Tyska julmarknader ställs in, men det finns alternativ…

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
9.014
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2022
D2756132-096F-42AA-8D74-106F8B4A8CBF.jpeg
För många husbilsåkare är julmarknaderna i Tyskland ett traditionellt resmål i december, men nu ärTyskland ett av de länder i Europa där coronasmittan börjat öka. Därför införs nya restriktioner, i södra Tyskland kommer alla årets julmarknader att ställas in.

Niedersachsen: Med varningsnivåer skärpning av reglerna

För vår del är det julmarknaderna i Niedersachsen och främst den fina marknaden i Lübeck som är aktuell. Även där skärps reglerna med tanke på de ökande coronatalen: maskkrav gäller alla marknader ute och inne. I princip gäller följande: Det ska vara två meters avstånd, inga fester är tillåten inomhus eller i stängda utrymmen.

Den första av tre varningsnivåer gäller för närvarande i hela landet. Om nästa nivå inträffar gäller 2G-Plus (vaccinerade och tillfrisknade personer måste även visa negativt aktuellt Corona-test) eller så följer ännu strängare regler.

Inte konstigt om man tänker om, inte bara en gång om man skall åka på julmarknad i Tyskland i år.

Som tur är har vi ”hemesteralternativ” även vad gäller julmarknader. Det är den offensiva turistorganisationen Höga Kusten, som är ett sälj- och marknadsbolag, som sedan starten 2010 spelat en allt viktigare roll för att stärka besöksnäringen i Höga Kusten, vårt världsarv med samma namn. Det är Höga Kusten som erbjuder alternativ i Ångermanland istället för Tyskland i år.

D28D7307-0499-4985-A49F-00C7A776BFCC.jpeg

Men så är det, det här med Bordershop, Calles och Citti. Undrar om inte HÖGA KUSTEN TURISM, kan fixa det. Till exempel en Bordershop för resenärer söderifrån vid Högakustenbrons sydliga brofäste och en annan vid Skags fyr, för resenärer som kommer norrifrån?

Tommy
 
Toppen