Midsommarmat

hianders

HBK Medlem (P)
Inlägg
8.031
Kommun
Avesta
HBK-Nr
145
Vill gärna (återigen) tipsa om dessa goda sillrätter som vi brukar göra till midsommar:
Silltårta

8-10 personer

6 halvmåneformade bröd – Hönökaka eller Polarkaka. (Lägg dem mot varandra så att det blir tre st varv till slut). Smöra bröden innan fyllning läggs på!
Vid nästa varv förskjuter man skarven något gentemot den undre skarven. Gäller även sista varvet.

I:a varvet
ca 5 dl vällagrad riven västerbottenost
Strö över 1 dl hackad gul lök

3 dl gräddfil

2:a varvet
5 hårdkokta, skivade ägg
1-2 krm nymald svart- eller vitpeppar
ca 2 dl lättmajonnäs

3:e varvet (sista)
Smöra bröden först innan de lägges på. Täck med mycket finskuren sallad.
I burk feststill (600 gr) - el löksill el vad man hittar av "vanlig" inlagd sill. Läggs i bitar som en yttre ring. Fortsätt med senapssill (260 gr) som en mellanring. Avsluta med tomatsill (300 gr?) i mitten.

Garnera silltårtan med finhackad gräslök, lökringar av röd eller gul lök samt små dillvippor!

Lycka Till!

fru hianders/Inger

PS Bifogar också recept på Sherrysill och Frusen sill som jag inte kunde "klistra in".
 

Bilagor

Senast ändrad:
Toppen