Information från Elmia

MovanoBengt

HBK Medlem
Inlägg
64
Kommun
Skövde
HBK-Nr
28740
Vi var där onsdags.

Eftersom vi börjat bygga en plåtis, var vi mest intresserade av att se planlösningar i plåtisar och lite mer specifikt lösningar för dusch/toa.

Otroligt vad en del leverantörer och återförsäljare satsade på stora montrar och många husbilar och husvagnar! Minnesvärt är en Concorde husbil med garage/ramp för en mindre bil (sportbil i detta fall)!!
Ska man köpa husbil eller vill se olika modeller, har jag svårt att tänka mig ett bättre ställe att göra det på.
Vid lunchtid i onsdags fick man ibland vänta lite, på att kunna komma in och titta i husbilarna, pga kö. Jag undrar hur det blir det helgen!?

Vi ska just nu köpa fönster och takluckor till vårt bygge och hade hoppats på mässerbjudanden men kunde bara hitta en tillbehörsleverantör som hade erbjudanden på hela sitt sortiment, inte bara det som såldes/visades på mässan.

Tyvärr sträcker sig våra foton från mässan till inredningsdetaljer och toa/dusch-lösningar.

Med vänlig hälsning,
Bengt
 

tegelrygg

HBK Medlem
Inlägg
89
Kommun
Karlskrona
HBK-Nr
27847
Två längre rundor på mässan idag. Trevligt att se vissa nyheter som säkerligen kommer göra skillnad. Riktig växellåda i Fiatbilar, rätt fräcka plåtisar som utmanar. Som vanligt de stora bilarna på plats dock utan större förändringar mer än kanske litiumbatterier de luxe vilket borde vara original i nya bilar.

Kul att se en världsnyhet från ett polskt företag som i år visar sin expeditionsbil Azimoo byggt på Mitsubishi Fuso. Ett verkligt genomtänkt bygge med bra utrustning som endast väger 6.5 ton. Måste säga att jag blev lite förälskad i den.

IMG_20190913_125228.jpg
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
17,785
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Fuso som basis for 4x4 husbiler er endel brukt i Australia og USA. Den amerikanske utgaven av Earthcruiser finnes tilgjengelig i Europa, EarthCruiser EXP | EarthCruiser Overland Vehicles presenterer denne. Sjefen for USA delen reiste selv rundt i verden med EC1 - prototypen for EXP modellene - bygget mens han bodde i Australia. Jomfruturen gikk gjennom Mongolia og Sibir delvis på vinter, ikke galt av en som den gangen bodde i subtropisk Queensland.
 

berkri

HBK Medlem
Inlägg
673
Kommun
Sala
HBK-Nr
14555
Visa mediaobjekt 94763:e dagen på Elmia husbilsmässa bjöd på föredrag om Estland runt, ett andra om söderut för första gången från Gone camping. Vidare träff med Leo från RC camping och beställning av thermomatta till bakdörrarna.
Maten smakade bra från kocken Gabriel och inte vann vi på våra 4 lotterier heller.
Kvällen avslutades med tyskt grillat köttstycke som påminde om knäskål och ett par öl till bompa-bompamusik.
 

Bilagor

tegelrygg

HBK Medlem
Inlägg
89
Kommun
Karlskrona
HBK-Nr
27847
0.96kw om man ska vara noga och visst ett system för rening av vatten.

Dessutom någon typ av kompost toalett med en tömningsfrekvens på 14 dagar enligt säljaren.

Hur som helst så detta en fułlfjädrad exp mobil med fokus på säkerhet.

PS: säljaren körde bilen från varsawa till Jönköping med ett snitt på 90/kmh och förbrukningen var enligt dem 1.5L/mil.
 
Toppen