• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Skatteförslag

hansyngve0319

HBK Medlem
Inlägg
584
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
18108
Hejsan i höstrusket ! Läste i senaste Min Husbil i Sverige en artikel där det framkom att MP (Miljöpartiet) har lagt nån motion i riksdagen angående att beskatta HB:ar så till den milda grad att man befarar att det blir nådastöten för
Husbilarna :mad:
Har själv inte hittat detta förslag på nätet på MP:s hemsida eller andra ställen men det kanske finns vetskap om dessa ideer hos andra här i forumet !

Ha det bra i höststormarna önskar
Hasse & Ingegerd
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.243
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Sv: Skatteförslag

De vill säkert att folk skall åka på chartersemester istället med en massa utsläpp från flygtrafik. Men å andra sidan sker ju majoriteten av utsläppen utanför Sveriges gränser så det kanske inte är så viktigt.
Samma som när de tvingade fram den sk "pumplagen" som tvingade en massa mackar i obygden att lägga ner och som tvingade folk att köra 10-tals mil för att tanka.
Miljövänligt??
Tänkte inte på det!
Får de hållas så blir det väl lag på cykelsemester.
 

JANKRO

HBK Medlem
Inlägg
3.624
Kommun
Norrköping
HBK-Nr
854
Sv: Skatteförslag

De kanske inte har läst på rejält om husbilar.
På engelska kallas de ju RV, Recreation Vehicle. Det borde väl vara lite förlåtande mot idén att få döda husbilar nästan totalt med flera vansinniga överdrivna beskattningar.
Men det är kanske rekreation att trampa iväg några mil från bostaden på cykel också :p: även om det inte blir så vidgade vyer av det.

M.v.h. JANKRO.
 
Senast ändrad:

hansyngve0319

HBK Medlem
Inlägg
584
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
18108
Sv: Skatteförslag

God morgon ! Tack för svar, men frågan kvarstår, är det någon/några som känner till vad förslaget går ut på mera konkret, sen är jag liksom Ni som kommenterat ingen vän av MP men det är en annan femma !
Ha det bra i snöandet önskar :snow-icon:
Hasse & Ingegerd:
 
Toppen