brukar vara senare? Även lite trattisar fast de är små än så länge. Nu får det vara bra med gula kantareller för min del, kan väl plocka åt någon kompis om jag ramlar på dem igen men 3 l igår och 3 l idag plus vad som redan finns i frysen räcker för min del. Gjorde en god kantarellmacka till kvällen, det är ju någon här i huset som blir lite sugen på en bit av något till kvällen (inte Nalle Puh, gissa en gång till). Körde först kantarellerna sönderskurna i varmluftsugnen på 125 grader, för att vattna ur dem så att säga. Tog sedan ett par slevar i mormors gjutjärnspanna, bottnat med olivolja fruttato, på 6 av 12 inställningar på spisen, lite rostad lök från burk, väldigt god faktiskt. Sedan ett par ägg hopvispade med lite mjölk och stängde av spisen, lade ett lock över pannan. Och det blev ju bara perfekt. Tror inte jag har lyckats med en sådan krämig omelett tidigare. Så ett par morotsbröd med salt smör, omelett ovanpå, västerbotten ovanpå. Ja enkelt men gott! Ska försöka komma ihåg det till vintern när kantarellerna ligger i frysen och snön yr utanför.
Blåbär och lingon ja, det blev inte mycket. Nog för att det är gott om dem men kunde inte motstå kantarellerna. Blir en anna dag.
Ha det gott!
Agneta W
Blåbär och lingon ja, det blev inte mycket. Nog för att det är gott om dem men kunde inte motstå kantarellerna. Blir en anna dag.
Ha det gott!
Agneta W