• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Tips på helgmat!

H

hianders

Guest
Ibland tryter ju fantasin - vad ska vi äta till helgen eller till middag idag?

Här kommer så ett förslag som är enkelt och jättegott!

HYTTSILL

OBS! Receptet är för 10 pers men jag använder alltid mkt grädde i denna rätt.

10 urvattnade saltsillfiléer
100 gr smör el margarin
4 stora gula lökar
3 dl vispgrädde

Lägg väl urvattnade saltsillfiléer i en ugnssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250 grader, ca 15 minuter.
Skala och hacka löken och bryn den lätt i resten av matfettet. Lägg löken på sillen och häll på grädden.
Stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen är tjock och simmig.

Servera hyttsillen med bakad eller kokt potatis.

Lycka till!

fru hianders/Inger

PS Man kan bara inte misslyckas med denna rätt. Jag tror säkert man kan använda ett magrare gräddalternativ också men har ej provat det! DS
:yes:
 
F

F.d. 3778

Guest
Sv: Tips på helgmat!

Hej Inger!

Vi har ikväll lagat till sillen på ditt sätt. Använde en magrare
grädde, Valio laktosfri matgrädde. Vi tycket att det blev bra
den grädden.

Supergott med kokt potatis och rivna morötter o strimlad
vitkål.:spinny:

Hälsningar
Inger o Anders;)
 
Toppen