E-cigaretter

Tråd startad i 'Hälsoresan' av PatricS, 21 November 2014.

 1. PatricS

  PatricS HBK Medlem

  Inlägg:
  1,303
  Kommun:
  Umeå
  Medlemskap:
  2021
  HBK-Nr:
  2899
  Sv: E-cigaretter

  Tack för alla erfarenheter och tips.
  NU har jag diskuterat med hustru och vi har bestämt oss för att - en gång till - testa nåt som tidigare fungerat.
  Vi startar imorgon med att varje vecka vara rökfria mån tom torsdag för att före jul sluta/göra ett längre uppehåll - tex till nästa utlandsresa som brukar vara i maj månad.
  Detta har vi klarat tidigare och ska klara det igen - för att ev bli helt rökfria - nån gång i framtiden - förhoppningsvis under 2015.
  Vänner å bekanta är till 90-95 % rökfria och det underlättar mycket.:)
  Än en gång TACK för alla tips och erfarenheter!
  Nu kör vi! :)
   
 2. CarinaAnders

  CarinaAnders FD. HBK Medlem 2018

  Inlägg:
  788
  Kommun:
  Gotland
  Medlemskap:
  2018
  HBK-Nr:
  14872
  Sv: E-cigaretter

  Hoppas ni lyckas med er variant även om jag tror att ni kommer att råka ut för samma bakslag som tidigare. Röker man tors - söndag är man fortfarande rökare. Jag tror att ni försöker lura er själva. Har ni hållit upp mån - tis - ons har ni gjort det värsta. De 3 första dagarna.

  Att ni sen säger och tror att ni skall sluta under 2015 betyder att ni inte har den rätta motivationen, ni har inte tagit det personliga medvetna beslutet. Så tyvärr- kalla mig vad ni vill, men det kommer inte att lyckas utan det mentala beslutet att nu f-n lägger vi ner.

  Någon skrev ändra vanorna. När maten är uppäten upp och packa diskmaskinen, ta en morot och en promenad. Ta bort tillfällena då vanan säger att man skall tända ciggen. Gör man annat än man är van vid får man lite draghjälp.
   
  PatricS gillar detta.
 3. Sander

  Sander HBK Medlem

  Inlägg:
  642
  Kommun:
  Mariestad
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  5894
  Sv: E-cigaretter

  Slutade röka för 40 år sedan, då jag gick iland efter sjömanslivet där en limpa kostade 5 kronor. Iland kostade det nog 50 kr för en limpa.
  Kommer ihåg att de första 10 dagarna så var det besvärligt, men sedan gick det bättre och bättre. Tror fortfarande att om jag röker en cigarett eller två så är jag tillbaka på mina 40 ciggs om dagen snart igen.

  Efter vad jag sett på andra så verkar den svåraste perioden vara efter 2 till 3 månader. dvs när man tror att man är rökfri får man för sig att ett paket cigaretter till en fest går bra, men det gör det oftast inte utan man är fast igen och det tar flera år innan man bygger upp den styrka som krävs för att sluta röka igen.

  Nästan som att banta, man går ner i vikt så länge man följer ett program, när man nått målvikten avbryter man programmet och vips efter en kort tid är man tillbaka till föregående maxvikt plus något kilo, och så börjar man om igen.
   
  PatricS gillar detta.

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.