• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Volvo V60, bakbroms

Wberger

HBK Medlem
Inlägg
2.964
Kommun
Lund
HBK-Nr
2577
I vårt forum finns många som är duktiga på bilar. Min Volvo V 60 behöver bakre bromsbelägg. Elektrisk parkeringsbroms. Märkesverkstaden vill ha 1200 för belägg och över 2000 för arbetet.

Varför så dyrt? Behövs dator för att dra tillbaka el oket? Kan en liten verkstad göra jobbet?
 

Ch & Ib

HBK Medlem
Inlägg
490
Kommun
Vara
HBK-Nr
13303
Det fungerar med antingen dator, eller ett lite mer avancerat (eller specialiserat) obd-instrument. Jag kör t.ex. personligen med iCarsofts instrument.

Man kan oftast plocka bort motorn och köra manuellt med en insexnyckel och på så sätt dra tillbaka kolven. Men ändlägena kan behövas fastställas av datorn på vissa modeller.

Även en liten verkstad ska fixa det utan problem, annars ska dom ta ner skylten ”bilverkstad”
 
Senast ändrad:

Morris

HBK Medlem
Inlägg
99
Kommun
Ekerö
HBK-Nr
27583
Jag har nyligen bytt bakbromsar på min Audi som har elektrisk handbroms. Jag har i.o.f.s. tillgång till ett datoriserat verktyg som drar tillbaks bromskolvarna men det fungerar också med ett löst batteri som man kopplar in på sladdarna till bromsoket.
För min del hittade jag anvisningar på internet som beskrev hela proceduren med batteriet. Jag skulle tro att du lätt hittar instruktioner till en V60 och det är inte alls avancerat. Viktigt (om du nu planerar att göra arbetet själv?) är att bromsarna elektriskt är bortkopplade från ledningarna när du utför arbetet eftersom många bilar automatiskt "drar åt" handbromsen om du ex. öppnar en dörr och då kan fingrarna råka illa ut.
 
Toppen