• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills 2022-12-31.
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Utländska husbilar, varför kommer de hit?

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.039
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2023
71F898D4-43B2-420C-922C-5BA2F56F678A.jpeg

Visit Sweden har sedan 2013 gjort en årlig undersökning i 7 länder, 9 marknader vad varumärket Sweden står för. Är man intresserad att komma hit, i sådant fall varför och vad förknippar man Sverige med?

Intressant läsning främst för de som arbetar i besöksnäringen och vill locka hit utländska turister, men även för oss som kanske bara möter dem på ställplatsen, vi har nog lite till mans undrat vad som lockat dem hit.
Här finner du hela undersökningen: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/...ocuments/Visit_Sweden_Brand_Tracking_2021.pdf

Undersökningen är på 48 sidor, här kommer ett kort sammandrag:

De starkaste associationerna till Sverige som land bland utländska resenärerna är att det är ett vackert land med en unik orörd natur som är tillgänglig för alla. Andra starka associationer till Sverige är äkthet, öppenhet, frihet, modernt, en hälsosam livsstil, omtänksamhet, vänlighet, hållbarhet, nytänkande och progressivitet.

Som resmål är Sverige i den internationella målgruppens ögon i första hand ett tryggt, säkert och gästvänligt resmål där det finns mycket att se och göra runt om i landet och som det är lätt att resa till. Även att det är ett resmål som erbjuder intressanta utomhusupplevelser under barmarksäsongen, är ett bra resmål för camping eller stugsemester, har intressanta kulturella sevärdheter, bra storstadsupplevelser och bra shopping. Bland svenskarna förknippas även Sverige som resmål med barnvänligt i hög grad.

Källa: Visit Sweden, Brand tracking.

När man läser Sverigebilden från undersökningen så förstår jag varför vi ser så många husbilar från kontinenten. Bilden av ett säkert resmål, vackert och tillgänglig orörd natur är starka argument i dagens jakt efter nya och flera gästande utländska turister. En dröm målas upp för en frihetsdrömmande husbilsägare, från ett överbefolkat Centraleuropa. När man sedan sockrar det med den unika allemansrätten och Sveriges generösa regler vad beträffar fricamping, så blir det ännu attraktivare.

Men vi skall ha klart för oss att våra utländska kollegor är viktiga för våra svenska företag i besöksnäringen, ofta belägna i glesbygden.
…. och Sverige är fantastiskt!

B93A63A9-0975-41A5-8B6B-F66EF64C311C.jpeg
Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen