Onslow's dagbok del II - 2009

F

F.d. 15719

Guest
Jag börjar om - förra säsongens rapporter har nu haft över 10.000 träffar och dagboken har blivit ganska stor och innehållsrik, med många bilder och kommentarer.

I år går det trögt med starten, vi hade ju ingen bokad träff som fixpunkt (och piska) samt att vi har varit (och är) involverade i en massa andra projekt på fritiden.

Men vi är på gång, vi är laddade - dock ej varken registrerade eller besiktigade ännu ....!

Agne har rivit ut den fuktskadade bakväggen och byggt en ny som ska tapetseras innan montering - det var ju ett jätteknepigt parti att klippa och klistra förra säsongen. Och på tal om tapeter har den ljusblåa (pappers) blivit väldigt skabbig, nött och skadad, vi har nu köpt en turkos (!) nonwoven med struktur (nice).

Även det påbackade blinkersglaset i det rostiga högra hörnet där bak är utbytt - och vi har ett glas i reserv, typisk bra-att-ha-grej!

Och jag har fixat ryggdynorna, de är kapade 2,5 cm på längden och ska nu passa snyggt och plant mot väggen. Tror inte att vi märker någon större skillnad i bäddat läge ...!

Jag har även påbörjat årets knäppa projekt .. har länge letat efter snygga duktyngder och hittade till sist kuber i metall! Nu sitter jag och klistrar röda prickar på dom när jag har en riktigt lugn stund någon kväll! Varför - jo för att följa upp tärnings-temat!

Målsättningen nu är Kristi Himmelsfärdshelg på Gålö ... och sen midsommar på Ekerö!

/elisabeth :wink:
 
F

F.d. 1693

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Hej!
Du skriver att ni ska till Gålö över Kristi Himmelfärdshelgen. Är det en arrangerad träff eller bara spontant? Vi träffades där förra våren, vi hade precis hämtat vår nya Adria Vision. Nu är jag ensam med den och jag vill åka på träffar. Jag har svårt att förstå mig på denna hemsida, så jag skriver mitt hem tel nr 570 202 32 - Gustavsberg.
Hälsn Lena:yes:
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Svarar här så länge - så vi får väl se hur det går, får väl pratas vid längre fram.

Nej ingen arrangerad träff - men vi trivs på Gålö och det är lagom långt att åka.

Det kan ju vara roligt med något lite mera spontant och fler kan ju haka på ändå!

Idag har Agne försökt jaga besiktningstid för pb II med bostadsinredning, bläh - typ i juli!

Vi har i alla fall ställt på pärlan idag och sen får vi väl hoppas på en passande återbudstid. Plan B är att hitta det gamla lastgallret som satt i när vi köpte bilen och få det på plats för att få till ett godkännande. Näe förresten, känns mer som plan 47 Ö!

Men det blir säsong även i år, den är bara lite sen i starten!

/elisabeth :wink:
 
F

F.d. 721

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Hej. Vad är skillnaden mellan Pb II husbil och den jag har, LB med bostadsinredning?

Lite nyfiken bara :) Ska försöka pallra mig upp med chevan till sthlm och hämta brors lilla detalj snart tror jag :)
 
F

F.d. 10115

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Det är ingen skillnad,benämningen lastbil med karosserikod 22 finns inte längre utan regbesiktar man en husbil idag blir det Pb 2.
 
B

Boxer

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Idag har Agne försökt jaga besiktningstid för pb II med bostadsinredning, bläh - typ i juli!
/elisabeth :wink:
Det är samma problem med besiktningstider här ute i skogen.
Jag hittade ett återbud en timma bort för att slippa körförbud. Det är en lite tokig slutsiffra på min bil 3a. Jag regestrerade in den 1 maj oh då måste den besiktigas i maj.
Det är väl ändock ganska ok hur gör man om man har en 0a eller 1a då måste man ju besiktiga på vintern eller innan man börjar köra.
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.282
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Mulig dere har samme bakvei som vi har i Norge, et brev til vegverket med begrunnet søknad om endret måned for besiktingen. Har selv sluttsiffer 1 som gir januar, men begrunnelsen at vi kjører til syden på høsten og bilen ikke er tilbake i landet før april / mai godtas - vi kan da få f.eks septemper.
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Vi har kommit lite längre på vägen mot nya äventyr - långsamt!

Nu är salongen omtapetserad med den nya tjusiga turkos tapeten - t o m de förhatliga hörnen är återfunna och uppdaterade i år! Det blev mycket bättre!

Och vi har snygga nya däck - med vita sidor - yeah rock'n'roll!
Det ska även bli durkplåt på insteget och träet mellan trappstegen.

Igår köpte vi en elektrisk kokplatta så jag kan få kaffe även om det är en vanlig svensk sommarmorgon ute i naturen.

Imorgon ska Agne göra en vanlig besiktning så vi i allafall kan köra utan risk för bestraffning av något slag.

Det är en större utmaning med byråkrati än med byggnation i år!

/elisabeth :wink:
 
F

F.d. 3297

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Boxer!
På Uggleboet sitter reg "UNG 900" så jag besiktar på hösten och kan sedan själv ställa på när jag vill!
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

We are on the road again!

Jepp besiktningen gick helt OK - i en liten ort norr om stan tidigt i går morse - men det var det värt! (säger jag, som tog en kopp kaffe och somnade om)!

Typbesiktningen /-registreringen? klarade vi också eftersom vår lilla pärla senast godkändes som transportfordon för elrullstol och då behöver man inget skyddsgaller till lastutrymmet!

Just nu är Agne nere "på verksta'n" och tapetserar småbitarna runt bakfönstret, durkplåten är redan på plats och det nya balkongbordet (att hänga på akterstegen) är lackat i rätt vinröd färg!

Hela campingutrustningen är framplockad igen och jag rensar ut de prylar vi inte hade användning för förra säsongen.

Känns som Gålö i helgen är helt genomförbart! *lycklig*

/elisabeth :wink:
 
Senast redigerad av en moderator:
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Och idag är det sol minsann! Hmmmpppff!

Ja vi kom iväg till ett grått och kallt Gålö - där träffade vi herrskapet Skoogis tillsammans med Micke + fru med okänt HBK nummer och på fredagkvällen dök även Rimagy upp. Men tyvärr inbjöd inte det rådande klimatet till någon gemensam trivselövning. Om inte samtidig lösning av Melodikrysset i egen husbil räknas? :) Lördagsnöjet på campingen!

Forskningsrön från denna expedition:

Misstag 1: På väg ut, efter mer än halva vägen frågade Agne om jag tagit med kuddar och täcke? Hmm inte då - allt låg kvar i förrådet - men jag löste det med överkast, plädar och de små piffiga soffkuddarna.

Misstag 2: Den elstolpe vi fick först var kraftlös - eftesom vi stod på tvären var det lätt att köra fram till nästa. MEN - vi läste inte av position och vegetation så noga, varför vi hade en robust rönn som skymde den sol som äntligen bröt fram på kvällskvisten.

Agne tog sig en blöt fiskestund på fredagen medan jag satt inne med raggsockor, kupevärmare och stickning, najs! Nu är min semestertröja snart klar -- undra var jag lagt beskrivningen till gubbens?

Och den nyinköpta elplattan har trätt i tjänst - mycket praktisk inredningsdetalj vid meterologiska lågvattenmärken!

Markisen fick komma upp och lufta sig lite men blåste snabbt ner igen, bläh! Nu smyger vi omkring och tittar på andras lösningar - dagtid med kikare och nattetid med ficklampa!

Igår köpte vi små trådbackar att ställa på skafferihyllorna eftersom jag inte hittade något där - det blir jättebra och enkelt att bara dra ut och kolla innehållet.

Nu är säsongen inledd med champagne i vår lounge! Lyxliv i liten lekstuga på hjul?

/elisabeth:wink:
 

skoogis

HBK Medlem
Inlägg
992
Kommun
Trosa
HBK-Nr
364
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Hej
Det är roligt att träffa den som sitter bakom pennan Ja ja datan.
Vi syns säkert igen
Mvh
Skoogis med fru.
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Nu har vi löst markisproblemet ....

Agne köpte såna riktiga utdragbara stödpinnar med pigg i ena änden, ser ut som såna man plockar skräp i parken med he he!

Och min känsliga estetiska själ fick smärtsamt acceptera att öljetterna bara fanns i blå plast ... suckar ... ville ju ha blanka fina i metall ju!

Kvar att fixa interiört är småsnuttarna vägg runt bakfönstret inklusive fönsterbänk - att ställa buddafigurer och lägga glasögon på! Mycket viktig funktion - mina brillor vilar mjukt mot gardinen under natten, vi har ju inga sängbord liksom.

Agne har hittat en bilskrot som specialiserat sig på just trävirket från cheva vans där ska vi väl kunna hitta en tjusig skiva till fönstret.

Chevakompisen ska sälja sin pärla nu, dom tänker hyra husbil istället när andan faller på.
Vi har samlat ihop lite foton från diverse trevliga utflykter till annonsen, både från grusplaner och strandtomter!

Schemat har varit riktigt tufft ett tag - onslow har t o m tjänstgjort som turnébuss under valkampanjen! Nu lättar det förhoppningsvis och vi ser fram emot en fröjdefull midsommar!

/elisabeth :wink:
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Packningen inför midsommar har påbörjats! Vi har hittat kuddar och täcke i förrådet och Agne har tömt och fyllt på vattendunken.

Idag när han körde till jobbet med onslow glömde han bort ett trafikhinder i gatan och gjorde ett hiskligt hopp! Detta resulterade i nedramlad kryddhylla och att luckan till överskåpet där bak gick upp och en av skivorna till bäddning ramlade ut!

Den hamnade bara på golvet nedanför, men andra saker som förvaras där kan ju förvandlas till projektiler i en sådan situation. T ex böcker, eftersom han använder detta utrymme som sängbord. Gör minnesanteckning; Lås på luckan!

Och på tal om sängbord så får jag min fönsterskiva imorgon, att lägga brillorna på, lackad och fin som alla andra trädetaljer i vår tjusiga friggebod på hjul.

Snapsen är nu förberedd - med citronskal i klassisk Renat-plunta! Varför köpa färdigt när man kan göra själv är vårt motto!

/elisabeth :wink:
 

Rolf & Gunilla

HBK Medlem
Inlägg
1.159
Kommun
Vadstena
HBK-Nr
2927
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Jag önskar er en riktigt trevlig midsommar alltid så roligt och givande att läsa din dagbok.
Idag har vi inhandlat en STOR brevlåda så att barnen slipper ta in posten när vi är ute och far.
Samt en rattkrycka att låsa ratten på ga.Bettan med nu när det varnas för husbilsstölder.
Sen har vi fixat ett "barskåp" tagit upp 6 st stora runda hål i ett hyllplan som vi ställer flaskorna i
samt satt in belysning. Det blev jättebra.
Nu tar vi det bara lugnt och laddar för dansen runt stången i morgon.
Ha det gott
Gunilla
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Jaha midsommarrapporten dårå - vi hade ingen tur med vädret! Bäst som det regna så kom det en skur - är väl en talande bekrivning! Batteriet i kameran tog slut redan på torsdagkvällen men det gjorde inget det hade väl blivit kortslutning i den i alla fall på grund av nederbörden.

Men vi hade ju tak över huvudet hos kompisen och sjöutsikt - samma sjö som hemma men från ett annat håll liksom! Och gångavstånd till festplatsen, där dansbanan var takförsedd och välbesökt - Sommartider skrålades fram till långt efter att den lilla trion åkt hem i sin Volvo V80 med släpkärra för instrumenten he he! Det är ju också ett liv på vägarna!

Vi tog lotter, drack citronil och kastade pil! Jorå lite vinster blev det allt - bland annat en bra och stadig korg till alla mina pärmar som jag släpar genom halva kommunen samt ett jättefint litet fågelbad i järn som vi placerade i kompisens trädgård! Bara det sistnämnda var ju värt mer än den satsade hundralappen!

Agne kom för nära spireahäcken med sin blöta svarta regnjacka - på hans rygg såg det ut som ett dussin galna tärningar hade raveparty! Men dom vita prickarna syntes bra i skumrasket - jag hade full koll på honom!

Den nya fönsterbrädan är superläcker - blank och fin och nu är buddhagubbarna på plats igen. De små backarna i skafferiet är inventerade och sorterade - så även överskåpen. Jag har rensat ut saker som tog plats men inte användes tillräckligt ofta för att få åka med flera säsonger. Nu är t ex den mörkgröna termoskannan i plast med sina matchande fyra muggar återlämnad på loppmarknaden Sofiehill på Ekerö. Där köpte vi även en mörkare blå rund matta till salongen för 15:-, den gamla är blaskigt blekblå och för mycket badrumsaktigt för den uppiffade interiören!

Vi har nu snackat lite semesterresa med våra vänner och Öland kom på tal - Böda!! Det kanske blir sista resan för onslow och hans chevakompis - som ju är till salu på blocket!

Agne har suttit och drömt lite över Blockets annonser på större bilar - typ Winnebago och sånt! Dream on darling!

/elisabeth :wink:
 
Senast redigerad av en moderator:
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Den här gången blev det Enköping - samma sjö annan utsikt! Och just den här helgen var det fullt med påhitt och aktiviteter på bygden - fotbollsturnering, hamnfestival, hästhoppning och veteranbilar på torget! Och vi såg glimtar av det mesta - men hittade aldrig hamnen? Det finns ju bara en å genom staden - Mälarens strand låg ju vid campingen?

Ibland är det kul med ödets nycker; vi mötte ett husvagnsekipage i entrén till campingen och parkerade sedan ordentligt och gick mot receptionen. Då möter vi platschefen som stannar sin golfbil och frågar om vi vill övernatta? Det var fullt, men en långliggare hade just åkt på semester (!) och vi fick låna platsen! Ja det var dom vi mötte - det finns en plan i universum!

Bredsand är en liten camping med ca 75 platser och säkert en tredjedel på årshyra, det finns även stugby, konferenscenter och allmän badstrand. Detta var nog den stressigaste helgen i år men personalen var både tapper och trevlig - tack Janne och Jenny!

Sen blev det förstås ett besök på godisbutiken i Hummelsta på vägen hem via Strängnäs. Hur kunde jag glömma den hemska förskräckliga bron över fjärden? *ryser fortfarande*

På 55:an någonstans mittemellan Enköping och Strängnäs vid pass 13.15 mötte vi HBK 831 på väg norr ut - vinkar igen!

Sjävklara stopp på den här sträckan är ju Hedlandet samt loppisen med små bodar i närheten av Taxinge - där vi hittade en vintageklänning i blå spets till dotter som ska vara tärna på bröllop! Mycket vacker och mycket skör, ett fantastiskt fynd för femtio spänn! För övrigt undrar jag hur många Pyro karotter det finns i världen egentligen!

Markisen fungerar nu och vi börjar få till rutinerna vid landning och avfärd. Ny plastduk inköpt till denna säsong - turkos med marmor mönster! Nu är det bara denna vecka kvar att jobba ikapp på - sen åker vi!

Vart? Vadstena? Vimmerby? Vännäs? Vem vet?

/elisabeth :wink:
 
F

F.d. 15719

Guest
Sv: Onslow's dagbok del II - 2009

Mycket nu och eländigt! :mad:
Jo vi har varit ute i två veckor och sen hemma och jobbat en vecka och nu var vi på väg til Lysekil!

Just det var på väg .... kom runt hörnet i går kväll när det small till! Den där nedrans serpentinremmen igen! Och den är 2,4 m lång och JÄTTEVIKTIG!

Det var inte lätt att parkera utan servo men min man är både listig och stark! Nu har han kört runt stan med Volvon idag och letat öppen reservdelsfirma - pytt! Inte en sportslig en lördag i juli!

Vi kommer iväg tidigast på måndag så det blir ingen Jerry Williams konsert ikväll! Men vi hade inte förköpt några biljetter och vi är glada att vi inte kom ut på E4an innan det jämrans remskrället behagade ge upp sin tjänstgöring efter bara 3.000 mil!

Får väl se om jag skriver om de gångna veckorna innan vi drar - jag slits mellan jobb och nöje just nu! Men bestämmer mig nog för att jag har semester i alla fall!

/elisabeth ;)
 
Toppen