Kålpudding utan ugn

Eva & Hasse 9

HBK Medlem
Inlägg
5.310
Kommun
Mark
HBK-Nr
9
Kålpudding
4 portioner

Det behöver du:
1 gul lök
350 gram vitkål
3 matskedar smör
400 gram fläskfärs
1 lagerblad
1 matsked finhackad timjan
Salt och vitpeppar
1 matsked ljus sirap
2 matskedar kalvfond
2 deciliter vispgrädde

Fläskfärsen kan du byta ut mot nötfärs/blandfärs eller varför inte röra ner lite kokt ris om du har det över från gårdagen. Pröva dig fram helt enkelt.

Gör så här:
Skala lök och skär den i tunna skivor.
Strimla vitkål fint.
Fräs färsen i smör tills den är genomstekt och tillsätt sedan lök och vitkål. Stek tills kålen och löken har mjuknat och fått en gyllenbrun färg.
Lägg i lagerblad och smaksätt med timjan, salt, peppar och sirap.
Låt steka i någon minut och häll sedan över kalvfond och grädde. Låt puttra till du fått en lagom krämig konsistens.
Ät som den är eller servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Passar bra att tillaga i husbil då det inte behövs någon ugn och vi tyckte det smakade jättegott.:)
 
Toppen