F
F.d. 52943
Guest
Rosastekt ankbröst med kanelstekta äpplen, rostad rödkål och apelsin- och honungssås.
Ankan:
2 ankbröst
160 g fint strimlad rödkål
2 äpplen
2 tsk kumminfrön
Smör och olja till stekning
Salt och peppar
Såsen:
1 msk honung
1 msk konc apelsinjuice
Timjan
1 dl vitt vin
2 tsk äppelcidervinäger
1½ msk konc kalvfond
1 stor hackad vitlöksklyfta
½ dl grädde
Nymalen svartpeppar
Koka ihop honung, apelsinjuice och timjan ett par minuter.
Tillsätt vin, vinäger, fond och vitlök. Låt koka ihop tills det tjocknar en aning.
Slå i grädden, smaka av med peppar och koka ihop till en simmig sås.
Sila såsen.
Stek ankbrösten i smör till 53°C – låt vila.
Fräs den strimlade rödkålen snabbt i olivolja. Krydda med salt, peppar och kumminfrön.
Dela varje äpple i 8 klyftor med skalen kvar. Stek äpplena hastigt i smör. Dofta över kanel.
Supergott!!!
Receptet är skamlöst stulet från Kråke Lithanders bok Äpplen.
Ankan:
2 ankbröst
160 g fint strimlad rödkål
2 äpplen
2 tsk kumminfrön
Smör och olja till stekning
Salt och peppar
Såsen:
1 msk honung
1 msk konc apelsinjuice
Timjan
1 dl vitt vin
2 tsk äppelcidervinäger
1½ msk konc kalvfond
1 stor hackad vitlöksklyfta
½ dl grädde
Nymalen svartpeppar
Koka ihop honung, apelsinjuice och timjan ett par minuter.
Tillsätt vin, vinäger, fond och vitlök. Låt koka ihop tills det tjocknar en aning.
Slå i grädden, smaka av med peppar och koka ihop till en simmig sås.
Sila såsen.
Stek ankbrösten i smör till 53°C – låt vila.
Fräs den strimlade rödkålen snabbt i olivolja. Krydda med salt, peppar och kumminfrön.
Dela varje äpple i 8 klyftor med skalen kvar. Stek äpplena hastigt i smör. Dofta över kanel.
Supergott!!!
Receptet är skamlöst stulet från Kråke Lithanders bok Äpplen.
Senast redigerad av en moderator: