Vacuum i varmvattenberedare (Trumatic C 3402)

Tråd startad i 'Vatten o Avlopp' av the writer, 3 November 2018.

 1. the writer

  the writer HBK Intresserad

  Inlägg:
  3
  Kommun:
  Oslo
  Hallå,
  Jag har några funderingar runt min varmvattenberedare som jag hoppas någon kan reda ut. Det började med att tryckvattenpumpen successivt började jobbade mycket hårdare än den normalt ska. Typisk vacuum problem tänkte jag och öppnade frysventilen intill vattenberedaren för att tömma behållaren och få inn ny luft. Men döm om min förvåning när det inte kommer något vatten ur beredaren, även om alla kranar var öppna i bodelen. Jag fick lossa slangen och suga med lungorna för att få någon fart på det hela och när jag tömt och fyllt igen så är det presis som om det fortfarande är ett ovanligt tryck i tanken. Pumpen jobbar inte normalt och vattnett rinner inte ut som det ska när jag öppnar frysventilen. Är det någon blockerad avluftning som jag inte hittat tror ni, eller något annat jag har missat?
   
 2. Bennsan

  Bennsan HBK Medlem

  Inlägg:
  5,008
  Kommun:
  Vänersborg
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  12368
  Det finns väl ingen avluftning på vv-beredaren, den skall ju alltid vara full. När man öppnar en kran så startar pumpen & trycker in vatten i beredaren på smma gång som varmvattnet trycks ut ur beredaren till den öppna kranen. Det låter mer som att pumpen inte får fram något vatten till beredaren, kanske stopp på vägen fram.
   
 3. the writer

  the writer HBK Intresserad

  Inlägg:
  3
  Kommun:
  Oslo
  Tack för svar Bennsan!
  Grejjen är att vattenberedaren är full så den delen verkar fungera. Det enda som ger mening är att det är ett vacuum eller tryck i tanken som inte ska vara där och som skapar förvirring för pumpen och svårigheter att tömma beredaren med frysventilen. Ger det mening?
   
  Roine gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.