• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften för 2025 så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Just nu är det sport men han kommer tillbaka, Paul S. Bl a sade han att bacon skall vara rökt och inte helst bara ha rökarom. Han tyckte det amerikanska baconet var bäst, 50% fett och 50% kött men det var svårt att få tag på!

Inger
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Vi stekte just Tulips bacon och den nya keramikpannan med vit beläggning blev svartbrun av någon sorts bränd gegga som kommer ur baconfläsket när man steker det. Efter vad jag har läst så är det socker som tillsätts vid beredningen för att att dölja vissa mycket obehagliga smaker som beror på medicinering och vanvård av av grisarna! Den grymma stressande behandling inför slakten som djuren utsätts för påverkar också fläskets kvalitet. Scan är inte bättre i det avseendet!

Vi kommer att prova ett lokalt ekoslakteris produkter i fortsättningen. Dyrare blir det säkert men å andra sidan säljer de ingen skit som de stora livsmedelsföretagen gör idag!

Arg Jappe

PS. Vart tog det lättrimmade stekfläsket vägen? Idag finns bara hårdsaltat fläsk sönderskuret i tjocka skivor! Det verkar som om dagens konsumenter accepterar vad som helst! Produkterna blir ju sämre hela tiden och få tycks reagera på detta. Kulturskymningen när det gäller maten idag är närmast grotesk!
 
Senast ändrad:
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Håller med Jappe om att det är synd att fabrikanterna manipulerar bacon vid tillverkningen. Jag visste inte att man kan köpa bacon i hela bitar, vi skall kolla det. Är det sidfläsk kanske?

Tittade på Coops bacon (har vi i frysen just nu) och det innehåller Sidfläsk 94%, vatten, salt, antioxidationsmedel E 301, konseveringsmedel E 250, rökarom. Rökt. Kan väl vara en liten del rökarom för att förstärka det rökta. Produkten är tillverkad i Polen, gör vi inte bacon i Sverige?

Inger
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Sidfläsk 94%, vatten, salt. Och sen röker vi den! Varför ska dom skicka med resten av kemikalierna? Det behövdes aldrig förr
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Hej
Vi köper bara kött från ett litet lokalt slakteri som endast säljer ekologiskt kött.
Det är mycket stor skillnad på köttkvalitén beroende på hur grisen är uppfödd.

Vid "fabriksuppfödning" är det snabb tillväxt som gäller med stillastående djur.
Vid ekologisk uppfödning skall grisen ha möjlighet till utevistelse, de är då ofta ute och bökar.
De växer naturligtvis långsammare men får en helt annan sammansättning på muskelmassan som tydligt märks när köttet tillagas.

Tyvärr har många konsumenter idag tappat kunskapen om hur kött (och mycket annat) egentligens skall vara. Det efterfrågas bara låga priser utan någon tanke på hur köttet framställs eller vad det innehåller.

/Stig
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Här trodde man att Tulips bacon var ok. men det lät inte ok det du skriver Jappe. Usch!! Då fortsätter jakten på det perfekta baconet.....
Tips emottages =)

/Cecilia
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Bacon gott men fett,kanske Vildsvinsbacon är magrare?
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Nu har jag skickat två mail till Tulip. I det första mailet frågar jag vad det är för brunsvart gegga som kommer ur fläsket när man steker det!

Det andra mailet ser ut så här: Hej! på baconpaketen står det att produkten är rökt (röget). Lite längre ner står det att eftersom det är en rå produkt så ska den genomstekas. Min självklara fråga blir då givetvis: Hur kan baconet vara rått om det är rökt! Mycket nyfiken på ert svar!
Mvh

Jappe
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

avseendet!


Arg Jappe

PS. Vart tog det lättrimmade stekfläsket vägen? Idag finns bara hårdsaltat fläsk sönderskuret i tjocka skivor! Det verkar som om dagens konsumenter accepterar vad som helst! Produkterna blir ju sämre hela tiden och få tycks reagera på detta. Kulturskymningen när det gäller maten idag är närmast grotesk!

Finns på Lidl. Ordinariepris 47:-/kg men dom säljer ofta för 39:-
Calle
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Hej
Om baconet är rökt så är det stor skillnad på om det är varm eller kallrökt. Varmrökning är mer att betrakta som en tillagningsmetod där hållbarheten bara är några dagar.
Kallrökning kan däremot betraktas som en konserveringsmetod där köttet håller i flera månader.

Om det inte är utmärkt vilket det är, så kan man utgå ifrån att det är varmrökt. Kallrökt blir dyrare eftersom det tar mycket längre tid att genomföra.

/Stig
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Så här skev en matbloggare redan 2008. Mycket välskrivet!
Är texten liten så klicka på den!

gitto.JPG
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

Hej

Om man vill vara säker på vad man äter så finns det bara ett sätt ,köp ett lokalt produserat kött.Finns många bra Gårdbutiker och bönder som säljer köttlådor av både Gris,lamm och nöt.Vi är själva bönder och vet hur det fungerar,kommer sälja köttlådor med lamm framöver.Har köttet åkt runt hela europa vet man aldrig när det blandas in en o annan Häst eller Åsna i det hela.Vi skulle aldrig äta dessa färdigrätter.
Hälsningar Svenne o Bibban
 
Sv: Gomorron Sverige NU - Bacon i SVT 1

För några år sedan var vi några i älgjaktlaget som födde upp gris.
Grisen gick fritt ute och åt mycket varierande kost eftersom en bekant jobbade på ett grossistföretag för matvaror och fick ta varor med (nästan) utgånget datum.
Ojojoj va gott det luktade när man stekte köttet/fläsket!! :)

Sen har vi ett bra rökeri i närheten:
Vindelns Rökeri AB
 
Tillbaka
Toppen