• Missa inte vårt lotteri som pågår under augusti månad.
    Det du behöver göra för att delta i lotteriet är att bidra med en ny plats.
    Läs mer här

Hushållens semesterbudget lyfter igen

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.562
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
3D7C7686-A5D1-46F3-9BDE-8A4FFF91D210.jpegKantar Sifo har gjort en undersökningen på uppdrag av Nordea, för att finna ut våra semesterplaner inför sommaren. Den visar att nära fyra av tio har sparat mer under pandemin jämfört med innan, och att över hälften av uppger att pengarna kommer att gå till långsiktiga investeringar och buffertsparande.

Majoriteten finansierar semestern genom lönen och sparade pengar. Samtidigt uppger 20 procent att möjligheterna att finansiera semestern har påverkats till följd av pandemin.

Vi lägger mer pengar på vår semester igen. Semesterbudgeten ökar med 2 300 kronor i år, jämfört med i fjol.

I år tänker svenskarna spendera 15 900 kronor i snitt på sin semester. Det kan jämföras med 13 600 kronor i semesterbudget under fjolåret.

— Vi är på väg tillbaka till nivåerna före coronautbrottet, säger Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson. Fyra av tio svenskar har kunnat spara mer under pandemin jämfört med tidigare. Men unga har påverkats i högre grad. Största orosmolnet inför semestern är att det blir dåligt väder”, säger Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson i en kommentar.

Sju av tio oroar sig för semestern​

I pressmeddelandet framgår det att sju av tio svenskar oroar sig för semestern, och dåligt väder oroar alltså mest. De återstående tre av tio, som inte oroar sig inför semestern gissar jag är vi som åker husbil, det säkra sättet att semestra!

Källa: Nordea


Tommy
 
Toppen