Trådlös backkamera

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Problem med trådlös backamera. Fungerar fint med tändningen på men så fort motorn startas så slocknar skärmen Någon som vet?
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Tack för svar, men den fungerar fint när motorn inte är i gång. Så ström måste finnas, finns det något vi missat när det gäller strömmen? vänligen annar
 

STACT

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
6,735
Kommun
Mark
HBK-Nr
1168
Det är inte så att strömmen tas från innerbelysningen?
Ibland är ju den tänd tills bilen startats, varpå den släcks.
Mät strömmen in till enheten när bilen är igång.
 

cgwik

HBK Medlem
Inlägg
206
Kommun
LillaEdet
HBK-Nr
22742
Kolla så att minus är kopplad till riktig jord. Det kan nog finnas någon kabel som ser ut att ha jordspänning när motorn är avstängd men som blir 12 V när motorn startas.

/CG
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Vi har kollat tipsen vi fått och mycket till. Har försökt med kabel i stället för trådlös, har ställt hela kittet på ett bord utanför bilen, i sängkammaren och dragit nya jordkablar där de verkat svaga. Kameran och bildskärmen fungerar utmärkt tills vi startar bilen. Då hjälper inget. Vi är helt konfysa. Varifrån kommer störningen som stör ut hela bilden, skärmen blir svart. Någon som har varit med om något liknande och rett ut det?
 

MaJe

HBK Medlem
Inlägg
321
Kommun
Uppvidinge
HBK-Nr
15405
Har det startat plötsligt (dvs fungerat tidigare)? Har ni börjat använda någon laddare eller adapter som startar när tändningen slås på som kan störa ut bilden? Har både skärmen och kameran ström när bilden försvinner låter det ju onekligen som en störning om inte någon av enheterna är känslig för spänning över 12v och slår av pga det när generatorn laddar?
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Tommy, det är det som är så svårt att fatta, vi kopplade hela enheten till ett externt batteri. Bilden blev förträfflig, men när vi startade försvann den. Hör till saken att vi även kopplade kameran till det externa batteriet, så ingen ström kom från bilen. Helt obegripligt. Jag har en gammal radiohandlare till hjälp. Han är en riktig uppfinnarjocke, men här går vi bet. Vi tackar för alla uppslag och letar vidare efter en lösning.
 

Wickerman

HBK Medlem
Inlägg
20
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
27933
Vad är det för system? Har satt in ett antal olika
modeller i mina bilar jag ägt och hade nått liknande problem om ja ej minns fel
 

Adria810

HBK Intresserad
Inlägg
10
Kommun
Falun
Kan man montera en trådlös backkamera fungerar dom tillräckligt bra idag ?
Eller är det kabel som gäller till backkameran för att få en bra funktion
 

muskatten

HBK Medlem
Inlägg
2,293
Kommun
Malmö
HBK-Nr
6390
Prova med att ha backen i när du startar.... Signalen försvinner normalt när man lägger i annan växel..... Lycka till
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Trevligt att tråden fortsätter. Men själv har jag löst problemet genom att byta bil. I min nya Cartago fungerar backkameran förträffligt. Ps. Det var inte kameran som fick oss att byta till helintegrerad utan vinteråkningen. Det blev dragit fram i vår halvintegrerade!
 
Toppen