• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Ta sig till Tyskland....

Anders Dose

HBK Intresserad
Inlägg
47
Kommun
Torslanda
Hej, vi funderar på att åka till södra Tyskland och Österrrike till sommaren. Vilket är det smidigaste sättet att ta sig till Tyskland? Jag tänker på faktorer som ekonomi, restid, mil på vägarna. Vi är inne på att åka Rödby-Puttgarden men det finns ju alternativ såsom Trelleborg-Sassnitz och även Kiel färjan. Vi har ju stor husbil som är nästan 7 m lång så jag kan tänka mig att Kiel färjan inte är billig att nyttja för ändamålet. Vi bor i Göteborg förresten. Synpunkter från andra som rest uppskattas. /Anders
 

tomhoff

HBK Medlem
Inlägg
162
Kommun
Skövde
HBK-Nr
14258
När vi ska till Österrike och Kroatien kör vi alltid Trelleborg-Sassnitz. Kostar ca 2000 kr tor lite beroende på säsong. Vi bor i Skaraborg och har 40 mil till Trelleborg.
 

classe273

HBK Medlem
Inlägg
251
Kommun
Trosa
HBK-Nr
10575
Kielfärjan har ju fördelen att man kommer fram utvilad efter övernattning i hytt, men kostar ju därefter. Man slipper ju transportsträckorna i Sverige och Danmark vilket ju ger lägre bränslekostnad som ju kompenserar en del av färjepriset.
Trelleborg-Sassnitz har fördelen att den tar bara drygt 4 timmar vilket ju är bra när man måste ha kyl/frys avstängd på färjan. Från Sassnitz ner genom östra Tyskland tycker jag det går smidigare på motorvägarna.
Rödby-Puttgarden är ju smidigt eftersom det är täta avgångar och snabb överfart vilket inte kräver så mycket planering.

/L E
 

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.463
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Har tittat på dagtur i början av Maj, 900kr inkl hytt,priserna varierar mycket har man möjlighet att välja avresedag finns en del att spara.
 

Fincan

HBK Medlem
Inlägg
927
Kommun
Halmstad
HBK-Nr
21930
Åker du österut i Tyskland: Trelleborg-Sassnitz
Åker du västerut: Öresundsbron,stora bältbron,lilla bältbron och ner mot Flensburg.
Exempel: från svenska sidan på öresundsbron, dvs där du betalar för ditt fordon, och till Flensburg, enbart 34 mils körning. Innebär med rast knappt 4 timmars körning. Du kan köra precis när du vill, pausa när du vill. Passar man på att köra utanför rusningstrafiken, Köpenhamn mm så går körningen i regel galant. Beroende på vilket fordon,och om man har brobizz, 1000 kr plus. Enkel.
mvh
Fincan
 
Toppen