Ingen ström

Ingve o Inga

FD HBK Medlem
Inlägg
81
Kommun
Stockholm
HBK-Nr
6325
Kopplat sladden till elstolpen, elsladdsymbolen kommer inte upp på displayen och konstaterar att bilen tar ej emot någon ström. goda råd?

kollat stolpen ( 2 olika) kollat att inget glapp mellan sladdarna. Testat grannens sladd. Kalla nätter i Lappland, kört Truman/el mkt värme + tvättbrädesåkning på dåliga vägar. Adria Twin 600 SLT 2017
 

Västkustcamparen

HBK Medlem
Inlägg
309
Kommun
Ale
HBK-Nr
24499
Kan även vara jordfelsbrytaren som löst ut. Den behöver i så fall återställas.
Den sitter oftast tillsammans med automatsäkringarna på en såpass ny bil.

Elcentralen för 230 VAC sitter ibland på insidan bilen i närheten av elkontakten på utsidan.
Kanske kan någon granne hjälpa till?
 

Weckman

HBK Medlem
Inlägg
673
Kommun
Västra Götaland
HBK-Nr
27473
har kollat det. Tyvärr fortf ingen ström
Värt att kolla ingående ström till elcentralen som sagt. Ström är som vatten, svår lokaliserat och felet är inte alltid där ögat ser felet. Har du ström i laddkabeln så följer du ingående kabel och mäter upp strömmen från ingående kabelanslutning i husbilen, till säkringsboxens ingående ström.. Där ser du vart strömmen tar vägen eller inte..
På min förra fabriksnya husbil var det jord kabeln som var dåligt åtskruvad och orsakade problemet.. Mycket rörelse i en husbil och snåla korta kablar..

Lycka till
 

Kaehne4363

HBK Medlem
Inlägg
1.201
Kommun
Danmark
HBK-Nr
11694
Jeg har tidligere haft kabel på en kabeltromle.

Når jeg rullede op, så stak den ene ende ud, og den tog nogle mærkelige drejninger hver gang.

Senere viste det sig at den ene tråd i kablet var drejet over på¨grund af det.

Så jeg klippede 30 cm af kablet og samlede stikke igen og vips, så var det strøm igen.

Det kunne faktisk ses udenpå gummikablet hvor skaden var sket, der var gummiet vredet og slidt og eksakt derunder var fejlen.

Man skulle ikke tro at et kabel med 2,5 mm tråde kunne ødelægges på den måde, men det var det.
 

Anders W

HBK Medlem
Inlägg
149
Kommun
Vingåker
HBK-Nr
25924
Jag hade lika som Wasp att grejor hade ramlat ner på automatsäkringen i garderoben och slagit av ström in
brrr det var en kall natt i LIT
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.298
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
I Norge finnes begge typer elnet, og for vanlig enfas bruk så er det i praksis veldig liten forskjell. Det store problemet kan være at jord IKKE er det samme som N selv i 400V trefas nett, det andre nettet er 230V trefas hvor det prinsipiellt ikke finnes en N leder. Årsaken til denne forskjell fra elnett i mesteparten av Europa er at en i store deler av landet har store forskjeller i jordpotensial. Har selv vært med på å måle en forskjell på nesten 1 kV over en strekning på et par km, vi skulle legge opp en kommunikasjonskabel for fjernbetjening. I dag ville det blitt fiberkabel, den gangen ble det galvaniske skiller i begge ender av kabelen.

Men om du ignorer feilmeldingene rundt N og jord så kan vegguttaksprovaren benyttes. Men en enkel lampe er like god test.

Mest ekstreme lokale jordpotensiale jeg har målt i Oslo sentrum var 250V til begge ledere i vanlig jordet enfas kontakt. Og en feilmelding til elverket ble kun ignorert inntil vi ringte inn og sa vi trekker feilmeldingen - vi kunne belaste kontaktene mellom jord og ene pinnen med hva vi ville uten at måleren registrerte forbruk. Da kom de i løpet av minutter. Enden på dette var at de la om inntaket på bygget fra det gamle 230V trefas til det nye 400V trefas nettet.
 

RobbeS

HBK Medlem
Inlägg
667
Kommun
Kalix
HBK-Nr
25202
Min Truma i förra husbilen, har Alde nu, gick på el. Dock så tyckte jag mig märka att den var effektivare vid gasoldrift körde oftast både gas och el vid kallare väderlek. Då stöttade gasolen upp elen vid behov.
 

Montreal

HBK Medlem
Inlägg
7.808
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
707
Trumapannan kan beställas utan och med eltillsats, det avgör husbilstillverkaren eller eventuellt kunden om husbilstillverkaren har gjort detta till ett beställningsalternativ.
 

Lubbis

HBK Medlem
Inlägg
187
Kommun
Linköping
HBK-Nr
22882
Nere i södra delarna av Europa där gasen är billig och elen dyr samt att det ibland bara är avsäkrat med 4A (920W) väljer många bort elen.
 
Toppen