Rapporter från campingbranschen

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.021
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2022
04A1C8D6-A824-45CB-A638-1C2A3A863744.jpeg

Nu börjar rapporterna om sommarsäsongen från campingbranschen komma in. Campingen har i jämförelse med andra aktörer i resebranschen klarat sig relativt bra i dessa Coronatider, trots färre utländska gäster. Tappet av utländska gäster har till stor del kompenserats av det ökade inhemska intresset för mobil fritid. Ett faktum som även husbilsbranschen i Sverige bekräftar i sina positiva rapporterade rekordsiffror och slutsålda lager.

First Camp rapporterar rekordomsättning och den bästa augustimånaden någonsin.

P4 Dalarna, rapporterar också från nöjda campingägare, som kan berätta om, — när det var som mest fick vi tacka nej till 50-60 husbilar".

I våra mest nordliga delar, i Norrbotten, som av hävd är mycket beroende av den nordnorska marknaden, visar också på positiva siffror för de största anläggningarna som Pite Havsbad och First Camp i Luleå, enligt P4 Norrbotten.

Men de campingar i Norrbotten som ett normalt år har upp emot 90% norska gäster, har inte kommit tillbaka till normal beläggning. En anläggning som Artic Camp i Jokkmokk som lever på den norska marknaden och som förra sommaren redovisade en katastrofalt låg beläggning, har iallafall förbättrat beläggningen avsevärt den här sommaren och kommit upp till 50% beläggning.

Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen