H
hianders
Guest
Kan inte motstå att ge er ett recept på en mycket mycket god äppelsoppa nu i äppeltider. Jag har fått receptet 1972 av min svärmor och hennes mor.
Äpplena skall vara med "mjukt" fruktkött, ungefär sådant man använder till mos.
4-5 äpplen skalas och skäres i mindre bitar
Fyll på vatten så det står över äpplena
När äppelbitarna kokat mjuka reder man med ca 5 dl mjölk och 1 1/2 msk vetemjöl (eller idealmjöl).
Låt koka i 2-3 minuter.
Salta och sockra lite.
Soppan är så god att man nästan äter till magen "sprängs", därav namnet.
Inbillar mig att den är ganska husbilsvänlig att tillaga.
Lycka till!!
fru hianders/Inger
Äpplena skall vara med "mjukt" fruktkött, ungefär sådant man använder till mos.
4-5 äpplen skalas och skäres i mindre bitar
Fyll på vatten så det står över äpplena
När äppelbitarna kokat mjuka reder man med ca 5 dl mjölk och 1 1/2 msk vetemjöl (eller idealmjöl).
Låt koka i 2-3 minuter.
Salta och sockra lite.
Soppan är så god att man nästan äter till magen "sprängs", därav namnet.
Inbillar mig att den är ganska husbilsvänlig att tillaga.
Lycka till!!
fru hianders/Inger
Senast redigerad av en moderator: