Rabbemos/rotmos med fläsklägg/fläskkorv/kokt falukorv

Gittan & Jojje

FD HBK Medlem
Inlägg
2.739
Kommun
Helsingborg
HBK-Nr
10281
Här kommer länkar till hur man tillagar Rabbemos med fläsklägg enligt Per Morberg.

"Enligt Per Morberg finns det två dagar man kan flagga för.
Den ena är för kungen och den andra är för fläsklägg med rotmos.
Klassisk och hederlig husmanskost när den är som bäst!"

Eller prova ICA,s recept på Rabbemos med fläsklägg

Lycka till

Jojje
 

håkansson2

HBK Medlem
Inlägg
608
Kommun
Mark
HBK-Nr
21121
Om vi har hamnat på ärtsoppa och fläsklägg så kanske ett tillagningstips kan passa. Lämpar sig nog bäst hemma i en vanlig ugn.

Häll i gula ärtor, direkt ur förpackningen, i en stekgryta. Häll på vatten, krydda och ställ en fläsklägg mitt i grytan (frusen eller tinad spelar ingen roll). På med locket och låt det stå i ugnen på 100 grader under 8 timmar.

En helt fantastisk ärtsoppa, helt i klass med soppan man fick från storkoket på I 15.
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5.325
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Problemet för mig är att när man kokar kött & vill använda spadet så är det väldigt fett & ohälsosamt. För att få bort fettet så brukar jag lyfta ur köttet & kyla ner spadet så att fettet flyter upp & stelnar. Sedan är det lätt att skilja detta från spadet med en hålslev.
 

GLIDARN

HBK Medlem
Inlägg
167
Kommun
Trollhättan
HBK-Nr
20187
Härlig tråd, inget är så gott (nästan) som alla de rätter ingen annan vill äta hemma. Jag slänger en till klassiker jag får äta på annat håll. Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor, en lite klick senap också eftersom det trots allt är en körv.

Ärter å fläsk med pankisar ❤ Det ska vara lingonsylt eller äppelmos till pankisarna.
Fläskpankaka gjorde jag tunna över öppen eld i rallyskogarna nyligen, mmm!
 
Senast ändrad:

Raasken

HBK Medlem
Inlägg
82
Kommun
Ljungby
HBK-Nr
26429
Allmän fundering.
Hmmhm, ny på forum är jag... fortfarande..
Men om jag kollar i hemma-kylen så ligger ett helt 1 kg
prima ärtsoppa i en "plastkorv"
från Lidl, ordinarie pris 15:-, men kort datum 10:-
Jag nyttjar bara 1/3 kg av soppan per tallrik.
Nu har jag dessutom boostat kvälls-soppan med extra-fläsk/bacon
i tallriken, även det fläsket är från tillbudet...
Ska jag då konstatera att jag äter en god fin-måltid för under 15:- ?
 
Senast ändrad:

surtecruisers

HBK Medlem
Inlägg
1.493
Kommun
Kungälv
HBK-Nr
4687
tänk vad man kan ställa till det ? sist blev det ett herrans rabalder för lappmögel ? och nu ännu värra för lite rabbamos med fläsklägg ? ha ha
 
Toppen