• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Otur med verkstäder, eller????

F

F.d. 25461

Guest
Hej allihopa.
Måste ställa en fråga till alla erfarna husbilsägare där ute som gäller verkstäder för husbilar.

Då jag tidigare bara haft erfarenhet av verkstäder för personbilar och gjort alla servicar och reparationer själv så har jag blivit tvungen att lämna in mina två sista husbilar på verkstad och blivit rent ut sagt chockad över kunskap och service.

Historien började för tre år sedan då vi hade ett hemmabygge på en Fiat Ducato 2,5 Tdi -95:a som började rycka och blev kraftlös.

Körde med bilen till en Fiat professional firma i Billesholm. Efter att dom kopplat in sin dator på bilen säger dom att det inte går att få kontakt med datorn i bilen. Flera försök misslyckas och dom ber mig lämna bilen där så dom kan felsöka senare. Nä vi ska starta bilen för att backa ur verkstaden startar inte bilen. Till sist får vi knuffa ut bilen för hand.

Några dagar senare ringer verkstaden till mig och meddelar att mjukvaran i min bil är för gammal och inte finns i deras dator, men dom ska undersöka vidare och återkomma.

Efter någon vecka ringer verkstaden igen. Jag som hoppas på glada besked blir besviken. Det har varit inbrott i bilen och eftersom bilen stod ute på deras gårdsplan så får jag ta det på min egen försäkring.

Till sist när bilen varit på verkstaden i närmare åtta veckor ringer verkstaden och frågar om vi kan bogsera bort bilen.

Under tiden bilen stod på verkstad tröttnade vi och köpte en Carado på ford chassi hos en större husbilsfirma i Ängelholm. Bilen hade gått 70 mil så den var så gott som ny.

Vi gav oss iväg på semester till billund i Danmark. Efter första natten strax utanför billund tändes motorlampan på den här bilen också. Körde in till ford i billund. Dom plockade in bilen och uppdaterade programvaran. Tog en halv timme och kostade ingenting så där hade vi tur.

Året efter körde en lastbil på oss i franska alperna och smet från olycksplatsen. Hela sidan på bilen behövde bytas ut.
Kontaktade firman vi köpt bilen av och dom lovade att ta hand om skadan.
Väntade några veckor innan jag ringde igen och undrade hur det gick?
Dom hade visst glömt bort oss, sa dom. Ringde igen efter någon vecka. Samma visa.

Efter cirka 10-15 telefonsamtal lämnade dom över vårt ärende till deras andra firma i Örebro där tydligen alla deras karosserireparationer görs.
I maj i år, altså ett år efter olyckan fick jag beskedet från Örebro att vi hade plats nummer tre i väntelistan. Det var det sista jag hört från dom.

Blev tvungen att kontakta en firma i ekeby som bytade ut våra sidofönster som vi fick bekosta själv för att inte årets semester skulle gå åt skogen. Som tur var kunde dom göra det med kort varsel.


Jag är ingen gnällgubbe. Detta är första gången jag skriver på något forum så jag undrar bara om detta verkar normalt?

Med vänlig hälsning
En tålmodig husbilsägare
 

KaMa1

HBK Medlem
Inlägg
211
Kommun
Mjölby
HBK-Nr
8710
Medlemskap
2024
Sv: Otur med verkstäder, eller????

jag måste utbrista "herregud"! det du berättar låter ju mer eller mindre vanvettigt, tänk om vanliga bilfirmor behandlade sina kunder sådär (Toyota,Volvo etc.) Har själv förmånen att kunna anlita två pålitliga verkstäder, den ena gällande själva bilen, en liten privat verkstad på landet ( KåCe Bilservice i Väderstad) och när det gäller bodelen: Linköpings Husvagnsservice.

Har nog anat lite "ugglor i mossen" ,dvs hört en del berättelser av andra husbilsägare under årens lopp liknande dina.
mvh
KaMa1
 

Håkan o Britt

HBK Medlem
Inlägg
1.527
Kommun
Tjörn
HBK-Nr
3489
Medlemskap
2024
Sv: Otur med verkstäder, eller????

jag blir helt stum när jag läser din berättelse ,själv är jag bilskadad (gammal bil mek.)jag lämnar ej min bil utan uppsyn ,då söker jag hellre en annan verkstad,jag gör hellre olje byte själv men skall man ha stämpel i boken ,så har man inte så mycket att välja på,men jag lämnar ej bilen utan att vara med ,Med vänlig hälsning Håkan
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Tur att det inte bara är jag som tycker detta är hemskt.
Tydligen är det så att om man hittar en verkstad som är bra, så ska man hålla hårt i den.
Tyvärr verkar det vara väldigt svårt att få rätsida på dom. Det finns ju inte så många att välja på. Speciellt inte när det gäller bodelen.
 

Gunnar

HBK Hedersmedlem
Admin medlem
Inlägg
17.585
Kommun
Malmö
HBK-Nr
5
Medlemskap
2040
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Du bor ju inte långt i från Arlöv, så kontakta ChampionAuto de kan säkert lösa dina problem när det gäller det mekaniska.
 

Håkan o Britt

HBK Medlem
Inlägg
1.527
Kommun
Tjörn
HBK-Nr
3489
Medlemskap
2024
Sv: Otur med verkstäder, eller????

jag måste göra ett inlägg till ,det kan kvitta vilket bilmärke du har ,bara du har en bra bilverkstad och en vuxen mekaniker ,(egen erfarenhet )(gammalt djungelspråk )mvhHåkan:rolleyes:
 
Senast ändrad:
F

F.d. 52943

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Vi har haft goda erfarenheter av Kylinge bil. Det är en mekonomenverkstad ett par mil norr om Sölvesborg, som specialiserat sig på husbilar. Dom brukar reparera åt husbilshandlarna i Pukavik och Bromölla.

Har servat och reparerat husbilen där under de 4 år vi bott i Bromölla. Fast det är ju några mil från Svalöv.

Jag brukar få låna ett kontor där jag kan sitta och läsa - och gå ut i verkstaden då och då för att se hur det går och kolla hur det ser ut under bilen när den är upplyft.

Dom har alltid hållit offererade priser och tider.
 

vippen

HBK Medlem
Inlägg
816
Kommun
Malmö
HBK-Nr
12935
Medlemskap
2025
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Åk till Autochampion i Arlöv .Marcus som har verkstaden har meckat med Fiat Lancia i Hela sitt liv .:)
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Tack för alla tips och råd.
Våran fiat blev såld tidigare i somras med ekonomisk jätteförlust och forden har vi en välkänd firma i Billesholm som vi litar på.
Nu är det bara bodelen som är kvar men den tror jag att firman i ekeby tar hand om bara jag kan få en tid hos dom.
 

Jägarn

HBK Medlem
Inlägg
530
Kommun
Järfälla
HBK-Nr
1204
Medlemskap
2024
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Är lite nyfiken bara. En Dukato 95 Td har väl ingen elektronisk insprutningspump, är det inte en mekanisk insprutningspump. I så fall låter det som igensatt bränslefilter.
Kollade någon bränsletrycket?

Jägarn
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Helt korrekt. Den har en mekanisk pump med elektriskt gaspådrag och nej, det gjordes absolut inga tester på det mekaniska över huvud taget.
Tydligen är det så idag att om man inte får svar från datorn så vågar eller kan man inte göra mer.
Jag hade sån tur att en mekaniker på mitt eget jobb lade ner en halv timmes jobb på bilen med att blåsa bränsleledningarna så att den gick att starta annars hade jag förmodligen fått byta motor i den, vilket var ett förslag från fiat proffessional i Billesholm.
 

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Det finnes fortsatt noen få verkstader som har utstyr for test av mekaniske dieselpumper og justering av slike, men antallet reduseres fort.
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Kontaktade firman i Örebro idag igen och frågade om vårat ärende med att byta sidan på husbilen. Killen i telefonen blev helt ställd. Han säger bara att den skulle blivit reparerad innan årets semester ( 12:e juni). Vi ska prioritera den nu.
Vi har alltså väntat totalt 1 år och 2 månader på att dom ska prioritera den. Undrar hur länge man hade fått vänta annars?
Firman i ekeby har gett en leveranstid på sidan av husbilen på 2-3 veckor. Får se hur det blir? Det lär nog bli en fortsättning på det här då vi börjar bli lite frustrerade.
Är vi verkligen ensamma om det här. Snälla, berätta annars här. Börjar tro att det är oss det är något fel på.
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Nu har vi fått nya besked från firman i ekeby. Sidan på bilen är beställd och har 3 veckors väntetid. Tyvärr var väntetiden på listen som löper över hela bilen cirka 8!!!! veckor. Tror inte vi får lagat bilen i år heller.
 

Bennsan

FD HBK Medlem
Inlägg
5.740
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Medlemskap
2021
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Hej

Tråkigt att höra vad du råkat ut för. När jag läste din text så fastnade jag för detta : "Efter någon vecka ringer verkstaden igen. Det har varit inbrott i bilen och eftersom bilen stod ute på deras gårdsplan så får jag ta det på min egen försäkring." Exakt detta råkade jag ut för med en husvagn. Det visade sig att då ett fordon är lämnat på verkstad så är verkstaden ansvarig om det händer något. Det är alltså verkstaden som har ansvaret & som då avgör om fordonet står skyddat eller inte. Orsaken till att dom ville att du skulle ta det på din försäkring är att deras självrisk är bra mycket högre än din & har dom drabbats av flera inbrott så vill försäkringsbolaget ha en högre premie.

Bennie
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Tack för svaret. Synd att jag inte visste detta för ett drygt år sedan. Detta visar ju dock att vissa verkstäder blåser oss kunder så fort dom får chansen.
 
F

F.d. 25461

Guest
Sv: Otur med verkstäder, eller????

Nu har äntligen hymer-center i Örebro hört av sig utan att jag behövt ringa själv. Detta är första gången detta har hänt trots att jag har ringt både till Ängelholm och Örebro över femton gånger.
Efter ett år och fyra månaders väntan vill dom bestämma tid för reparation. Jag skulle gärna höra vad hymer-center har för officiell ursäkt till detta dröjesmål här på forumet. Jag tror säkert att någon representant läser dom här inläggen. Den enda ursäkt jag kunde få på telefon var något svamlande om någon som varit anställd i sex veckor och som inte klarade sitt jobb. Tycker inte detta förklarar närmare ett och ett halvt års försening.
 
Toppen