F
F.d. 53078
Guest
Empanada
Gör en lämplig stor smördeg som delas på hälften så att det blir 2 lika halvor.
gör en blandning av tomater paprika röd och grön zucchini lök och kokt mais.
Som sedan kokas i Spansk olivolja med en matsked socker och lite salt.
I detta fall så kan man koka lite längre så att grönsakerna är helt kokta
krydda efter smak med endast peppar.
Sprid ut grönsaksblandningen på ena smördegen
Lägg på Tonfiskfilé /makrill det går utmärkt med konserv, eller som jag gjorde idag "Fregatter" (enligt google) se foto
Aj glömm inte att hacka i lite Spanska gröna oliver dessa sätter extra god smak. I Sverige så kan man köpa dom på burk fyllda med paprika.
Om ni använder färsk fisk så skall den kokas i lite saltvatten och läggas in i olivolja i ett par dagar före.
Hacka ett par kokta ägg över och till sist andra delen av smördeg
Pensla lite ägg gula för att få en fin glansig färg.
Lika god kall som varm, med vin eller öl.
Aproveche Microvågsugn är min fiende