nordic husbilar

Håkan o Britt

HBK Medlem
Inlägg
1.519
Kommun
Tjörn
HBK-Nr
3489
Jag visade min granne en nordic 599, han blev överaskad om planering i liten bil, så han ville jag skulle fråga i hbk om kvaliteten,han är inte medlem och första gång köpare ,fördelar o nackdel, och när dom slutade tillverkning av 599,jag har frågat förut men nu är min granne, nyfiken och jag vet ingenting om nordic .Håkan
 

Michael S

HBK Medlem
Inlägg
2.061
Kommun
Kungsör
HBK-Nr
19308
Frågan ställdes, svaret kanske är obekvämt för någon.

Så länge Nordic tillverkas med trästomme och 70 tals metoder, till ett pris där man kan få en Tysk premiumkonstruktion, är märket inte konkurrenskraftigt på något sätt.

Jag är tydligen inte den ende som tycker så.
Registrering av Nordic husbilar var 2016 4st, 2017 0 st.

M?rkesuppdelad registreringsstatistik
 
F

F.d. 26513

Guest
Har heller aldrig förstått tjusningen med Nordic. Kantig och tråkig exteriör design och omodern insida. Ligger dock några på blocket av senare modell som ser bättre ut invändigt.

Tror dom är stora på specialtillverkning. Polisen åker väl Nordic?
 

Hundstina Två

HBK Intresserad
Inlägg
71
Kommun
Gotland
Jag har till och från genom åren kollat lite på Nordic just för att de är svenskbyggda, väldigt vinteranpassade och rejäla, välplanerade i sin litenhet - tycker jag.
Men jag vill inte ha en säng att klättra upp till, och vill ha lite mer svängrum omkring mig. Så det blir ingen Nordic för mig trots allt :)
Som någon nämnt tidigare så har jag också fått intrycket att när man köper en ny Nordic kan man påverka inredning och utrustning ganska mycket.
 

Pumbaa

HBK Medlem
Inlägg
45
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
8870
Kolla Nordic Husbilars hemsida. Nordic 599 byggs fortfarande på beställning. Anpassning sker individuellt efter önskemål. Vi är mycket nöjda med alla Nordicbilar som vi har haft. Nuvarande är en Explore högbädd (långbäddar med garage under) som fungerar perfekt både sommar och vinter. Med alkoven kan våra båda pojkar följa med och de svängbara framstolarna ger en fin sittgrupp för upp till 6-7 personer. Med hjälp av isolerad skjutvägg mot hytten får vi mycket god vinterkomfort och det ger dessutom en svalare bil på sommarnätter. Dessutom gör det saken besvärligare för eventuella tjuvar, som inte har direkt tillträde in i husbilen genom att bryta upp framdörrarna. Min fiffige man har fixat till låsanordning som hindrar sådana försök effektivt.
 
Toppen