Vattenläckage

Tråd startad i 'Vatten o Avlopp' av Dagny, 5 Juni 2019.

 1. Dagny

  Dagny HBK Intresserad

  Inlägg:
  1
  Kommun:
  Solna
  Hej!

  Köpte en husbil för 1,5 månad sedan, en Roller team -06. Har den senaste månaden kört runt i Europa. För ett par veckor sedan märkte vi att det rann ut vatten på golvet vid vattentanken när vi körde. Kunde inte lokalisera vart vattnet kom ifrån. Vi lämnade in den på verkstad i Slovenien och de sa att det var en trasig ledning under diskhon i badrummet samt en dålig koppling vid vattentanken. De fixade detta och det har inte läckt på en vecka. Idag märkte vi att det rann ut vatten på golvet igen när vi körde. Antar att det kommer någonstans vid badrummet då varmluftsröret var fuktigt igen.

  Idag hade vi glömt stänga av vattenpump när vi körde. Skulle det kunna orsaka att det läcker vatten någonstans ifrån? Tycker inte det verkar rimligt men har fått höra att den ska stängas av och kan ingenting om husbilar. Tanken var knappt halvfull idag. Om det läcker för att pumpen är på då borde det väl även läcka även om vi står still och spolar vatten?

  Vore tacksam för hjälp!
   
 2. bosse b

  bosse b HBK Medlem

  Inlägg:
  1,269
  Kommun:
  Linköping
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  548
  Som du säger så är läkagerisken lika stor. Men ett läckage när man kör är svårt att upptäcka, hoppar en slang av tömmer man tanken i bilen. Kolla vid toan, inte ovanligt att dom läcker. Vi slår av pumpen när vi kör, även när vi sover, brukar även släppa ur trycket när pumpen är avslagen.
   
  pekke gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.