Sv: Älgfärsbiffar med timjan, senap och lingon
Har tyvärr ingen aning! Vi använder Word 97 2003. Skall spara i annat format och försöka igen.
Inger
Älgfärsbiffar med timjan, senap och lingon
- en festrätt för alla med jägare i släkten!
4 port
Biffar:
200 gr älgfärs
100 gr fläskfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 ½ krm vitpeppar
1 st finhackad rödlök
2 msk finhackad timjan (jag använde torkad)
2 msk stark senap (jag använde dijon)
smör till stekning
Lingonsås:
2 dl vispgrädde
1 st köttbuljongtärning
½ dl vatten
2 msk rårörda lingon
salt vitpeppar
Tillbehör:
palsternacka, morot, selleri, potatis, olja salt vitpeppar. Serveras med saltgurka
Tillredning:
Sätt ugnen på 250 grader. Skala rotfrukter och potatis. Skär allt i stavar och lägg i en långpanna. Salta och peppra. Häll på lite olja och stek i ugn ca 25 min.
Blanda ströbröd och mjölk till biffarna i en bunke. Låt svälla i ca 5 min. Blanda färserna, ägg, salt, peppar, rödlök, timjan och senap. Tillsätt mjölkblandningen och arbeta detta till en slät färs. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 min på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
Häll grädde, buljongtärning och vatten i pannan. Koka upp och tillsätt lingonen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med saltgurka.