• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Generell fråga Mystiska prylar i husbilen..

Nimick

FD HBK Medlem
Inlägg
14
Kommun
Kristinehamn
HBK-Nr
26887
Hej på er!

Vi är nya i husbilssvängen, har hyrt tidigare, och tyckte det var ett så ypperligt sätt att tillbringa semestern på så vi slog till och inköpte en mycket välvårdad kultvagn. Hobby 600 TD -89!

Vi har hittat mysko saker vi inte förstår, som någon här kanske begriper.

Bakom torpedväggen, i hytten, har någon monterat rör, som hör ihop med motorns kylsystem. Dessa platsrör, 2 st, går vidare under mattan, och in under sittplatsen, bakom förarstolen, där bl.a varmvattenberedaren är.

Dessa två plaströr försvinner sen under varmvattenberedaren, och det går inte att se vart dom tar vägen. Dom är kalla när motorn är varm, men man känner att värme finns i kopplingarna, från motorns kylsystem, men den cirkulerar inte i platsrören. Vad är detta för installation?

Till saken hör att det finns en kromad tingest, med ett vred på, från denna verkar det bara gå två elkablar, men den blir mycket varm när motorn varit igång en stund. Vet inte ens om detta hör ihop...

Blir inte klok på detta... Någon? :twitcy:

Känner mig dum nu som inte lyckas förstå vad detta är... Har meckat med motorer sedan barnsben, så kan nog säkert vara behjälplig här på forumet inom den avdelning , men detta begriper jag faktiskt inte... o_O
 

Bilagor

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.213
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Hjemmebygget, men kuleventilene på begge rør er stengt. Skulle tro det er noe som er laget for å benytte varme fra motoren i bodelen - men hvordan?

Finnes det en varmefolie i golvet? den blanke delen ligner på en regulering av varmen i en slik.
 

Nimick

FD HBK Medlem
Inlägg
14
Kommun
Kristinehamn
HBK-Nr
26887
Får nog leta tillbaka bland tidigare ägare och hitta "ingenjören"...

Tanken är att motorn ska värma bodelen såklart, och knäcken på röret gör att det inte funkar. Men varför inte bara sätta en gummislang istället??
 
Toppen