• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Isolering av hyttgolv

Juhani & Leila

HBK Medlem
Inlägg
296
Kommun
Storfors
HBK-Nr
10084
Planerar att förbättra isolering mot kyla i vår Burstner Argos som har halvintegrerad Fiat Ducato hytt.
Golvet och torpedväggen har inte mycket isolering. En idé är att lägga in sk. liggunderlägg under plastmattan, formklippa den så att den blir heltäckande. Finns det andra bra material som någon kan rekommendera?
Tar gärna emot tips från de som redan har gjort operationen. Jag antar att man får skruva bort framstolarna så att hela golvet blir åtkomlig.
 

kjelka

HBK Medlem
Inlägg
139
Kommun
Örebro
HBK-Nr
6650
Tack Kjelka, Denna platta? Visa bilaga 161182
Täckte du hela golvet i hytten? Blev inte golvet för mjukt? Skall kolla detta på Biltema.
Det är den mattan som jag använder. Jag la från stolarna och så långt fram det gick. Jag la också en bit mellan stolarna men inte hela vägen. Jag var tvungen att skära ut en bit för pedalstället eftersom inte gaspedalen gick att trycka ner i botten. Golvet blev ju lite mjukare men ingenting som jag upplever som störande.
 

kowpow

HBK Medlem
Inlägg
149
Kommun
Järfälla
HBK-Nr
26320
När det kommer på tal om material som gummi och neopren så undrar jag genast hur det luktar. Står man i en butik kanske man inte uppfattar vad det luktar men i en instängd bil känner man snart om materialet är snällt mot näsan eller inte.
 

muskatten

HBK Medlem
Inlägg
2.460
Kommun
Malmö
HBK-Nr
6390
Jag har också en halvintegrerad fiat.... efter många olika tester under flera år för att slippa kallraset om vintern och värmen om sommaren.... så slutade det med att jag gjorde en helt slutande vägg mellan kupen och bo delen 20mm tjock av blå styren och trä lister runt om... sen presslimmade jag Perstorps skivor på båda sidor .... det blev också en dörr i väggen.... nu har jag aldrig kallras eller att kupévärmaren tränger sig in i bodelen .... och igen kondens mer på kupe rutorna...
 
Senast ändrad:
Toppen