Husbil med fukt i hjulhusen

Andreas J

HBK Intresserad
Inlägg
3
Kommun
Västerås
Hej. Vi är på gång att köpa en begagnad husbil men säljaren sa att det var fukt i hjulhusen bak(heter det så?). Allt annat är bra, vi fick se protokoll.
vad tror ni om detta? Är det svårt att byta dessa trädelar själv annars går det väl på 15-35k? Tacksam för svar.
 

sandstroem

HBK Medlem
Inlägg
133
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12388
Måste dom bytas?
Fuktmätningen visar ju bara att det finns fukt och det kan ju lika väl räcka med att torka ut och ytbehandla så att ingen fukt kan tränga in framöver. Byte blir ju först aktuellt om materialet varit fuktigt så mycket och så länge att det ruttnat eller förstörts på annat sätt.
Jag förutsätter att fuktinträngningen skett genom vattensprut från utsidan eftersom det är isolerat till hjulhusen. Om det inte kan säkerställas varifrån fuktinträngningen kommer skulle jag vara väldigt försiktig med att köpa den bilen, fukten kan vandra långt från det ställe där det läcker.
 

Andreas J

HBK Intresserad
Inlägg
3
Kommun
Västerås
Väldigt tacksam för svar!
Säljaren sa att man bör åtgärda det inom ett år eller två. Han sa även att detta var normalt och kom utifrån. Vi är tveksamma alltså men lockas ju av att den var så fin i övrigt.
 

Argos 747

HBK Medlem
Inlägg
398
Kommun
Vara
HBK-Nr
7399
Det är det som är problemet med fukt en bil är hur fin som helst lätt att falla, fukt syns inte alltid tyvärr men jag lovar det finns fler....intressant måste vara en ruggigt kunnig säljare som kan ge en tidsplan i ditt fall när det bör åtgärdas.
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5.322
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Den HB'n tycker jag du skall gömma. Allt som har med fuktskador att göra i en HB kostar mycket pengar & är besvärligt att åtgärda.
 

Ingrid o Pålle

HBK Medlem
Inlägg
4.295
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
3493
Om nu problemet är så enkelt att åtgärda som säljaren vill påskina, varför lägger då inte säljaren ner några timmar på att åtgärda skadan och sälja en husbil som (förhoppningsvis) är fri från fukt på åtminstone de ställena?

Heder dock åt firman som som öppet erkänner att det finns fuktskador.

Pålle
 

Tangenhaap

HBK Intresserad
Inlägg
133
Kommun
Västerås
Det kan ju vara allt från bara förhöjda värden till ruttet trä, vad står det i protokollet? Fråga säljaren vad en åtgärd skulle kosta då vet du ungefär omfattningen av skadan.
 

Ducato Affe

HBK Medlem
Inlägg
199
Kommun
Alvesta
HBK-Nr
27245
Jag hade med lite fukt i kanten på min förra husbil, slutade med att jag fick riva ut allt o byta väggar i både kortsida o långsida!!

Sen Fords dieslar kända för att få problem med motorerna...
Titta vidare o njut av en husbil istället för att skaffa dej problem!!
 
Toppen