Skatteavdrag för bilreparationer?

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.904
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
CD510D9C-C5E8-43F1-A1A5-77110FB07ED4.jpeg
Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige
Tommy Letzén, vd, MRF

Nästa år kan det bli aktuellt med skattereduktioner för reparationer av våra bilar, om Riksförbundet M och MRF får igenom sitt förslag.

I en promemoria har Finansdepartementet föreslagit att skattereduktioner för reparationsarbeten, även ska gälla för arbete utanför bostaden.

Enligt förslaget ska den som lämnar in exempelvis en mobiltelefon, möbel, trädgårdsmaskin eller barnvagn för reparation kunna få det arbetet delvis skattebefriat i stil med hur ROT- och RUT-avdragen fungerar.

Förslaget kommer från ett miljö och hållbarhetsperspektiv där man vill få oss konsumenter att reparera i stället för att köpa nytt, eftersom det både minskar mängden avfall och tar mindre energi och råvaror i anspråk.

MRF och Riksförbundet M Sverige står undrande inför det faktum att fordonsverkstäder och bilen, kanske vår viktigaste hushållsmaskin, helt lämnas utanför förslaget. En sektor som i över ett sekel har haft hållbarhet och återvinning som ledstjärna. Ett väl servat och reparerat fordon har en lång livscykel, bidrar till ökad trafiksäkerhet samt är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

Skattereduktionerna föreslås gälla från 1 januari nästa år. Problemet nu är att Sveriges Regering har avgått så resultatet är fortsatt skrivet i stjärnorna.


Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen