F
F.d. 53078
Guest
Kyckling bullar
På grund av att barnen vräker i sig köttbullarna utan något till så gör jag dom så här:
Ingredienser: jag kan inte säga hur mycket av varje, men en liten riktlinje.
1 kg Kycklingbröst malet
1kg Kokt ris
Skorpmjöl
5 Vitlöksklyftor
1kg Ärtor och/eller gröna bönor grönsaker inte morötter.
1 stor Lök
500g Rödbetor burk
4 ägg
kryddor efter smak
Salt
Dela löken i några stora klyftor och lägg dom i vatten i 10 minuter.
Mal ner grönsakerna tillsammans med kycklingfärsen , nykokt ris, malda rödbetor och äggen. Finhacka löken och blanda ner den i färsen.
Skulle färsen bli lös så blanda ner lite skorpmjöl så att konsistensen blir lagom.
Krydda med goda kryddor provstek och smaka av.
Vill man ha starkare smak av lök så lägg den inte i vatten först.
Grannflickan som vägrar att äta någonting som har legat i närhetan av grönsaker äter sig proppmätt på dessa bullar.
Aj jag glömde oliverna dom sätter en god smak
Ingredienser: jag kan inte säga hur mycket av varje, men en liten riktlinje.
1 kg Kycklingbröst malet
1kg Kokt ris
Skorpmjöl
5 Vitlöksklyftor
1kg Ärtor och/eller gröna bönor grönsaker inte morötter.
1 stor Lök
500g Rödbetor burk
4 ägg
kryddor efter smak
Salt
Dela löken i några stora klyftor och lägg dom i vatten i 10 minuter.
Mal ner grönsakerna tillsammans med kycklingfärsen , nykokt ris, malda rödbetor och äggen. Finhacka löken och blanda ner den i färsen.
Skulle färsen bli lös så blanda ner lite skorpmjöl så att konsistensen blir lagom.
Krydda med goda kryddor provstek och smaka av.
Vill man ha starkare smak av lök så lägg den inte i vatten först.
Grannflickan som vägrar att äta någonting som har legat i närhetan av grönsaker äter sig proppmätt på dessa bullar.
Aj jag glömde oliverna dom sätter en god smak
Senast redigerad av en moderator: