Märkesskillnad

LennartA

HBK Medlem
Inlägg
76
Kommun
Varberg
HBK-Nr
23095
Hej
Har tänkt byta bil, nuvarande Bürstner 06 Elegance i710, kollar lite olika är det stora skillnader i sånt man inte ser, isolering, kvalité och sådant, kollar Bürstner Trend eller Aviano, nån McLouis nån Dethleffs, förstår ju med Alde/Trauma, är det alltid sköna golv med Alde, ge gärna lite tankar, tack på förhand
Lennart
 

Avarage

HBK Medlem
Inlägg
1.441
Kommun
Mölndal
HBK-Nr
9269
Hej!
Lite osäker på om din fråga skall uppfattas som allmän eller du endast önskar tankar och input rörande de modeller du räknar upp?

Rent allmänt skiljer husbyggnaderna sig åt en del avseende både tjocklek på isolering (mm) samt val av komponenter.

Dyrare bilar har generellt tjockare isolering än billigare. Vissa billiga bilar (eller äldre) saknar isolering helt på vissa partier.

Jag brukar bla titta på gångjärnen till såväl bodelsdörren som skåpen. Samt låsen till desamma. Vissa är här sjukt klena, tyvärr.

Titta även på dragning av vattenledningar och elkablar. Ser det ut som ett råttbo/hemmabygge vid elcentralen kan man nog räkna med lika dåligt hantverk på fler ställen.

Uppvärmt dubbelgolv ÄR bekvämt, tycker jag.

Med vänlig hälsning,
Niklas
 

Livsnjutaren

HBK Medlem
Inlägg
420
Kommun
Vadstena
HBK-Nr
3512
Alde är ingen garanti för att det är varma golv utan det har med många andra faktorer, hur är värmen dragen, golvvärme, dubbelgolv osv. Det är många instegsbilar som lockar med aldevärme men som egentligen inte är byggda för det. Nyare bilar kan Truma och dubbelgolv vara väldigt effektivt.
Du kan också titta på vilka som är byggda på ALKOchassi dom blir lite dyrare en Fiat chassi.
 
Toppen