Jag sitter i Spanien och funderar på om man kunde filtrera kranvattnet istället för att kånka med köpta vattenflaskor. Skulle det räcka med kolfilter för att bara förbättra smaken? Eftersom kranvattnet oftast är klorerat här så innehåller det ju inga levande bakterier eller andra mikroorganismer.
Prover som tagits på flaskvatten har visat att det innehöll fler bakterier än kranvatten. Men jag vet inte var i europa proverna togs.
Risken med filter är ju att det kan växa bakterier i dom, så därför måste de bytas oftare än vad försäljarna föreslår. Kanske en gång i månaden istället för varannan eller var tredje.
Finns det någon med kunnskap i ämnet?
Prover som tagits på flaskvatten har visat att det innehöll fler bakterier än kranvatten. Men jag vet inte var i europa proverna togs.
Risken med filter är ju att det kan växa bakterier i dom, så därför måste de bytas oftare än vad försäljarna föreslår. Kanske en gång i månaden istället för varannan eller var tredje.
Finns det någon med kunnskap i ämnet?