Positiva insändare vill rädda ställplatsen i Ö-vik

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.908
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
B140946E-9546-4B85-92D2-CF3B910A3340.jpeg
Så populärt så att till och med ”Teslorna” övernattar där.

Trevligt att få läsa ett par trevliga och positiva insändare om oss som åker runt i Husbil.

I Ö-vik finns en fantastiskt fin ställplats, centralt och vackert belägen i hamnen. Men med det läget blir det självklart diskussioner om alternativa användningsområden, läs bygga boenden med havsutsikt. Nu finns sådana konkreta planer på bordet vilket fått Öviksbor att reagera.

Den 6 augusti publicerades den här insändaren:

Den 9 augusti den här:

Bara att hoppas att beslutsfattarna tar sig en funderare till och ser platsen som en attraktion för besökare med fritidsfordon, som kommer att gynna kommunens ekonomi.

Tommy
 
Senast ändrad:

Aelbert

HBK Medlem
Inlägg
70
Kommun
Vännäs
HBK-Nr
1911
Medlemskap
2021
Har haft kontakt med personer inom Umeå-kommuns förvaltning och påpekat att grannkommunen Ö-vik exemplariskt tänkt till för Husbil samt båtägare haft bra tillgång till p-ytor, båtplatser i centrum samt servicebyggnader. Grannkommunen norrut, Skellefteå har också ställplats i centrum för husbilar.
 

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.908
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Trevligt att se det stora lokala engagemanget det är i Örnsköldsvik för ställplatsen i hamnen som man här kallar Stadscampingen..

I Örnsköldsviks Allehanda har man redan i år haft 4 positiva artiklar om ställplatsen, som bekräftar det lokala engagemanget.

ED7F6AFC-5B07-43AA-BCD1-76F9137EE2FC.png
Till och med Foppa är engagerad, det här läste jag i dagens ÖA.

”För ett år sedan valde till och med Peter Forsberg att uttala sig om stadscampingen när han var på väg till tåget som skulle ta honom till Stockholm.

Foppa undrade då om det verkligen kunde stämma att stadscampingens dagar var räknade. Han kunde inte se logiken i att nedmontera en fullträff som bara blir mer och mer populär.”

Sånt väger tungt i min barndomsstad.

Dagens artikel:

Fick just veta att artikeln ligger bakom betalvägg.

En kort sammanfattning av artikeln, är att Ställplatsen lever under hotet att det kommer att byggas bostäder på platsen! Nu har man iallafall fått ok för ytterligare ett år.

Men eftersom den upplevs väldigt positivt av stadens invånare, handeln, krogarna i området och inte minst Foppa, så får vi hoppas på några år till på den vackra platsen.

Tommy
 
Senast ändrad:

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.908
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Intresset i Örnsköldsvik är stort för bevarandet av den den populära ställplatsen i hamnen, men som lever under hotet att försvinna i förmån för byggandet av bostadshus på platsen.

Men det finns ett attraktivt alternativ påpekar en insändare, stadens statsberg, Varvsberget:

Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen