Gravad Strömming
Ingredienser:
1kg filead strömming
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Dra av skinnet och låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.
Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar
Blanda samman ingredienserna och lägg i strömmingsfilerna.
Lått stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
Smaklig måltid till Påsk.
Ingredienser:
1kg filead strömming
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Dra av skinnet och låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.
Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar
Blanda samman ingredienserna och lägg i strömmingsfilerna.
Lått stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
Smaklig måltid till Påsk.
Senast ändrad: